National Finals Song Contest

2008-06-11 (onsdag)

Schlagerpinglan: Eurovision Song Contest genererar tydligen en hel del efterskalv i form av tävlingar där nationella bidrag som inte vann tävlar mot varandra. När jag i går skrev om “Second Chance Contest 2008” så undrade en läsare om det var detsamma som “National Finals Song Contest“, vilket det inte visade sig vara. Här lite fakta om den:

National Finals Song Contest” är en tävling på internet där de deltagande länderna i Eurovision Song Contest sänder in sina bidrag som tävlat i de nationella finalerna (förutom vinnaren). Tävlingen arrangeras av eurovisionmadrid.com och på deras hemsida kan människor från hela världen rösta på bidragen. De 100 bästa låtarna delas upp i fyra semifinaler och sedan går de sex bästa låtarna vidare till finalen. (Källa: en.wikipedia.org)

Vinnarna av “National Finals Song Contest”:
2000 – Kroatien, Hravatska Rapsodija – Magazin
2001 – Nederländerna, So Much Love – Ebonique
2002 – Slovenien, Se in se – Karmen Stavec
2003 – Sverige, Not A Sinner, Nor A Saint – Alcazar
2004 – Sverige, Min kärlek – Shirley Clamp
2005 – Sverige, Håll om mig – Nanne Grönvall
2006 – Slovenien, Mandoline – Saša Lendero
2007 – Sverige, Cara Mia – Måns Zelmerlöw
(Källa: en.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Enligt eurovisionmadrid.com så kan de som är registrerade rösta bland de 100 bidragen, uppdelade i fyra semifinaler, mellan den 8:e och 28:e juni. Sedan kan man rösta på finalisterna mellan den 29:e juni och den 12:e juli.

Jag är inte registrerad och kan därför inte rösta “på riktigt” men detta hindrar inte mig från att dela ut lite poäng för skojs skull. Jag återkommer lite senare med dem. Här har ni i alla fall direktlänkarna till listorna över bidragen i de olika semifinalerna: semi A, semi B, semi C och semi D.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “National Finals Song Contest”

 1. Schlagerpinglan » Blog Archive » Pinglans "NFSC 2008"-poäng

  […] Schlagerpinglan – rapporterar och analyserar: Melodifestivalen / ESC « National Finals Song Contest […]

 2. Olivier

  Vad rörigt detta blir… Det står på Wikipedia att man sänder in alla bidragen från finalerna i Europaländerna. Alltså Sverige sänder alla sina låtar från finalen, förutom Charlotte.
  Men varför deltar Daniel “Mitzonganiz?” med låten “Pame”? Den var inte med i finalen. Och så är inte “Upp och hoppa” med, den var med i finalen.

 3. Schlagerpinglan

  Olivier: De räknar nog hela uttagningen (Melodifestivalen i vårt fall) som en nationell final, vilket måste innebära att även alla Spaniens över 500 låtar varit kvalificerade. Undrar om de verkligen lyssnat på alla. 🙂

 4. Schlagerpinglan » Blog Archive » NFSC 2008: Finalbidragen

  […] Som jag tidigare nämnt så anordnas det en omröstning, “National Finals Song Contest“, där man utser […]

 5. Schlagerpinglan » Blog Archive » Sanna 3:a i NFSC 2008

  […] Schlagerpinglan: Åtta svenska bidrag var med i finalen av “National Finals Song Contest” i år. Bäst placering fick Sanna Nielsens “Empty room“, som kom trea. (Läs mer om tävlingen, som för övrigt vanns utav Måns Zelmerlöw förra året, här.) […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se