Veckans tema

2010-06-05 (lördag)

I väntan på att de nationella uttagningarna till Eurovision Song Contest 2011 drar igång så tänker esctoday.com fördriva tiden med en tio-i-topp-lista över gamla ESC-bidrag varje vecka.

Listorna ska basera sig på försäljningsstatistik, listplaceringar, hur mycket de spelats och klassiker-status. Första listan, som har rubriken: “De 10 största Eurovision-hitsen från Tyskland“, börjar att presenteras på måndag . (Källa: esctoday)

Schlagerpinglan: Själv hade jag en tanke om att blåsa liv i “Dagens Datordänga” men eftersom jag aldrig riktigt gillat det namnet så kör jag på esctoday.com:s linje i stället.

Det blir även här på Schlagerpinglan ett tema per vecka men endast en låt och den utvalda låten behöver endast uppfylla ett krav: att jag personligen tycker något om det. 😀

Att alla kanske inte håller med mig när jag utser “bästa grekiska ESC-bidraget”, “bästa ESC-balladen 1993” o.s.v. är ju oundvikligt men förhoppningsvis ger det upphov till en del nostalgiska tillbakablickar och en eller annan avvikande åsikt från er läsare.

Första nostalgitrippen blir förmodligen runt tisdag-onsdag, väl mött då. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se