Nederländerna: Never alone

2011-05-04 (onsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Nederländerna landets ESC-historik
Bidrag: “Never Alone” musikvideotext
NF-framtr.: “Je Vecht Nooit Alleen”
Artist: 3JS 3JS.nl
Startnummer: nr 3 i semifinal 2
Uttagning: I Nederländernas ESC-uttagning framförde den internt utvalda gruppen 3JS fem låtar. Både tittarna och juryn hade “Je Vecht Nooit Alleen” som förstaval och därmed vann den och översattes senare till engelska.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Nederländernas ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med 3JS av eurovision.tv.

Odds-listor: Ej vidare till final & botten-tio/elva av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Jag tror att detta är en låt som många tycker är helt OK men när det kommer till omröstning så är det andra bidrag som får rösterna. “Never alone” känns lite för anonym för sammanhanget och får nog en ganska blygsam placering i år.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Eftersom jag blir på väldigt bra humör av denna låt så blir det automatiskt en av mina favoriter i år. Både vers och refräng är medryckande på ett väldigt behaglig sätt. Den saknar dock det där lilla extra som jag vill ha hos en Eurovision-vinnare. Till final vill jag ha den i alla fall.

(Nederländernas första rep på Tysklands-scenen hittar ni här medan den efterföljande intervjun kan ses här, här och här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Nederländerna: Never alone”

  1. Kerstin

    Det här är inte direkt dåligt men det är ju såååå tråkigt i det här sammanhanget. Jag fick ingen känsla av det här när jag hörde den första gången och jag minns den inte ens fast jag hört den åtskilliga gånger nu. Ingen final.

  2. Rickard

    Väldigt tråkig låt och det är precis som Kerstin säger en låt man glömmer bort i samma stund som man hört den! Ingen final!

  3. Daniela

    Jag tycker att det här är en låt som börjar riktigt lovande, och även den andra versen är bra, men refrängen blir på något sätt lite av ett platt fall; jag hade önskat mig mer av den. I det stora hela är det dock, enligt min åsikt, ett trevligt och genuint (om än också traditionellt och aningen anonymt) ESC-bidrag som jag gärna ser i finalen. 3/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se