Alla röstar i finalen!

2008-05-23 (fredag)

Schlagerpinglan: Det verkar råda en liten felaktig uppfattning bland många av de som skriver i tidningarna och pratar i radion angående röstningsreglerna i finalen av Eurovision Song Contest 2008. Så, en gång för alla:

Alla 43 länderna får rösta i finalen.

Visst är det skoj att alla nordiska länderna kom till final men det betyder inte att Sverige får fler 12:or för det, utan snarare att vi får fler västländer att dela de höga poängen med.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Alla röstar i finalen!”

 1. rosenblom

  Som sagt… Skrämmande att de som får betalt för att följa cirkusen inte har koll på vad som gäller.

  Sverige vinner INTE. Det står klart sedan alla nordiska bidrag gått till final. Så enkelt är det.

 2. David

  rosenblom… hur får du ihop ekvationen “sverige vinner inte då alla nordiska länder ha gått vidare?” verkar motsägelsefullt.

 3. Schlagerpinglan

  David: De nordiska länderna kommer förmodligen inte att ge Sverige sina 12:or utan de går snarare till Island eller Norge.

 4. David

  men hur som helst så är det positivt tycker jag att alla nordiska länderna gick vidare… för alla har bra låtar. Och som perrelli sa hon förväntar sig inte att vinna utan tycker bara att det var skönt att ta sig vidare från kvalet.. och så hoppas hon på en topp 10 placering.. för en eurovision vinnare är hon oavsett…

 5. Schlagerpinglan

  David: Instämmer helt.

 6. Kevin

  men norge och island kanske röstar på sverige?

 7. rosenblom

  David:

  Haha! “Men hur som helst…” Snygg vändning. För att förtydliga Pinglans förklaring. De nordiska tolvorna går med stor sannolikhet till norden. Ju färre nordiska länder i finalen desto större chans att Sverige skulle få dem. Alltså, om vidare förklaring behövs, är chansen mycket mindre att Sverige får de poäng från norden (nu när alla fem deltar) som de måste ha för att vinna tävlingen. En svensk vinst kräver närapå max utdelning från norden.

 8. Schlagerpinglan » Blog Archive » Vad har jag missat?

  […] kan vara en fördel för oss om de andra nordiska länderna kvalificerar sig. Jag hade samma åsikt förra året men eftersom “experterna” envisas med att påpeka fördelen av att ha alla i final så […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se