Maltas 2010-planer

2009-11-20 (fredag)

TV-bolaget PBS har meddelat hur Malta kommer att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010:

 • I år tillåts endast ett bidrag per artist samt inga utländska låtskrivare, vilket resulterade i färre antal inskickade bidrag, närmare bestämt endast 123 stycken.
 • Den 2-4:e december kommer en jury att välja ut 36 av dessa birag. Tre dagar senare får dessa utvalda uppträda framför en annan jury.
 • Därefter, i sex veckor, presenteras sex semifinalister åt gången i TV-showen L-Isfida där en mix av jury- och teleröster utser finalbidragen.
 • I finalen av Malta Eurosong 2010, den 20:e februari 2010, tävlar 20 bidrag och vinnaren utses med hjälp av tele- och juryröster 50/50.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: 123 bidrag låter kanske inte så mycket men det räcker ju trots allt med att ett av bidragen är bra.

  Årets bidrag från Malta, “What if we” med Chiara, fick en 22:a-plats i finalen. Detta måste ses som en stor besvikelse för alla Chiara-fans men återigen en påminnelse om att det inte alltid räcker med att skicka en välkänd artist.

  Själv hoppas jag att nästa artist för Malta i ESC blir Claudia Faniello. Efter flera bra försök så hade det varit skoj att få se henne i en ESC-final med en riktigt konkurrenskraftig låt.

  Uppdaterad 2009-11-20:
  Claudia Faniello har deltagit i Maltas nationella ESC-uttagning vid fyra tillfällen: 2006 med “High Alert!“, 2007 med “L-Imħabba Għamja” (kom 7:a), 2008 med “Caravaggio” (kom 2:a) och “Sunrise” (kom 3:a) samt 2009 med “Midas touch” (slogs ut i semin) och “Blue Sonata” (kom till final men ej bland topp-tre). (Källor: wikipedia och youtube)
  Ev. kan hon ha tävlat med fler låtar. Någon som vet?

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  3 kommentarer till “Maltas 2010-planer”

  1. Rickard

   Vilka år har Claudia varit med? Har faktiskt ingen koll på henne.

  2. Schlagerpinglan

   Rickard, Claudia har varit med 2006-2009 med flera låtar vissa år, se det uppdaterade inlägget. Mycket möjligt att jag missat något. Personliga favoriter är “Caravaggio” och “Blue Sonata”.

  3. aida

   jag tror det blir claudia faniello men hopps på att kevin borg ställer upp…vore lite kul..

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se