Lite ESC-nytt i korthet

2011-03-01 (tisdag)

Schlagerpinglan: Snart har de flesta länderna valt ut sina bidrag men nyheterna fortsätter att hagla in. Här är en del:

 • Ukraina: Efter påstått röstfusk vid landets ESC-final så beslutades det att tre av bidragen skulle tävla i en ny final den 3/3. Nu meddelar Jamala att hon drar sig ur. Om det blir en final med enbart Zlata Ognevych och Mika Newton återstår att se.
 • Ungern: TV-bolaget MTV har meddelat att deras interna val för ESC 2011 kommer att presenteras nästa vecka.
 • Kroatien: De tre låtar som kommer att tävla i finalen på lördag är: “Lahor” (av Boris Djordjevic), “Stotinama godina” (av Ante Pecotic) och “Jos ima nas” (av Lea Dekleva). Juryn kommer att bestå av Tonci Huljic, Severina och Andrej Babic.
 • Slovakien: Små snuttar av landets ESC-bidrag, “I’m still alive” med TWiiNS, som ska presentera den 5:e mars kan lyssnas på här och här.
 • Georgien: När gruppen Eldrine vann landets ESC-final med låten “One more day” var det Tako Vadachkoria som sjöng. Nu har företaget bakom gruppen bestämt att Sopho Toroshelidze (bl.a. bakgrundssångerska till Sofia Nizharadze förra året) tar över den rollen. (Källor: esctoday.com och escdaily.com)
 • Schlagerpinglan: Cirkusen i Ukraina fortsätter och Jamala påstår att hon fick tre gånger så många röster som vinnaren men att hon inte ställer upp i en ny final då hon inte vill ha något med korruption och liknande att göra. TV-bolaget NTU har ännu ej kommenterat det. Vi väntar med spänning på fortsättningen.

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se