Finlands ESC-bidrag 2011

2011-02-12 (lördag)

På lördagskvällen höll Finland sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Efter att tio bidrag uppträtt så gick tre vidare till superfinalen innan 100% teleröster avgjorde att Paradise Oskar blir landets representant i Tyskland med låten ”Da da dam”.

Lyssna på Finlands ESC-bidrag 2011 här:
Paradise Oskar – “Da da dam”

Resultatet av superfinalen:
1. “Da da dam”, Paradise Oskar (46,7 % av rösterna)
2. “Blessed with love”, Saara Aalto
3. “Good enough”, Father McKenzie

Bidragen som slogs ut i första omgången:
Dancing in the dark”, Eveliina Määttä
Täältä maailmaan”, Sami Hintsanen
Sydämeni kaksi maata”, Milana Misic
Rapture in time“, Cardiant
Luojani mun“, Johanna Iivanainen
Synkän maan tango“, Marko Maunuksela
Pamela”, Stala & So.
(Källor: esctoday.com, eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Förhandsfavoriten vann, inte mycket att säga om det. En bra låt som framfördes lite försiktigt charmigt av artisten Paradise Oskar. Själv tycker jag att vinnaren är en aning långtråkig och hoppades in i det sista på Marko Maunuksela eller Father McKenzie men det räckte inte riktigt hela vägen.

Jag hoppas att Europa tycker att “Da da dam” är lika bra som finländarna tydligen gör för jag vill verkligen se Finland i ESC-finalen och kommer att hålla tummarna för Paradise Oskar när det väl blir dags. Lycka till, Finland!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Finlands ESC-bidrag 2011”

  1. Daniela

    Jag tycker också att vi valde ett aningen långtråkigt och slätstruket bidrag, och speciellt refrängen känns enligt min åsikt alltför svag för att klara sig i Eurovision Song Contest. Jag skulle bli förvånad om Paradise Oskar tog oss till final, men jag hoppas förstås att jag har fel. Folk tycks ha fastnat för hans “Da da dam” (det som jag däremot stör mig mest på!) så det är väl bara att hoppas att övriga Europa också förstår den poäng som jag tydligen missat! 🙂 Ska man se positivt på saken så tycker jag dock att det kunde ha slutat värre; detta var enligt mig inte vårt bästa bidrag men absolut inte det sämsta heller.

  2. Schlagerpinglan

    Daniela, Jepp, det kunde blivit mycket värre. Man får vara glad för det lilla. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se