Lite snabbt om ESC-finalen

2008-05-25 (söndag)

Schlagerpinglan: Här nedan följer lite snabba tankar efter finalen av Eurovision Song Contest 2008.

 • Jag fick jackpott i mitt tippande: Ryssland vann med Dima Bilans “Believe” och därefter kom Ukraina och Grekland. Ändå känner jag mig allt annat än nöjd.
 • Som väntat så höll Norden ihop och lika väntat så var det inte Sverige som fick 12:orna: Danmark gav sin 12:a till Island. Island och Norge gav sina 12:or till Danmark medan Sverige och Finland gav sina 12:or till Norge.
 • Sverige kom på 18:e plats med 47 poäng. Detta var t.o.m. sämre än vad jag hade trott på förhand. Vinnaren Ryssland fick 272 poäng.
 • Ett förslag till förbättring av röstningsuppläsningen: Om de som ska läsa upp ländernas poäng börjar svamla om annat eller berömma produktionen så ska man bryta direkt och låta programledarna leverera poängen i stället. Vissa tog väldigt god tid på sig och tyvärr var Sveriges Björn Gustafsson en av de som skötte sig allra sämst.
 • Förhoppningsvis är Charlotte Perrelli nöjd med sin insats och slipper löpa gatlopp i den svenska pressen. Förmodligen är detta lika troligt som att vi skulle få slippa den tröttande fuskröstningsdebatten.
 • Hade jag fått bestämma så hade Island vunnit men nu blev det som det blev. Evgeni Plushenko (skridskoåkaren) var i alla fall en värdig vinnare.
 • Andra bloggar om: , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  4 kommentarer till “Lite snabbt om ESC-finalen”

  1. martin

   Är inte det här första gången på väldigt länge som en manlig soloartist vinner tävlingen?

  2. Schlagerpinglan

   martin: Senast det hände var nog 1990 då Toto Cutugno vann för Italien med “Insieme: 1992”.

  3. schlagerkung

   Ja! Bonus: Dana 1998.

  4. felicia

   björn gjorde kvällen. jag var sur för att poängen kompiskastades åt höger och vänster (eller rättare sagt öst och öst) trots att det var väntat. och så kommer en blåögd liten blondin in i rutan och driver med hela tävlingen. I LOVE IT! och det gjorde de flesta andra också faktiskt.

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se