Tjeckien drar sig ur ESC

2009-08-11 (tisdag)

Efter endast tre år i Eurovision Song Contest så väljer Tjeckien att lämna tävlingen. Huvudanledningen lär vara bristen på intresse från den tjeckiska publiken efter tre misslyckade försök att ta sig till final.

TV-bolaget nämnde också att Eurovision var en stor succé i grannlandet Slovakien men att de inte kunde förstå varför det var sådan skillnad. De antydde att det skulle ha något att göra med att (de anser att) Tjeckien har ett rikare programutbud.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Visst, det skulle kunna vara så att ointresset för det tjeckiska ESC-trevandet beror på att de har ett ovanligt rikt programutbud. Själv tror jag mer på att de har en smak som skiljer sig så pass mycket från övriga Europas att de helt enkelt inte “passar in”.

Resultatet för Tjeckien i ESC blev sist, näst sist och sist i de respektive semifinalerna. Inte så imponerande men ganska rättvist.

Tjeckiens ESC-bidrag genom tiderna:
2007 “Malá dáma” Kabát (28:e i semin)
2008 “Have some fun” Tereza Kerndlová (18:e i semi 2)
2009 “Aven Romale” Gipsy.cz (18:e i semi 1)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Tjeckien drar sig ur ESC”

  1. Kerstin

    Hoppas inga tjeckier i detta land tar illa vid sig nu men Tjeckien kan inte göra musik och att de drar sig ur höjer bara lägsta nivån i ESC.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se