Österrike: The Secret Is Love

2011-05-07 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Österrike landets ESC-historik
Bidrag: “The Secret Is Love” musikvideotext
NF-framträdande
Artist: Nadine Beiler wikipedia.org/wiki/Nadine_Beiler
Startnummer: nr 2 i semifinal 2
Uttagning: Österrike gör comeback i ESC-sammanhang efter tre års uppehåll. Bidraget valdes ut genom att tio låtar kvalificerade sig till finalen från en online-uttagning. Röstningen i finalen skedde i två steg då tittarna först fick utse de tre bästa bidragen innan de till slut valde sin vinnare.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Österrikes ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Nadine Beiler av eurovision.tv, esctoday.com och escdaily.com. Se även Nadines framträdande vid en Eurovision-konsert i Ukraina samt hennes youtube-channel: NadineGoesEurovison.

Odds-listor: Vidare till final & placerad runt plats 14/16 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Om juryn fick bestämma så hade nog Österrike enkelt tagit sig till final med denna vackra ballad och duktiga sångerska men eftersom många av TV-tittarna förmodligen väljer lite mer lättsmälta bidrag så blir finalplatsen lite mer svåråtkomlig. Det löser sig nog ändå, för Nadine sjunger så övertygande att hon förmodligen kan vinna över en och annan TV-tittare också.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Låten är vacker men ack så tråkig. Det känns som att man hört versioner av denna låt väldigt många gånger förr och jag blir en aning uttråkad efter ett tag. Sångerskan imponerar dock med sin scennärvaro och sina röstresurser men låten, den är endast en i mängden.

(Se även Österrikes första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Österrike: The Secret Is Love”

 1. Kerstin

  Håller helt med om att låten är rätt tråkig det är inget man vill höra om när den är slut utan man tycker det är rätt skönt att den tog slut men hon sjunger bra och jag tror ändå på final av den enkla anledningen att de finns de jag tycker är sämre. Om hon tar sig till final blir det ingen topp placering men runt mitten eller lite sämre.

 2. Rickard

  Jag älskar låten. Jag gillar ballader och bra sångerskor! Hade jag varit domare hade Österrike kommit på topp 10 men nu är jag inte det och då kommer låten i kraft av att den tävlar i den lätta semi 2 till final precis och där hamnar den på placering 20-25

 3. johan

  Jag tror att denna låt kan bli tävlingens riktiga dark horse. Juryn brukar ha en fallenhet för att ge höga poäng till disneyballader och även fast denna genre inte är min kopp te så känns bidraget som en av de starkare som har tävlat inom samma genre. Kunde Storbritannien nå en topp fem-placering med en betydligt mediokrare låt och sångerska så kan denna låt nå liknande höjder.

 4. Daniela

  För mig är det här en ESC-ballad när den är som bäst; jag tycker att den här låten är väldigt vacker, pampig, stämningsfull och gripande, och dessutom känns det som om den hela tiden utvecklas under de tre minuter som den pågår, vilket är ett stort plus! 🙂 Det här är min favorit i semifinal 2, och sjunger Nadine lika bra live som hon gör på inspelningarna tror jag att Österrike kommer att nå en fin placering i årets ESC. Eftersom det här bidraget är en personlig favorit för mig kan jag inte annat än ge det 5 poäng, vilket betyder att jag även ser det som en fullvärdig vinnarkandidat! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se