Vitrysslands ESC-bidrag 2011

2011-03-01 (tisdag)

I går presenterade Vitryssland sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2011, ni hittar länken till låten lite längre ned.

29 bidrag hade skickats in till TV-bolaget och efter att en regelcheck gjorts så återstod endast 22 stycken. Av dessa fick en expertjury, bestående av fyra representanter från de största TV-kanalerna, välja ut det mest lämpade.

Valet föll på låten “Born In Bielorussia” med musik av Evgeny Oleynik och text av Evgeny Oleynik och Victor Rudenko. Artisten som framför låten heter Anastasiya Vinnikova och är en 20-åring som blev känd genom talangshowen Music Court.
(källa: eurovision.tv)

Lyssna på Vitrysslands ESC-bidrag 2011 här:
Anastasiya Vinnikova – “Born In Bielorussia”

Uppdaterad 2011-03-03:
Vitrysslands bidrag får ny text och titel

Uppdaterad 2011-03-14:
Vitrysslands nya ESC-2011-bidrag

Schlagerpinglan: När jag hörde låten i går så uppfattade jag den först som ett internetskämt men eftersom ingen dementi gjorts så är det väl det riktiga ESC-bidraget. Trodde inte att så mycket nationalism och USSR-anspelningar var riktigt lämpligt/tillåtet, vi får väl se.

Låten i sig är ju väldigt catchy och med några småjusteringar så kanske jag t.o.m. kan börja gilla den. Med större självsäkerhet i framtoning och röst samt en icke-engelsk text så hade detta kunnat bli helt acceptabelt.

Jag väntar med ett slutligt omdöme tills de presenterat den riktiga versionen för jag kan inte tänka mig att det kommer att se ut så här i Tyskland. I alla fall inte om de inte siktar på jumboplatsen.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Vitrysslands ESC-bidrag 2011”

  1. dragi

    Då blev det alltså inte Zeljko Joksimovic som skrev deras låt i år? Ganska skönt isf för den var verkigen inte bra hehe. Trots hans diviga faser de enaste åenhoppas man att han gör serbiens låt snart igen =)

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se