Schlagerpinglan: I går sändes det första programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2011“. Vill ni se det igen så finns det på SVT Play. Är ni endast intresserade av hur panelen röstade så hittar ni deras betyg här nedan:

Lotta
Engberg
Andreas
Johnson
Christine
Meltzer
Sarah
Dawn Finer
Thomas
Lundin
Finland
“Da da dam”
22 4 4 4 5 5
Norge
“Haba haba”
21 5 4 5 3 4
Schweiz
“In love for a while”
20 5 4 5 3 3
Serbien
“Čaroban”
19 4 2 4 5 4
Polen
“Jestem”
14 3 2 3 3 3
Turkiet
“Live It Up”
13 2 4 1 3 3
Albanien
“Feel the passion”
12 4 1 2 3 2
Armenien
“Boom Boom”
10 1 2 4 2 1
Ryssland
“Get You”
10 2 2 3 1 2
Georgien
“One more day”
9 2 2 1 2 2

Schlagerpinglan: Som jag tidigare skrev så har jag Turkiet, Armenien, Polen och Ryssland som favoriter av de tio medan Albanien och Serbien hamnar längst ner. Panelen hade en helt annan uppfattning, som synes, och placerade givetvis de nordiska bidragen i topp.

Trots våra helt olika åsikter så måste jag ändå erkänna att detta var det bästa Inför-program jag sett på väldigt länge och ser redan fram emot nästa tisdag. 😀

Är ni inte intresserade av bidragsbedömningar utan endast vill läsa någon som slaktar bidragen så har även Aftonbladets Markus Larsson givit sig på de tio bidragen.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Inför ESC 2011 – del 1 – resultat”

 1. Rickard

  Jo, det var bättre än på länge. De nya medlemmarna skötte sig bra men bäst var såklart veteranen Thomas! 😀

  Glad är jag över att de gillade Finland till skillnad från andra röstningspooler. Jag har svårt att se att Norge och Schweiz når final och jag är fortfarande lite ledsen över sågningen av Ryssland! Men ser fram emot nästa program jag med! 😀

  Vad beträffar Marcus Larsson så är han ett skämt och borde inte få kallas sig för schlager-expert!

 2. Rickard

  Tycker att du kunde ta över som expert för Aftonbladet istället! Du hade skött det tusen gånger bättre! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  Rickard, Jag tackar så mycket för komplimangen. 😀 Tror dock inte att kvällspressen är så intresserad av att seriöst guida sina läsare bland ESC-bidragen utan de tror att läsarna bara vill ha elaka sågningar och därför ser det ut som det gör.

 4. Daniela

  Jag håller med; jag tycker också att det var ett av SVT:s bästa Inför-program på många år, och nu verkar de ju faktiskt ha lyckats med konststycket att få ihop en panel med medlemmar som både kompletterar varandra väldigt bra och som dessutom också genomgående har vettiga och relevanta kommentarer om bidrgen! 🙂 Jag har aldrig förstått vitsen med att såga alla bidrag, vilket många “experter” och journalister verkar sträva efter att göra. Om man redan på förhand har bestämt sig för att tycka illa om alla bidrag kunde man ju lika gärna bespara sig mödan att uttala sig över huvud taget, men som sagt, de tror väl att elaka sågningar är vad läsarna vill ha.

  Ja, det var en positiv överraskning att panelen tyckte så bra om vårt finländska bidrag! 😀 I och för sig är de väl alltid lite partiska när det gäller de nordiska länderna, men ändå… Jag märker förresten att jag ligger lite efter med kommentarskrivandet när det gäller presentationen av bidragen här på bloggen, men jag ska försöka uppdatera det under de närmaste dagarna! 🙂

 5. O

  Missade programmet när det sändes, men såg det nu på SVT Play. Juryn var nog den bästa någonsin. Väldigt bra sammansatt av SVT! 🙂
  Gillar själv Schweiz bäst av dessa bidrag tror jag.

 6. Kerstin

  Är kanske inte lika lyrisk som ni över första programet men visst var det bra. Mina åsikter skiljde sig en del. Främst på två bidrag men det lär visa sig när schlagerpinglans inlägg om de länderna dyker upp.

 7. Niclas Bäckström

  Hej Alla.
  Hur kan ni tycka att inför är bra iår det var mycketbättre tidigare år. Vad tyckte igentligen Meltser hon höll ju bara med föregående talare “suck” så dåligt och vad vet hon om musik som hon röstade typ inget….De som var bra var Andreas och Thomas som var bra men de andra “suck”
  Vill ha bättre klass på det programmet om jag ska betala framöver….
  Sticker ut hakan och säger att Ryssland eller Ungern vinner i år..

 8. Anna

  Var det bara jag som reagerade på Andreas kommentar om att Ryssland nog kommer att fuska då vi ju vet att de har sina metoder (minns inte ordagrant vad han sa men det gled åt att Ryssland är korrupt och alltid fuskar). Det var som svar när Lotta sa “Men man får väl inte rösta på sitt eget land?”
  I övrigt håller jag med om att det är ett lyft från tidigare år med personer som har egna åsikter och mindre av den “putslustighet” som varit sedan den nordiska juryn försvann.
  Fortsätt ditt underbara jobb Schlagerpinglan!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se