Belgien: With Love Baby

2011-04-23 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Belgien landets ESC-historik
Bidrag: “With Love Baby” musikvideoNF-framträdande
text
Artist: Witloof Bay users.skynet.be/WitloofBay
Startnummer: nr 4 i semifinal 2
Uttagning: Först hölls en onlineuttagningen där de som fick ihop 20,000€ i donationer (30 bidrag) gick vidare till en radiosänd semifinal. 14 låtar gick vidare till finalen, där både juryn och tittarna gav sina högsta poäng till Witloof Bay.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Belgiens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Ett långt intervju-klipp med Witloof Bay av eurovision.tv där gruppen bl.a. sjunger “With Love Baby” och Britney Spears “Baby one more time” a cappella.

Odds-listor: Ej vidare till final & botten-fyra av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Förra gången en a cappella-låt tävlade (Lettlands “I Hear Your Heart” med Vocal Group Cosmos 2006) så blev det plats 16 av 24. Förutsättningarna för Witloof Bay är nog snäppet bättre då juryn numera har halva makten och kan belöna dem för sin talang och svängiga låt. Jag tror dock inte att de lyckas övertyga tillräckligt många TV-tittare för att de ska få någon finalbiljett.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
En svängig låt och duktiga artister som kan bjuda på en riktig show. Rent teoretiskt så tycker jag att de förtjänar en finalplats men när det kommer till kritan så är jag inte så förtjust i sådan här musik och hoppas i stället på ett flertal andra bidrag i semi 2.

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Belgien: With Love Baby”

 1. Kerstin

  Det här är inte alls bra. Belgien lyckas inte följa upp sin fina placering från förra året utan kommer åter hamna i botten. Ingen final.

 2. Rickard

  helt fel forum! Efter förra årets bidrag hade man hoppats på annat från Belgien. Kommer slåss i botten. Ingen final

 3. Daniela

  Det där med donationer i onlineuttagningen lät ju lite ovanligt… Vet du något mer om hur det fungerade i praktiken? Fick vem som helst donera pengar, och vart gick dessa i så fall?

  Nåja, det var en parentes. När det gäller själva låten håller jag med; jag förstår att det här är skickliga musiker som egentligen skulle vara väl värda en finalplats, men tyvärr är det här inte någonting som tilltalar mig personligen; tvärtom tycker jag bara att låten känns alltför tråkig, enformig och t.o.m. lite enerverande. Ingen finalkandidat för mig heller alltså, men jag ger dem i.a.f. 2/5 poäng för den äkta musikalitet som ligger bakom bidraget.

 4. Schlagerpinglan

  @Daniela, Alla som besökte webbsidan där låtarna fanns kunde donera pengar till sin favorit och när en låt fått ihop 20,000€ så gick den vidare. Om man skänkt pengar till en låt som inte vann så fick man pengarna tillbaka. Endast vinnarlåten behöll de donerade pengarna och de lär ha gått till omkostnader för bidraget. (Så var i alla fall ursprungsreglerna, hur det sedan blev i praktiken vet jag ej.)

 5. Daniela

  Okej, tack för informationen! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se