Norge: Haba haba

2011-05-06 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Norge landets ESC-historik
Bidrag: “Haba haba” ESC-videoofficiell video
NF-framträdandetext
Artist: Stella Mwangi StellaMwangi.com
Startnummer: nr 2 i semifinal 1
Uttagning: 21 bidrag tävlade i Norges “Melodi Grand Prix”, som bestod utav tre deltävlingar, en Siste Sjanse och en final. Åtta bidrag kvalificerade sig till finalen där teleröster först valde ut de fyra bidrag som tittarna och juryn skulle utse vinnaren bland. Det rådde då “Haba haba”-feber i Norge och förhandsfavoriten vann stort.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Norges ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Stella Mwangi av eurovision.tv.

Odds-listor: Vidare till final & topp-tio av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Jag tycker att “Haba haba” är något på spåret men att den är lite för svag och att den aldrig riktigt lyfter. I jämförelse med de andra MGP-2011-bidragen så var “Haba haba” enormt bra men i ESC-konkurrensen så bleknar den en hel del. Det har dock surrats om Norge-bidrag förr som jag inte riktigt förstått (“Fairytale”) och då har det gått bra för dem, så därför tror jag ändå på final för Norge.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag skulle bli glad om Norge tog sig till final för låten känns äkta och Stella verkar vara en riktig solstråle. Låten har dock inte det där lilla extra som får mig att känna något och därför blir den omsprungen av minst tio semi-1-låtar när jag går igenom bidragen.

(Norges första rep på Tysklands-scenen hittar ni här medan den efterföljande intervjun kan ses här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Norge: Haba haba”

 1. Rickard

  Jag varken tror eller tycker att Norge ska gå til final! I semi 1 är det som sagt minst 10st låtar som är bättre! Första lyssningen placerade jag Norge i botten av semi 1. Barnsligt och naivt är de bästa orden som beskriver låten! Jag rycks inte med! Ingen Final

 2. Kerstin

  Jag satt smått chockad när panelen i inför programet gav detta höga betyg. Jag förstår inte vad som är bra med det här. Ärligt talat är det någon som skulle gå och köpa detta och sitta hemma och lyssna. Jag tycker det är skit dåligt och jag hoppas ni ursäktar mitt ordval men det här är ett bidrag som är totalt överskattat. Ingen final.

 3. Johan

  Enligt mig är norge en av de bästa bidragen i år, och ska självklart ha en plats i finalen.

 4. Daniela

  Jag har gillat det här bidraget från första början, och jag tycker fortfarande att det är en frisk fläkt i årets ESC! 🙂 Av flera enkla, upprepande låtar som tävlar i år är den här helt klart den bästa, och jag rycks alltid med av den glada energi och lekfullhet som finns i det här bidraget. Jag ser “Haba Haba” lite som en efterföljare till förra sommarens storhit “Waka Waka” och tror att det här kan bli 2011-års sommarhit eller -plåga (beroende på hur man väljer att se det 🙂 ). Stella verkar också ha den utstrålning och personlighet som behövs för att gå genom rutan i ESC, och jag tror definitivt att hon kommer att ta Norge till final i år. Personligen tycker jag kanske att låten är aningen för enkel för att tillhöra de allra hetaste segerkandidaterna; i så fall behövs nog ett fulländat live-framträdande, men jag skulle inte bli alltför förvånad om ESC får återvända till Oslo nästa år. En stark 4:a.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se