Schweiz: In love for a while

2011-04-13 (onsdag)

Schlagerpinglan: Det har blivit dags att titta lite närmare på bidragen som ska tävla i Eurovision Song Contest 2011. Först ut är Schweiz:

Land: Schweiz landets ESC-historik
Bidrag: “In Love For A While” musikvideoNF-framträdande
text
Artist: Anna Rossinelli AnnaRossinelliMusic.com
Startnummer: nr 8 i semifinal 1
Uttagning: Fyra TV-/radiobolag hjälptes åt att utse de 12 bidrag som tävlade i landets ESC-uttagning. Vid finalen fick tittarna 100% makt över resultatet och det blev en övertygande seger för Anna.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Schweiz ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Anna Rossinelli av esctodayTV och eurovision.tv, där hon bl.a. sjunger en snutt av sin “In love for a while” utomhus till gitarrkomp.

Odds-listor: Ej vidare till final & mitten-placerad av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Frågan är om publiken/juryn uppfattar detta som en ärlig och vacker låt i stil med “Me and my guitar” förra året eller som ett alltför enkelt och händelsefattigt bidrag? En finalplats är inte utesluten men jag tror ändå att det slutar på fel sida kvalgränsen för Anna.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag tycker om denna trallvänliga låt och duktiga sångerska och ser gärna att de tar sig vidare till finalen, egentligen. Den första semifinalen innehåller dock så pass många andra bra låtar att det inte finns plats för Schweiz på min personliga favoritlista.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Schweiz: In love for a while”

 1. Erik

  Jag läste dina kommentarer förra året och tyckte de var jättebra, likaså den här första! Jag skulle hemskt gärna vilja göra egna sådana här men jag har inte tid för en egen blogg… så jag tänkte göra dem genom att kommentera ditt inlägg! Hoppas det är okej 😉

  Erik tror: Till final
  Tjejen har grym utstrålning, strålar av lycka på scenen och låten är ganska mysig. Startnumret är också en fördel för Schweiz eftersom den är en så stor kontrast till föregående låtar. Publiken kommer ha denna på topp 10, juryn tveksamt… men det räcker till final.

  Erik tycker: Till final
  Låten är söt men lite händelsefattig… men Anna sjunger väldigt bra och har mycket utstrålning. Jag hoppas att Schweiz tar sin första finalplats på 5 år.

  *För att kommentera din kommentar kan jag säga att det scenariot du beskriver kan mycket väl hända. Se bara på Sverige förra året, vi skickade en artist som var bra mycket bättre än själva låten och det räckte inte. Samma sak kan hända Schweiz i år.

 2. Kerstin

  Det finns vissa låtar i år som verkar ha inspirerats av Belgiens bidrag förra året och Schweiz är ett av dom. Jag föll pladask för Belgiens bidrag förra året och det är fortfarande min favorit från 2010. Men Schweiz bidrag har absolut inte haft samma inverkan på mig den berör mig inte nämnvärt. Men det är ingen dålig låt och jag tror den tar sig till final men väl där en mittenplacering. Men ingen favorit för mig.

 3. Schlagerpinglan

  @Erik, Dina (och andras) kommentarer uppskattas så det är bara att skriva på. Jag försöker inte ge sken av att jag har en aning om hur slutresultatet blir utan detta är gjort mer för underhållnings skull så ju fler åsikter desto skojigare. 🙂

 4. Daniela

  Jag tycker också att det här är en riktigt bra låt, så jag både tror och hoppas att den ska kunna ta sig vidare till final, även om konkurrensen i den första semifinalen som sagt är väldigt hård. Någon vinnarlåt är det väl kanske inte, åtminstone inte för mig, men icke desto mindre ett trevligt och behagligt bidrag med en duktig sångerska och stark trovärdighet. Det enda jag egentligen har att anmärka på när det gäller det här bidraget är låttiteln, som jag önskar hade fått ha en mer framträdande roll också i själva texten. Jag brukar faktiskt fästa särskild uppmärksamhet vid just detta faktum ganska ofta, eftersom jag tycker att titeln är en stor del av låten som helhet, och när man hör den ska man genast kunna associera till låten och börja nynna på texten. En parentes enligt många men en viktig detalj enligt mig! 🙂 Och faktum är att när jag först läste det här inlägget tänkte jag till en början “Schweiz och In love for a while, vänta nu, vilket bidrag var det…?”. Inget gott tecken med andra ord! 🙂 Men jag ger ändå den här låten 4 poäng av 5 möjliga, eftersom jag trots allt tycker om den som helhet.

 5. Felix

  Schweiz kommer nog dessvärre inte till final i år heller, håller med om att de finns så många andra bra låtar i Semifinal-1. Men jurygrupperna kanske räddar denna precis som de gjorde med Belgien’s bidrag förra året. Själv tycker jag att den är OK och borde få en finalplats.

 6. Schlagerpinglan

  @Daniela, Själv fäster jag inte riktigt lika stor vikt vid titeln som dig men håller med i ditt resonemang. 🙂

  @Felix, Det är just jurygruppernas röster som gör att jag ev. kan tro på en finalplats för Schweiz i år för låten och sångerskan har ju musikaliska kvalitéer som i alla fall juryn borde ge poäng för. Frågan är om det räcker.

 7. Kerstin

  Felix inte tusan räddade jurygrupperna Belgiens bidrag förra året. Den vann sin semifinal och var i finalen med och slogs i toppen länge innan den hamnade på en fin sjätteplats till slut. Du måste verkligen blanda ihop den med något annat bidrag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se