Estland: Rockefeller Street

2011-05-06 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Estland landets ESC-historik
Bidrag: “Rockefeller Street” ESC-videoNF-framträdande
text
Artist: Getter Jaani wikipedia.org/wiki/Getter_Jaani
Startnummer: nr 15 i semifinal 2
Uttagning: 20 bidrag tävlade i landets ESC-uttagning, “Eesti Laul”, som innehöll två semifinaler och en final. I finalen valde juryn och tittarna ut två av de tio bidragen till en superfinal och sedan fick tittarna själva utse vinnaren.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Estlands ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Getter Jaani av esctodayTV och oikotv.

Odds-listor: Vidare till final & topp-tre av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
En rolig, lite annorlunda låt som man blir glad av och som sticker ut på det rätta sättet borde ju enkelt kunna ta sig vidare till final, tycker man. Om sångerskan dessutom får till sången live så skulle det t.o.m. kunna bli en riktigt bra placering där.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Jag gillar när det är hurtigt, färgglatt och svängigt och just i detta fallet så stör jag mig inte ens på att låten byter stil helt plötsligt (som jag annars brukar göra), utan ser det mer som en välbehövlig andningspaus som förhindrar det hela att bli alltför långrandigt. En av årets bättre låtar – men inte heller detta är min vinnarkandidat.

(Se även Estlands första rep på Tysklands-scenen medan den efterföljande intervjun kan ses här, här och här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Estland: Rockefeller Street”

 1. Kerstin

  En bra låt utan det lilla extra. Ingen vinnare för mig heller men absolut final och topp tio.

 2. Rickard

  Mycket bra låt som verkligen sticker ut och är annorlunda än alla andra låtar. Det är något man lägger på minnet och det blir givetvis final och topp 10 för Esland! är en av mina favoriter till segern!!!

 3. Daniela

  Jag gillar också det här bidraget och tycker att det känns både modernt. nyskapande och intressant för att vara ESC. Refrängen är kanske en av de starkaste i årets tävling; den har en oundviklig och omedelbar “hook” som lyfter hela låten och gör att man vill höra den om och om igen. Den här typen av bidrag brukar annars inte tillhöra mina största personliga favoriter, men just det här tycker jag har någonting speciellt som inte går att komma ifrån. Även i år har jag några andra bidrag som jag håller tummarna för ännu mer, men det här är definitivt en av många vinnarkandidater. En stark 4:a-poängare.

 4. Joacim

  Efter att ha lyssnat på alla bidragen ett antal gånger så finner jag inte denna låt som någon vinnarlåt. Men det är den låt som hela tiden poppar upp i minnet och den går som en tyst slagdänga inne i huvudet, konstant. Låten har för mig vuxit fram som en starkare och starkare kandidat ju närmare vi kommer finalkväll. Idag är det finalkväll och det är Rockefeller Street som känns som vuxit sig fram som en mycket stark vinnarlåt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se