Armenien: Boom Boom

2011-04-18 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Armenien landets ESC-historik
Bidrag: “Boom Boom” ESC-videoofficiell video
NF-framträdandettext
Artist: Emmy Emmy.am
Startnummer: nr 4 i semifinal 1
Uttagning: Emmy valdes ut internt av TV-bolaget. Därefter anordnades en nationell final där hon framförde fyra låtar och en kombination av jury- och teleröster utsåg vinnaren.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Armeniens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Emmy av eurovision.tv och escdaily.com samt video-klipp från när hon framförde “Boom Boom” vid Tashir 2011 Awards och Armenia Music Awards.

Odds-listor: Gränsfall att gå vidare & placering runt 25 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Armenien har varit med i ESC sedan 2006 och har en 10:e-plats i finalen som sämsta resultat. I år ställer de upp med en enkel men smittande glad låt och en tillhörande hurtig sångerska. Bidraget kan falla på sin enkelhet men jag tror att Emmy lyckas locka till sig tillräckligt med röster för en finalplats.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Först tyckte jag inte alls om denna disco-aktiga låt eftersom den var alltför simpel. Den har dock lyckats att fastna ordentligt i mitt huvud och numera tillhör den en av mina favoriter. Just enkelheten och glädjen i låten, kombinerat med sångerskans utstrålning gör att jag hoppas på en bra placering för Armenien i år.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Armenien: Boom Boom”

 1. Rickard

  Precis som du så tyckte jag inte om låten, men efter några lyssningar så satte den sig på hjärnan. Jag tror att en enkel repeterande låt kan fungera bra i en tävling där de flesta bara kommer höra låten en eller två gånger.

 2. Rickard

  Det är kanske för stora växlar att dra, men när hon uppträdde i Nederländerna med flera andra bidrag så fick hon verkligen igång publiken med sin glädje och energi. Låten kan komma topp 10 med lite flyt! 🙂

 3. Felix

  Armenien kommer defenetivt kvalificera sig vidare till final, Armenien kommer få poäng från f.d Sovjetunionen förutom möjligtvis Azerbajdzjan. Sen så får Armenien också ofta höga poäng från Nederländerna, Spanien och Israel. Själv så tycker jag att denna låt inte är så bra men sätter sig i huvudet. Kommer placera sig från plats 12 eller högre

  P.S – Armenien debuterade i ESC 2006

 4. Schlagerpinglan

  @Felix, Naturligtvis debuterade Armenien 2006. Rättar skrivfelet och tackar för din uppmärksamhet. 🙂

 5. Kerstin

  Det här är lågstadie disco för mig när den är som sämst. Jag gillar absolut inget med det här bidraget inte ens refrängen. Jag varken tror eller hoppas det här går till någon final.

 6. Daniela

  För mig satte sig den här refrängen på hjärnan direkt efter första lyssningen, och jag tilltalades redan då av dess glädje, positiva energi och karismatiska sångerska. Emmy lever kanske också mer just på sin utstrålning än på sin sångröst, men när det gäller den här låten tycker jag inte att det gör så mycket. Hon framför den med stor självsäkerhet och charm, och det hoppas jag att hon lyckas göra live i Tyskland också. Jag tror och hoppas att Armenien går till final med det här bidraget, för det behövs några sådana här pigga och uppfriskande bidrag i varje ESC. Dock ingen vinnarkandidat för mig heller, men väl 4/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se