Resultatet: andra semifinalen

2008-05-22 (torsdag)

Schlagerpinglan: Resultatet av den andra semifinalen kunde inte blivit mycket bättre, sett ur nordisk synvikel. Sverige, Danmark och Island tog sig vidare till finalen, dit Finland och Norge redan är kvalificerade. Här nedan följer de tio länder som gick vidare samt de startnummer som de får i finalen den 24:e maj:

 • Island “This is my life”, Euroband [startnr. 11]
 • Sverige “Hero”, Charlotte Perrelli [startnr. 15]
 • Turkiet “Deli”, Mor ve Ötesi [startnr. 12]
 • Ukraina “Shady lady”, Ani Lorak [startnr. 18]
 • Albanien “Zemrën lamë peng”, Olta Boka [startnr. 3]
 • Lettland “Wolves of the sea”, Pirates of the sea [startnr. 14]
 • Kroatien “Romanca”, Kraljevi Ulice en 75 Cents [startnr. 9]
 • Danmark “All night long”, Simon Mathew [startnr. 16]
 • Georgien “Peace will come”, Diana Gurtskaya [startnr. 17]
 • Portugal “Senhora do mar”, Vânia Fernandes [startnr. 13]
 • Schlagerpinglan: Personligen prickade jag in åtta av finalisterna, se min gissning här, eftersom jag felaktigt trodde på Vitryssland och Bulgarien i stället för Lettland och Georgien.

  Mina personliga favoriter var Sverige (bra låt, bra artist, snyggt nummer), Island (medryckande låt, snygg koreografi samt tävlingens snyggaste kille), Danmark (underhållande framträdande eftersom Simon uppträdde som om att han redan vunnit), Ukraina (bra låt, bra show, bra artist) och Litauen (det blir inte mycket mer dramatiskt än så här).

  Vad gäller Sveriges startnummer så är det kanske inte idealiskt att starta mitt i klungan men vi hamnade i alla fall inte efter Ukraina. Man får vara glad för det lilla. 🙂 Dessutom så startade tydligen Charlotte som nummer 15 när hon vann 1999, så det får väl ses som ett gott tecken.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  7 kommentarer till “Resultatet: andra semifinalen”

  1. Kevin

   Är du säker på de startnummrerna? Var har du fått dem ifrån?

   Hoppas verkligen Charlotte tar hem det här!

  2. Schlagerpinglan

   Kevin: Oikotimes.com rapporterade från presskonferensen här:
   http://www.oikotimes.com/v2/index.php?file=articles&id=3453

  3. schlagerkung

   Heja Norden! Bulgarien 🙁

  4. rosenblom

   “…kunde inte blivit mycket bättre, sett ur nordisk synvikel.”

   Kunde det ha blivit bättre överhuvudtaget…? 😉

  5. Kevin

   Hela Norden är ju med nu! 🙂

  6. Anna

   Ur en nordisk synvinkel är det sant att det blev lyckade semifinaler men borde man inte istället hoppas på att de bästa bidragen går vidare? Jag kan inte säga att jag tycker att de nordiska bidragen automatiskt är bra. Danmarks bidrag fastnar men tar verkligen heeela kväällen att lyssna på. Och trots alla hyllningar av Norges bidrag så fastnar den aldrig för mig.
   Tycker att alla borde försöka tänka bort landsstämpeln och istället lyssna på det som tävlingen handlar om nämligen låtarna!
   Sen har ju alla olika smak och det finns säkert de som tycker att de nordiska bidragen är de bästa någonsin men ibland får jag en känsla av att det är norden i ur och skur oavsett hur det låter!

  7. Schlagerpinglan

   Anna: Jag tycker inte heller att de nordiska bidragen är bra per automatik men just i år har alla utom Danmark lyckats att ställa upp med låtar som jag tycker är riktigt bra. Danska Simon gör dock en sådan bra show att det väger upp den egentligen helt ointressanta låten.

   Därför tycker jag personligen att det både är glädjande och rättvist att hela Norden är med i finalen. Frågan är dock hur många det är som verkligen tycker att t.ex. Finlands låt är bra.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se