Här nedan ser ni läkar, omdömen och betyg till de tio bidrag som tävlar i Lettlands andra semifinal i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011 den 12:e februari.

Semi 2-bidragen i Lettlands “Eirodziesma 2011”, 12:e februari:
1. “Beautiful World” – Juris Ludženieks
Schlagerpinglan: Stämningsfull och småtrevlig kan man väl kalla denna “jorden-är-en-trevlig-plats-att-leva-på”-låt som trots sin positiva text känns en aning småmelankolisk.
Betyg: 2/5

2. “Look Back At Me Again” – Elīna Krastiņa-Grence
Schlagerpinglan: Här anas en gnutta klassisk, spansk gitarr som korsas och överröstas av sval, modern pop. Inte så dumt som man kan tro utan tvärtom riktigt behagligt svängigt.
Betyg: 3/5

3. “Live On!” – Oksana Ļepska
Schlagerpinglan: En vacker ballad som, precis som de flesta andra ballader, växer med antalet lyssningar. Tyvärr orkar man inte ge den så många som den kanske skulle behöva.
Betyg: 2+/5

4. “Banjo Laura” – Lauris Reiniks
Schlagerpinglan: Egentligen tycker jag inte om detta alls men… Det är en glad visa som står ut ur mängden och sätter sig direkt. Om sången är stabil och de inte gör något löjligt scenframträdande så lär det vara en given finalist.
Betyg: 3+/5

5. “Upside Down” – Triānas parks
Schlagerpinglan: Gammaldisco möter rock och presenteras med en sångröst med karaktär. Lär inte bli en gäspning utan antingen väldigt bra eller ett enormt magplask.
Betyg: 2/5

6. “Magnet” – Dace Upīte
Schlagerpinglan: En ballad i mängden. Den är helt OK men har inget speciellt som väcker mitt intresse. Här behövs en väldigt färgstark sångerska för att det ska fungera.
Betyg: 2/5

7. “Positively Thinking” – Crazy Dolls
Schlagerpinglan: Tankarna går till nöjda, fulla hillbillies. Inte alls min smak men jag måste erkänna att refrängen sätter sig. Kan säkert ha sin publik, speciellt om de har en lämplig scenshow att komplettera med.
Betyg: 2/5

8. “Angel In Disguise” – Marats Ogļezņevs & Emīls Balceris
Schlagerpinglan: Vissa låtar kan komma undan med urlöjliga texter, detta är inte en av dem. Rader som “Kill me with killa kiss”, “Stare me with candy eyes”, “Love me with luscious tighs” o.s.v. gör att man aldrig lägger märke till själva låten utan är fullt upptagen med att undra om man verkligen hört rätt. Nej, gör om gör rätt.
Betyg: 1/5

9. “Cinderella” – Ivo Grīsniņš-Grīslis
Schlagerpinglan: Varje ESC-uttagning med självaktning måste ha en kille med en gitarr-klink-låt. Lettlands version är inte dum alls utan har ett riktigt trevligt gung. Hade Ivo hållit sig borta från de irriterande ljusa tonerna så hade det förmodligen blivit ännu bättre.
Betyg: 3/5

10. “Summer Night” – The Secretz
Schlagerpinglan: En enkel lite visa som nog gärna skulle vilja vara en sommarplåga men den har inte riktigt vad som krävs. Kan mycket väl vara ett inskickat bidrag från en glad amatör som suttit vid datorn och lekt i ett musikprogram.
Betyg: 2/5

Schlagerpinglan: Fem av dessa bidrag kommer att gå vidare till finalen. Tittarna väljer ut tre och en jury två.

Därefter, den 19:e februari, kommer juryn och tittarna att få välja ut vars ett extra finalbidrag i Andra Chansen. Själva finalen, med 12 bidrag, avgörs den 26:e februari.

Förra veckan (genomgång / resultat) visade det sig att låtarna blev väldigt annorlunda när de väl framfördes på scenen så denna vecka har jag inga förhoppningar alls. Denna gång är jag beredd på att bli överraskad och slipper därför (förhoppningsvis) att bli besviken. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se