Det blir den serbiska sångaren och kompositören Željko Joksimović som kommer att skriva den låt som ska representera Vitryssland i Eurovision Song Contest 2011. Irina Dorofeeva, som känt Željko i elva år, kommer att framföra låten. Presidenten Lukashenko lär vara väldigt nöjd med Joksimović inblandning i det vitryska bidraget.
(Källa: oikotimes.com)

Eurovision-bidrag med/av Željko Joksimović:
Lane Moje“, Željko Joksimović (2:a 2004 för Serbien & Montenegro)
Lejla“, Hari Mata Hari (3:a 2006 för Bosnien och Hercegovina)
Oro“, Jelena Tomašević feat. Bora Dugic (6:a 2008 för Serbien)

Uppdaterat 2011-01-15:
Oikotimes.com skrev artikeln som att det redan var bestämt medan esctoday.com hävdar att det inte blivit officiellt bekräftat, så ovanstående “nyhet” bör tas med en nypa salt tills vidare.

Schlagerpinglan: Vi kommer allt närmare det Eurovision vi inte vill ha: där alla ESC-låtarna är skrivna av en liten trupp med lego-låtskrivare som bjuder ut sina verk till högstbjudande. Som tur är så är vi inte där ännu men utvecklingen är smått oroväckande.

Ingen skugga bör falla över varken Vitryssland eller Željko Joksimović, de följer ju bara reglerna och jag hoppas de får fram en bra låt, men EBU bör nog hålla lite koll på utvecklingen. Charmen med Eurovision försvinner ju om alla bidrag kommer ur samma källa.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se