På lördagskvällen hölls den första semifinalen av “Eirodziesma 2011“, Lettlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Tio bidrag tävlade, hälften tog sig vidare till finalen den 26:e februari medan resten får tävla i Andra Chansen den 19:e februari, där ytterligare två finalister kommer att utses.

Bidragen som tittarna räddade vidare till finalen:
Don’t stop the dance“, Evija Sloka
You are“, Pienenu vins
Hop“, Blitze

Bidragen som juryn räddade vidare till finalen:
Daylight“, D-Family
Let it be me“, Janis Stibelis

Bidragen som gick vidare till Andra Chansen:
Rough enough“, Girts Zebulins & Flame
It’s not easy“, Dace Upite & Nikolajs Puzikovs
Love is like an aeroplane“, Candy
Walking on my tiptoes“, Ineta Rudzite & Uldis Timma
Let me be“, Sabine Berezina
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Det är inte bara i Melodifestivalen som en på förhand bra låt helt kan omvandlas till något som man inte känner igen. Båda mina förhandsfavoriter “Hop” och “Walking on my tiptoes” visade sig vara två stora besvikelser.

Den förstnämnda presenterades med en soffa (!?!) och några frenetiskt pubertalhoppande människor. Den andra framfördes dock lite showigt, precis som jag efterlyst, men alldeles för slött och på ett alltför bisarrt och gammalmodigt sätt. Brrr…

Synthpoppiga “Daylight“, dansbandscountrylåten “Don’t Stop The Dance” och balladen “Let Me Be” blev i stället mina favoriter och det gav resultatet två av tre vidare till final – vilket jag inte är helt missnöjd med. 😀

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se