SVT:s “Inför ESC 2011”

2011-03-26 (lördag)

Tisdagen den 19:e april, kl. 21:00 i SVT 1, sänds det första av fyra “Inför ESC 2011“-programmen.

Panelen består i år utav Lotta Engberg, Andreas Johnson, Sarah Dawn Finer, Christine Meltzer och Thomas Lundin medan det, som vanligt, är Christer Björkman som leder det hela.
(Källa: escsweden.com)

Uppdaterad 2011-04-05:
Sändningstider för “Inför Eurovision Song Contest 2011”:
Del 1 – tisdag 19/4 kl. 21:00 i SVT 1:
Polen, Norge, Albanien, Armenien, Turkiet, Serbien, Ryssland, Schweiz, Georgien, Finland

Del 2 – tisdag 26/4 kl. 21:00 i SVT 1:
Malta, San Marino, Kroatien, Island, Ungern, Portugal, Litauen, Azerbajdzjan, Grekland

Del 3 – tisdag 3/5 kl. 21:00 i SVT 1:
Bosnien-Hercegovina, Österrike, Nederländerna, Belgien, Slovakien, Ukraina, Moldavien, Sverige, Cypern, Bulgarien, Makedonien, Israel, Slovenien

Del 4 – torsdag 5/5 kl. 21:00 i SVT 1:
Rumänien, Estland, Vitryssland, Lettland, Danmark, Irland, Frankrike, Italien, Storbritannien, Tyskland, Spanien
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Ärligt talat… förra året såg jag bara två av SVT:s Inför-program och har de inte gjort stora förändringar så lär det bli ännu färre i år.

Jag saknar den nordiska panelen och får inte ut så mycket av att lyssna på svenska Melodifestivalen-kändisar som gör sig lustiga över bidragen. Men men… man får ju ge den nya panelen en chans. De kan ju faktiskt överraska.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “SVT:s “Inför ESC 2011””

 1. Rickard

  Håller fullständigt med dig! Den nordiska panelen var bra! Det blir bara fjantigt när alla ska göra sig så lustiga det går över bidragen. Hade jag inte varit trogen slagernörd så skulle jag nog överväga att skippa allt i år! kanske gör det trots allt.

  Vad heter serien i tre (?) delar där en man från storbritannien (tror jag) går igenom låtarna? Den var lite smårolig förra året och ser den hellre än svts program!

 2. Schlagerpinglan

  Rickard, Det är kanske “Eurovision Countdown” du tänker på. Hoppas det kommer i år också för den presentations-serien är mer sevärd än den svenska med betydligt mer humor och fakta.

 3. Daniela

  Jag tycker också att systemet med en nordisk panel var bättre än det nuvarande med endast svenska schlagerkändisar + vår finländska expertkommentator Thomas Lundin, men jag ser ändå fram emot att börja följa förhandsvisningarna eftersom de för mig är en årlig tradition samt ett behändigt sätt att “nöta in” alla låtarna! 🙂 Finska YLE brukar faktiskt också ha rätt bra förhandsvisningar där de oftast bara spelar upp bidragen i all enkelhet och inte har så mycket onödigt mellansnack. Dessutom visar de alltid också finska översättningar av samtliga låttexter, så på det viset får man samtidigt en uppfattning av vad låtarna handlar om! 🙂

 4. Schlagerpinglan

  Daniela, Den finländska versionen låter inte helt fel, då jag hellre får texten förklarad för mig (där det behövs) än en “humor-show”. Tänker dock ge Inför-programmen en riktig chans i år då det faktiskt “hör till”, hur dåliga de än är. 😀

 5. Jompa

  Själv tycker jag nordiska panelen var trams när alla skulle tycka så j-kla mycket över sina egna bidrag och vi fick nordiskt i topp 5 varje år!
  Ärligt talat, mycket förtjänar göra sig lustig över och jag hade gärna sett Serneholt iår igen.

 6. Schlagerpinglan

  Jompa, Du har en poäng där. Panelen gav faktiskt oförtjänt höga poäng till de nordiska länderna och det var en aning irriterande men i jämförelse med nuvarande panel så föredrar jag den gamla. Det är dock bra att det finns de som tycker om det nya, så SVT fortsätter att förbättra och inte bara lägger ner.

 7. mimi

  Bra att de har skippat Marie Sernholt från juryn, har fått nog av henne.
  Go Thomas Lundin! Go!

 8. Rebecca

  Alltså ska de sända sista delen av Inför ESC samtidigt som första semi-finalen? Låter otroligt korkat!

 9. Schlagerpinglan

  Rebecca, Tack för din uppmärksamhet. När jag skrev inlägget om Inför-programmen så hade SVT inte gått ut med vilka dagar de tre sista programmen skulle sändas. Nu har jag kollat igen och sett att det sista programmet sänds redan på torsdagen. Ganska viktigt information för de som vill följa programmet. Tackar! 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se