Israel: Ding Dong

2011-05-08 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Israel landets ESC-historik
Bidrag: “Ding Dong” ESC-videoofficiell video
NF-framträdande
textengelsk text
Artist: Dana International DanaInternational1.com
Startnummer: nr 12 i semifinal 2
Uttagning: Tio bidrag tävlade i “Kdam Eurovision” där vinnaren utsågs genom en kombination av olika specialjurygrupper, en proffsjurygrupp och tittarröster. Dana var juryns förstahandsval och tittarnas andrahandsval och därmed den sammanlagda segrarinnan.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Israels ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Dana International vann hela Eurovision Song Contest 1998 med “Diva“. Ett litet klipp från inspelningen av “Ding Dong”-videon hittar ni här medan en officiell remix av “Ding Dong” finns här.

Odds-listor: Ej vidare till final & placerad runt plats 23 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
“Ding Dong” är inte alls i klass med “Diva”, så någon andra ESC-vinst är det inte att tala om här. Inte heller finalplatsen känns speciellt säker men jag tror ändå att Dana, med lite tur, lyckas ta sig vidare tack vare sin speciella stil och lättsmälta poplåt.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Trots att jag egentligen tycker att “Ding Dong” är en väldigt enkel och stundtals ganska svag poplåt så har den något som gör att den tillhör en av mina favoriter i år. Varför vet jag inte men i bland så känns det bara rätt och det gör det här. Ingen vinstkandidat i mina ögon men väl en finalist.

(Se även Israels första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Israel: Ding Dong”

  1. Rickard

    Jag tycker Dana är en bra artist men Ding Dong är lite väl svag för att låten ska bli farlig i tävlingen. Det är mer 90-tals nostalgi över låten och jag tror säkert att Dana kommer få många röster just för att hon är Dana mer än för låten. Finalplatsen hänger löst men Israel tävlar i semi 2 och i brist på bättre bidrag så går denna in på min topp 10 i den semifinalen. Men det är som sagt precis! Final

  2. Kerstin

    Diva är en ESC favorit för mig men jag tvivlar på att Ding Dong kommer bli det. Den saknar den starka refräng som Diva har och dessutom är konkurrensen stenhård i toppen. Men det är en hyfsat bra låt, Danas sångröst är väl inte den bästa men jag tror på final och kring mitten väl där.

  3. Daniela

    Jag tycker att “Ding Dong” är en sval, behaglig och harmonisk ESC-låt, och av någon anledning blir jag alltid väldigt lugn när jag hör den. 🙂 Enligt min åsikt är den inte nödvändigtvis sämre än “Diva”; det här är bara en helt annan typ av låt och det är ju också positivt, för att kopiera ett gammalt vinnarkoncept brukar ju sällan bära särskilt långt i de här sammanhangen. Jag tror att finalchanserna är mycket goda för Israel i år och personligen ser jag faktiskt heller inga hinder för en framskjuten placering i finalen. 4/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se