Albanien: It´s all about you

2010-04-11 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten sammanställning av presentationer m.m. av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2010.

Land: Albanien
Bidrag: “It´s all about you” (video) (live) (text)
Artist: Juliana Pasha

Startnummer: nr 12 i semifinal 1
Uttagningsprocess: “Festivali i Këngës” pågick under fyra dagar och var uppdelad i en senior- och en juniorgrupp. Tjugo bidrag, d.v.s. seniorerna och två juniorer, fick sedan tävla i finalen som avgjordes av en jury.
ESC-historik: Albanien

Presentationer av bidraget och artisten:
esctoday.com, eurovision.tv, svt.se

Tidigare på Schlagerpinglan: “Albaniens ESC-bidrag 2010”

Odds-listor: Mittenplacering av de 39 & vidare till final

Extra: När låten vann den albanska uttagningen hette låten Nuk Mundem Pa Ty. Dessutom presenterades de olika låtarna som duetter innan det var dags för final. (Här och här finns fler framträdande av den engelska versionen.)

Schlagerpinglan tror: Till final
Förra året underskattade jag Albaniens bidrag enormt till en början. I år tror jag däremot väldigt mycket på det lilla landet redan från början. Låten är svängig och bra, texten lättförståelig och artisten proffsig. Hittar bara Juliana sin stil så kan detta sluta riktigt bra.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Den albanska versionen tyckte jag väldigt bra om och nu när man förstår texten så tycker jag ännu bättre om den. Juliana är en stark sångerska som verkligen lyfter låten. Ska bli intressant att se hur hon kommer att se ut i Oslo, då man i de olika klippen ser att hon försöker arbeta bort den lite “tantiga” framtoningen hon hade i uttagningen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Albanien: It´s all about you”

  1. Rickard

    Riktigt bra låt! Jag gillade den från första lyssningen och trots att den dalat lite på min lista så ligger den stabilt förankrad i toppskicktet 🙂 Final och definitivt en plats på den övre halvan, kanske till och med en topp tio placering 🙂

  2. Sandra

    Albanien ser lovande ut iår 🙂

  3. Kerstin

    Helt klart en av de bättre låtarna i år men ändå känner jag bara ett jaha när jag hör den. Det fattas något som skulle kunna lyfta låten och den är lite för tjatig och sångerskan har ett sånt där darr i slutet av en del toner som dansbands tanterna har och det är jag starkt allergisk mot men självklart en given finalist men ingen topp fem placering.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se