Ani Lorak

2008-05-02 (fredag)

Schlagerpinglan: Andra artisten att bli presenterad inför Eurovision Song Contest 2008 är Ukrainas Ani Lorak:

Namn: Carolina Myroslavivna Kuiek
Född: 27 september 1978 i Kitsman, Chernivtsi Oblast, Ukraina
ESC 2008: “Shady lady” för Ukraina
Officiell webbplats: anilorak.com

ESC-historia: Hon var med i den nationella uttagningen till ESC 2005 och kom då tvåa. 2008 behövde hon inte tävla, utan hon valdes ut internt. Sedan röstades vinnarlåten “Shady lady” fram bland ett antal kandidater.

Intressant: Fick sitt genombrott som 14-åring i en talangtävling. 1995 tog hon sitt artistnamn Ani Lorak, sitt förnamn skrivet baklänges, för att ej förväxlas med en annan Karolina i en TV-tävling.

Hon är även skådespelerska, HIV-goodwil ambassadör i Ukraina för FN, djupt engagerad i olika välgörenheter, har släppt 9 album samt fått en mängd med utmärkelser i Ukraina.
(Källa: sv.wikipedia.org samt gylleneskor.se)

Länk till Ukrainas ESC-bidrag 2008:
“Shady Lady”, Ani Lorak

Schlagerpinglan: Ani Lorak är den artist som sägs tävla om samma röster som Charlotte Perrelli, trots att de egentligen är varandras motpoler. Charlotte är sval och sofistikerad medan Ani Lorak är varm och på gränsen till vulgär. Frågan är vilket som går hem hos publiken.

Personligen tycker jag om båda artisterna och båda låtarna, men som svensk så hejar jag (inte helt oväntat) på Charlotte. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ani Lorak”

  1. David

    tror att ani är lite mer favorit i schlagerkretsar. medans charlotte är den som kommer få fler röster i själva semifinalen och i finalen. kan mycket väl slå ut ani ur tävlingen, då jag har dett henne framträda och hon är inte helt tonsäker..

  2. lena

    ha! “inte helt tonsäker..” David , hennes framträda var LIVE

  3. David

    ja so what?

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se