Fem favoriter – ESC 2011

2011-05-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Nu när vi gått igenom alla de 43 ländernas bidrag så ska jag bara för skojs skull försöka ranka mina fem favoriter, så här innan vi vet hur det kommer att se ut “på riktigt”:

Schlagerpinglans fem ESC-2011-favoriter (2011-05-09):
1. Storbritannien, “I can”, Blue
2. Island, “Coming home”, Sigurjón’s friends
3. Frankrike, “Sognu”, Amaury Vassili
4. Israel, “Ding dong”, Dana International
5. Bosnien och Hercegovina, “Love in rewind”, Dino Merlin

Schlagerpinglan: Det är naturligtvis inte så lätt att bara plocka ut fem låtar när det finns så många bra att välja mellan. Även Sverige, Ryssland, Polen, Makedonien, Estland, Nederländerna, Ungern, Turkiet, San Marino, Armenien, Azerbajdzjan, Finland och Slovenien har riktigt bra bidrag.

Vi får se hur mycket jag blir tvungen att möblera om i listan efter semifinalernas och finalens framträdanden. Jag kan tänka mig att ESC, som vanligt, kommer att bjuda på en hel del överraskningar – förhoppningsvis mest positiva. Spännande ska det bli i alla fall. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Fem favoriter – ESC 2011”

 1. Kerstin

  Kan ju säga att vi är rätt långt ifrån varann när det gäller topp fem och även de bidrag du nämner som potentiella topp fem placeringar skiljer sig avsevärt från mina. Jag tycker väldigt illa om Bosnien-H men har förstått att den är omtyckt ute i Europa så när det gäller det bidraget har du förmodligen betydligt mer rätt än mig. Men jag kan inte placera den på min topp fem lista jag hoppas ändå att den hamnar en bit utanför. Sedan tror jag inte att Polen, Nederländerna, San Marino,Makedonien, Armenien, och Finland har något med topp fem att göra. När det gäller Sverige är det enormt svårt att försöka vara objektiv i alla fall för mig som älskar både bidraget och artisten men faktum är att Eric har stor chans på vinst men exakt hur stor är svårt att sia om men jag röstar lite med hjärtat också nu när jag presenterar min topp fem.

  1. Frankrike Betyg 5/5
  2. Sverige Betyg 5/5
  3. Ungern Betyg 4/5
  4. Storbritannien Betyg 5/5
  5. Danmark Betyg 3+/5

  De bidrag som jag även gillar och tycker väldigt mycket om och hamnar på de återstående fem placeringarna är, Ryssland, Azerbaijan, Estland, Irland och Israel. Sedan vet man ju inte om någon eller några åker ut i semifinalerna och då får man väl omvärdera sina topp tio. Bosnien-H kommer säkert hamna topp tio och även kanske Turkiet men jag kan inte sätta dom på min lista det går emot alla mina känslor så därför hamnar dom utanför.

 2. Kerstin

  Har för övrigt läst om problemen med Erics glasbur. Det har tydligen inte alls fungerat något vidare vid repen och det känns väldigt oroväckande. Vid två tillfällen hade glaset inte gått sönder och vid ett hade det varit helt feltajmat. Känns inte alls betryggande eftersom buren gör hela numret väldigt mycket mer sevärt. Hoppas verkligen det stämmer på Torsdag det vore urtrist om det skulle gå fel.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, Intressant att du har med Irland bland dina “extra-länder”, för det är ett land som jag också börjat få upp ögonen för. Hade kanske varit enklare att lista de jag inte tycker om. 😀

  Vad gäller Eric så hoppas jag verkligen att allt klaffar på torsdag. Efter så mycket jobb som de lagt ner på den glasburen och allt tjaffsande runt omkring så vore det riktigt tråkigt om det inte fungerade. Jag tror ju inte vi missar semin bara p.g.a. en utebliven, krossad glasruta men för alla de inblandades skull så är det viktigt att det fungerar.

 4. Daniela

  Här kommer mina fem förhandsfavoriter (i inbördes ordning):

  1. Island
  2. Ungern
  3. Österrike
  4. Azerbajdzjan
  5. San Marino

  Övriga bidrag som jag tycker mycket om och hoppas lite extra på är Norge, Armenien, Ryssland, Schweiz, Finland, Bosnien-Hercegovina, Slovakien, Israel, Estland, Danmark, Irland, Frankrike, Storbritannien och Spanien. Som sagt, det hade nog varit lättare att lista de bidrag som man INTE gillar! 🙂 Men det är ju iaf positivt att det är ett bra ESC-år och att det finns många jämnstarka bidrag som kan blanda sig i slutsegern, så man ska väl inte klaga! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se