Albanien: Feel the passion

2011-05-03 (tisdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Albanien landets ESC-historik
Bidrag: “Feel the passion” musikvideotext
NF-framträdande: “Kënga ime”
Artist: Aurela Gaçe AurelaGace.com
Startnummer: nr 3 i semifinal 1
Uttagning: “Festivali I Kenges” hölls den 23:e-25:e december 2010 och bestod utav två deltävlingar och en final. Vinnarlåten “Kënga ime” översattes till engelska inför ESC.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Albaniens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Aurela Gace av eurovision.tv, esctodayTV och escdaily.com.

Odds-listor: Ej vidare till final & botten-sju av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Låten saknar något som gör att den fastnar och det är ju aldrig bra när det gäller att locka tv-tittare. Juryn kan kanske belöna sångerskan en del för hennes starka röst och framtoning men det lär krävas ett oförglömligt scenframträdande av henne för att hon ska kunna få Albanien vidare till finalen i år.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
“Feel the passion” har en härlig intensitet men eftersom jag är lite smått allergisk mot “skrikiga” låtar så tröttnar jag ganska snabbt. En ointressant låt som inte berör alls utan jag väntar bara på att den ska ta slut. Sångerskan förtjänar en bättre låt.

(Albaniens första rep på Tysklands-scenen hittar ni här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Albanien: Feel the passion”

  1. Daniela

    Jag håller med dig om att sångerskan är bättre än låten i det här fallet, och jag tycker också att hon lyckas förmedla den passion som hon sjunger om, men tyvärr lyckas inte ens det lyfta låten tillräckligt mycket för att jag ska tro på några finalchanser för Albanien i år. Jag tror i och för sig att det här bidraget kommer att framföras på ett mycket dynamiskt och övertygande sätt i Düsseldorf, och det kan förstås locka några extra röster, men själva låten är åtminstone enligt min åsikt alltför ointressant för att platsa i någon ESC-final. Den är visserligen inget direkt bottennapp, men det finns ju så många bättre låtar med i årets tävling; speciellt i den första semifinalen. 2/5 poäng.

  2. Kerstin

    Kan inte säga jag är speciellt förtjust i det här bidraget men jag tycker det är oerhört svårt att säga om den lyckas ta sig till final eller ej. Den kan lika gärna ta sig till final som inte. Min första bedömning efter första lyssningen var att den skulle ta sig till final men nu efter att man hört låtarna ett antal gånger är jag mer osäker. Jag säger final tills vidare.

  3. Rickard

    Jag tror att låten missar att ta sig till final! Sångerskan är otroligt skicklig. Låten dock inte den bästa och det fäller bidraget. Blir det pampigt ska man dock inte underskatta Albanien!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se