Dimas vinnarturné

2008-05-25 (söndag)

Liksom förra året så får vinnaren av Eurovision Song Contest ge sig ut på en liten men intensiv vinnarturné runt om i Europa. Årets vinnare, Rysslands Dima Bilan, kommer att besöka följande länder:

 • 28/5: Finland och Sverige (Helsingfors/Stockholm)
 • 29/5: Sverige och Norge (Stockholm/Oslo)
 • 30/5: Irland (Dublin)
 • 31/5: Storbritannien (London)
 • 1/6: Belgien (Ostend)
 • 2/6: Frankrike (Paris)
 • 3/6: San Marino (San Marino)
 • (Källa: eurovision.tv)

  Schlagerpinglan: Även förra året besökte ESC-vinnaren Sverige. Marija Serifovic gjorde då framträdanden i Danmark, Spanien, Sverige, Nederländerna, Grekland och Tyskland under sin bejublade vinnarturné. Min gissning är att intresset inte kommer att vara mindre i år.

  Uppdaterad 2008-05-25:
  “Winner’s Tour 2008”, som turnén kallas, har en egen hemsida där man kan följa Dimas turné dag för dag. Sidan hittar du här.

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  10 kommentarer till “Dimas vinnarturné”

  1. Tobbe

   Vart i sverige?

  2. Schlagerpinglan

   Tobbe: Enligt eurovision.tv så blir det framträdande i Kista Galleria i Stockholm kl. 20:00 till 20:45 och sedan TV-framträdande i SVT Nöjesnytt och Gomorron Sverige.

  3. Tobbe

   Är det i kista galleria den 28:de eller 29:de ?

  4. Schlagerpinglan

   Tobbe: Eftersom han även ska hinna med en tripp till Oslo den 29:e så är det förmodligen den 28:e han ska vara i Kista Galleria.

  5. Schlagermirja

   29:e är det. Jag kommer att vara där!

  6. Schlagerpinglan

   Schlagermirja: På din blogg skriver du att du ska till Kista och se Dima på onsdag, dvs den 28:e maj men du tycker att Tobbe ska gå dit den 29:e? Olycklig felskrivning? 😉

  7. Kevin

   Jag tror inte många kommer komma på hans turné. Han fick inte ens 1 poäng från Sverige. Han fick ingen poäng alls från oss..

   Själv gillar jag honom inte alls.

  8. Schlagerpinglan

   Kevin: Med tanke på hur många som kom för att titta på Marija Serifovic, som inte var lika känd som Dima, så tror jag faktiskt att han kommer att dra väldigt stor publik. Jag kan knappast påstå att jag själv är så väldigt förtjust i honom heller.

  9. Kevin

   Men fick inte Marija ganska mycket poäng av Sverige. Har för mig det.

  10. Schlagerpinglan

   Kevin: Jo, hon fick en 10:a. Om inget annat så kanske folket flockas för att se Stradivariusen som också lär följa med på turnén. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se