Schlagerpinglan: I morgon, söndagen den 14:e februari är det dags för Polen att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010. Finalbidragen (i rätt startordning, länkar till låtarna och min betygsättning) hittar ni här nedan.

Inför finalen av Polens “Krajowe Eliminacje”, 14:e februari:
1. “Weekend” – Leszcze (Wildcard)
Schlagerpinglan: Mycket intrument och svängiga rytmer. Detta är dock inget som utmärker sig som en melodi men passar säkert alldeles utmärk som dansmusik, om man kan några lämpliga steg.
Betyg: 2+/5

2. “Cash Box” – Dziewczyny
Schlagerpinglan: Seg, engelskspråkig låt med gitarr-komp som släpper loss mot slutet. Hade de skippat de första två minuterna så hade låten kanske varit intressant, i nuvarande skick så hinner man nästan somna innan intresset infinner sig.
Betyg: 2/5

3. “Uwięziona” – Iwona Węgrowska (Wildcard)
Schlagerpinglan: Slö pop eller rockig ballad? Hur som helst så förstår jag inte texten och imponeras inte nämnvärt av melodislingan.
Betyg: 2/5

4. “Legenda” – Marcin Mrozinski (Wildcard)
Schlagerpinglan: Detta är i en klass för sig. Storslaget, dramatiskt och tvära kast. Klarar Marcin av att göra ett någerlunda bra framträdande så är segern i hamn.
Betyg: 4/5

5. “Myśl o Tobie (A Thought About You)” – Aneta Figiel
Schlagerpinglan: Min andrahandsfavorit. En svängig poplåt som kanske kan utmana “Legenda” om Aneta Figiel visar sig ha en sprudlande peronlighet som “går genom rutan”, som det så fint heter.
Betyg: 3+/5

6. “Chciałem zostać sam” – Nefer
Schlagerpinglan: Låten har en lovande vers men stupar när den övergår till refrängen. Eftersom jag inte är så svag för pianoklink till rockigt komp i allmänhet så är det kanske inte så konstigt att denna inte blir någon personlig favorit.
Betyg: 2/5

7. “To, co czuje (Jak ptak)” – ZoSia (Wildcard)
Schlagerpinglan: Enformigt komp, många långa toner och ingen större skillnad mellan vers och refräng. Inte min typ av musik.
Betyg: 2/5

8. “Love Me” – Anna Cyzon
Schlagerpinglan: En ganska banal poplåt som maskerats i rockiga, tuffa kläder. Kan lyftas av ett bra scenframträdande men i denna form så var det inte mycket att hurra för.
Betyg: 2/5

9. “There is a way” – Sonic Lake
Schlagerpinglan: Pausmusik som börjar och slutar. Inte en ton som stannar kvar i minnet. Jag har lyssnat flera gånger på låten, som verkligen inte är direkt dålig, men får likväl inte ett bestående minne av den.
Betyg: 1/5

10. “Sunrise” – VIR (Wildcard)
Schlagerpinglan: Gammaldags släprock som, om man är på rätt humör, kan vara ganska underhållande. Känns dock som helt fel tävling för denna låt.
Betyg: 2+/5

Schlagerpinglan: I år har Polen valt att inte ha några utländska artister, vilket gör att mitt intresse för uttagningen inte är lika stort som 2008 och 2009 då vi hade ett flertal svenskar inblandade.

Jag försöker att se allt så positivt som möjligt men när jag lyssnar igenom Polens startfält så känner jag mig som värsta gnällspiken.

Det finns faktiskt inte så mycket som intresserar mig här utan det är endast “Legenda” och eventuellt “Myśl o Tobie” som enligt mig har en chans på segern. Kanske kan scenframträdandena röra om i grytan lite men jag tvivlar på att det kan göra en så stor skillnad.

Inte heller ESC-panelen verkar vara så imponerade av det polska finalfältet.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Schlagerpinglan om Polens finalister”

 1. David G

  jag tror personligen att Anna Cyzons låt är den bästa för eurovision.. ung snygg sångerska med bra röst o en hyfsat bra pop/rock låt…

  tycker att polen helt har misslyckats med att ta fram bra bidrag till sin nationella final så jag bryr mej faktiskt inte nämnvärt vem som vinner imorgon..tror polen kommer få de svårt att komma till final med vilken av dom somhelst…men som sagt saker kan ändras med live framträdandena.

 2. David G

  då känns armeniens uttagning mycket mer intressant..de brukar ju komma fram med en bra poplåt..

 3. David G

  men i armenien står det helt klart mellan Emmy & Mihran och Eva Rivas dessa två bidrag är olika men kan vara jättebra bidrag i oslo. avgörs nog helt på vem som gör bäst live framträdande av de två..

  Eva Rivas låt innehåller också en del kängor till grannlandet azerbaijan vilket kanske kan locka tittarna att rösta på henne. hennes låt är också snäppet bättre än emmy & mihrans låt enligt mej..

 4. David G

  Razmik Amyan med låten My love är också en outsider som kan skrälla sig till en vinst i armenien med en dansant låt..

 5. Schlagerpinglan

  David G, Nu när resultatet avslöjats för både Polens och Armeniens finaler så kan man konstatera att mina personliga favoriter vann i båda tävlingarna. 🙂 Ett flertal länder redan som har hyfsade låtar. Bra för dem, mindre bra för Sverige.

 6. David G

  Ja och faktumet att Dima Bilan ska delta i rysslands melodifestival igen tyder på att iår kn bli den hårdaste tävlingen på länge. hans låt är skriven coh promotad av rysslands mest populära artist ochen maktfaktor i rysk musik..filip kirkorov(?).. så att dima bilan representerar ryssland är i princip redan klart.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se