Grekland: Watch My Dance

2011-05-06 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Grekland landets ESC-historik
Bidrag: “Watch My Dance” videoNF-framträdande
textengelsk text
Artist: Loucas Yiorkas feat.
Stereo Mike
Startnummer: nr 19 i semifinal 1
Uttagning: I den grekiska ESC-uttagningen tävlade sex bidrag med artister som hade sina rötter i grekiska Idol och X Factor. Tittarna och en jury fick halva makten var och “Watch My Dance” utsågs till segrare.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Greklands ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Loukas och Stereo Mike av eurovision.tv, escdaily.com och oikotv samt framträdanden vid Westfield Shopping Centre i Storbritannien och en TV-show i Turkiet.

Odds-listor: Vidare till final & placerad runt plats 21/28 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
2011 skulle kunna vara året då Grekland skrällde till med sin första missade finalplats, då bidraget är ett ganska så oprövat kort, men hur mycket minus Stero Mike än får för sitt inhopp så tror jag att Loukas ståtliga grekiska trudelutt plockar tillräckligt med röster för att återigen ge Grekland en plats i finalen.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
2009 var min favorit “Lose control” med Waldo’s People, så jag har inga orimligt höga krav på ESC-rappare, ( 😉 ) men Stereo Mike känns så felplacerad i denna tvådelade låt att det är svårt att ha någon egentlig uppfattning om bidraget. Loukas del är OK men låten som helhet är inget som jag tycker har i finalen att göra.

(Se även Greklands första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Grekland: Watch My Dance”

 1. Kerstin

  Precis som alla andra så tycker även jag att låten vore helt ok om inte den förfärliga rapparen förstörde låten. Varför man valt att göra så här är helt obegripligt stereo mike tillför ingenting med sitt inhopp. Ändå tror jag på final men det här året kommer det inte bli någon topp placering utan snarare bland de tio sista.

 2. Rickard

  Håller med! Bort med rapparen och numret hade varit mycket bättre! Låten är inget märkvärdigt men ska nog kunjna nå en topp 10 placering! Final!

 3. Daniela

  Grekland brukar ju som sagt abonnera på en finalplats i ESC, men ska de någon gång missa finalen så borde väl i år vara ett lysande tillfälle. “Watch My Dance” känns som en sammansättning av två helt skilda delar, varav ingen dessutom är särskilt bra. En stor besvikelse från Grekland, som annars brukar vara ett starkt ESC-land. Noll poäng från mig.

 4. anna

  kommer att gå bra för grekland i final… en testosteronfylld låt med en stark sånginsats av loukas. ingen vinst men bland top 10. tvillingarna från irland tror ajg vinner. helt ok, inte min favorit men jag tror irland vinner år

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se