Bulgariens ESC-bidrag 2010

2010-03-01 (måndag)

I går valde Bulgariens TV-tittare ut vilken låt som Miro ska representera landet med vid Eurovision Song Contest 2010. Miro framförde de fem låtarna och därefter utsågs “Angel si ti” till vinnarlåt. Resultatet ser ni här nedan.

Lyssna på Bulgariens ESC-bidrag 2010 här:
Miro – “Angel si ti”

Resultat av tittarnas röster i Bulgariens ESC-uttagning:
1. “Angel si ti”, Miro (48.05%)
2. “Twist & Tango”, Miro (27.42%)
3. “Eagle”, Miro (12.47%)
4. “Ostani”, Miro (8.53%)
5. “Moyat pogled v teb”, Miro (3.53%)
(källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Bulgarien gick helt på min linje och valde “Angel si ti“. Inte för att den är så värst bra egentligen men den fastnar och den går att yla med i. Varför de valde ut just Miro att representera landet har jag desto svårare att förstå. Han är inte riktigt min typ av sångare, om jag ska uttrycka mig försiktigt. 😉

Bulgarien tävlar i den andra semifinalen och får tävla tillsammans med Sverige om en plats i finalen. Jag tror inte att Miro lyckas ta sig vidare men man ska aldrig säga aldrig.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Bulgariens ESC-bidrag 2010”

 1. Rickard

  Nja, möjligt att den är lite slätstruken! Inget jag tror man kommer ihåg när man hört alla låtarna! Men finalchans finns alltid! Jag är dock inte största fan av Bulgariens låtar på senare tid!

 2. David G

  varje eurovision behöver en sådan här låt.. en låt som sätter igång lite discokänsla…. tror bulgarien kan ta sig vidare.

  nu hoppas jag att portugal för en gångs skull inte väljer en slö ballad till eurovision utan väljer Catarina Pereira och hennes mer up-tempo disco låt…. portugal behöver inse att mellankoliska ballad i slö tempo på portugisiska inte tar dom längre än till 13-15 plats..

 3. David G

  verkar inte som att dima kommer ställa upp iallafall enligt esctoday.com. ganska positivt tycker jag…

 4. Schlagerpinglan

  Rickard, Det finns ju trots allt tio finalplatser i varje semi och någon måste ju få dem. 🙂

  David G, För ESC:s skull så hade det ju varit positivt om Dima inte ställer upp för fastän han inte är garanterad en vinst så förtar det en del av spänningen.

 5. David G

  ja men det är något skumt..för et är 25 finalister.. sen har ju den ryska tv-stationen rätt att ta in wildcard bidrag. så kanke esctoday har fel trots allt han kanske inte är med i de 25 klara finalisterna utan är ett wildcard.

 6. Schlagerpinglan

  David G, Mmm… men jag läste någonstanns att de försöker få med Dimas “White nights” som ett wildcard men att han inte vill. Vi får väl vänta och se vad som händer.

 7. miro

  oj oj vilka kommentarer!
  själv ville jag att twist and tango borde vinna. men denna är helt okej!
  som sagt den fastnar och är mycket bättre än sveriges bidrag i år.

  lilla vampyren har inte riktigt bra koll på ett och annat… tyvärr är detta valet… darin eller salem var mer än självklara. men här har man inte fattat vad det hela handlar om i eurovision

 8. Schlagerpinglan » Blog Archive » Bulgarien: Angel si ti

  […] Tidigare på Schlagerpinglan: “Bulgariens ESC-bidrag 2010″ […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se