Tysklands ESC-bidrag 2010

2010-03-15 (måndag)

Den 12:e mars fick äntligen Tyskland fram sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2010. Efter en lång uttagningsprocess med castings, kvalrundor och utslagningsrundor så var det två artister kvar till finalen av “Unser Star für Oslo” på fredagskvällen.

Lena Meyer-Landrut och Jennifer Braun fick tävla med vars tre låtar (varav två var samma) och efter att två av låtarna gått vidare till andra rundan, se nedan, så stod det klart att det blir Lena Meyer-Landrut och “Satellite” ska representera Tyskland i ESC i år.

Lyssna på Tysklands ESC-bidrag 2010 här:
Lena Meyer-Landrut – “Satellite”

Finalbidragen “Unser Star für Oslo 2010”:
Bee“, Jennifer Braun
Satellite“, Jennifer Braun
I care for you“, Jennifer Braun (valdes till andra rundan)
Bee“, Lena Meyer-Landrut
Satellite“, Lena Meyer-Landrut (valdes till andra rundan)
Love me“, Lena Meyer-Landrut
(källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Här var det goda nyheter, i alla fall för mig. Inte bara var det min favorit Lena Meyer-Landrut som vann, utan även den låt som jag tyckte bäst om röstades fram av tv-tittarna.

Lena är en väldig speciell artist som har sitt unika sätt att framföra sina låtar på och jag tycker att “Satellite” passar henne väldigt bra. Jag hade gärna givit henne en topp-fem-placering i ESC-finalen, dit Tyskland är direktkvalificerad, men frågan är om Europa håller med.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Tysklands ESC-bidrag 2010”

 1. Cecilia, Kär-Smycken!

  Tror du Sveriges bidrag kommer till finalen?

  Sköt om dig och ha en galet härlig dag!

 2. Rickard

  Jag gillar också Tysklands låt! Men det brukar jag visserligen göra 🙂 Den har ett unikt sound och i alla fall en topp 10 placering för min del!
  Fast tror inte övriga europa håller med och det lär väl bli en mittenplacering!

 3. Schlagerpinglan

  Cecilia, Jag hoppas verkligen att vi gör det och jag vill gärna tro det men… nej, ärligt talat så tror jag att vi missar finalen i år.

  Rickard, Ja, visst är den unik. Problemet är nog att den förmodligen är lite väl unik för att den ska fungera i ESC. 🙂 Jag kommer i alla fall att se fram emot Lenas Oslo-framträdande och tycker att låten bara blir bättre och bättre för varje gång.

 4. Falconetti

  Vi är en megahit på spåren:
  Från ESC Today:

  “Meanwhile, it has been confirmed that Satellite is a record-breaking hit in Germany selling faster than. any other song. The single is currently still the most sold one; along with the song Love me it has sold as many in total as the other nine songs in the top ten combined. Satellite also is on top of the download charts in Austria and Switzerland at the moment, where she is the first German singer to have three songs in the download Top 100 at a time. “

 5. Linda

  Lena är söt, men jag tycker personligen inte så mycket om soundet. En sak som är bra är att låten inte sällar sig till fiolballaderna. Med tanke på förra årets vinnare kommer det väl att bli mycket sånt.

  Jag har listat mina tyska schlagerfavoriter här:

  http://www.lindakarlsson.de/demuc/2010/02/03/nu-ska-tyskarna-atererovra-schlagern/

  Ha det bra!

  Många hälsningar/ Linda

 6. Schlagerpinglan » Blog Archive » Tyskland: Satellite

  […] Tidigare på Schlagerpinglan: “Tysklands ESC-bidrag 2010″ […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se