Frankrike: Sognu

2011-05-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Frankrike landets ESC-historik
Bidrag: “Sognu” musikvideoTV-framträdande
textengelsk text
Artist: Amaury Vassili AmauryVassili.com
Startnummer: nr 11 i finalen
Uttagning: TV-bolaget valde ut bidraget internt.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Frankrikes ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Amaury Vassili av esctodayTV, escdaily.com och oikotimes.com efter ESC-repen. Lyssna även på den engelska versionen av ESC-bidraget: “I would dream about her“.

Odds-listor: Finalklar & segertippad av de 43

Schlagerpinglan tror: Topp-placering
Frankrike har varit topp-tippat i princip hela tiden och kanske kan Amaury, med ett riktigt bra framträdande, ta Europa med storm. Juryn kommer säkert att belöna den höga kvalitén hos både låt och artist men frågan är hur tittarna reagerar, de har ju en större tendens att rösta med hjärtat. Är majoriteten av ESC-publiken svag för opera? Jag tvivlar på det men Europa har överraskat förr, vi får väl se om de gör det igen.

Schlagerpinglan tycker: Topp-placering
Här är det som sagt framträdandet som avgör om jag kommer att sitta helt förtrollad eller om jag kommer att börja smågäspa efter ett tag. Klart är i alla fall att jag i nuläget tycker att det är en väldigt bra låt och en ännu bättre sångare men inte årets ESC-vinnare.

(Se även Frankrikes första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland, Serbien, Polen, Georgien, Spanien, Italien, Tyskland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Frankrike: Sognu”

 1. Kerstin

  När jag hade lyssnat på alla bidragen en gång så utnämnde jag Storbritannien till vinnare. Storbritannien är fortfarande en av mina favoriter men min absoluta favorit är Frankrike. Alla som känner mig vet hur illa jag tycker om opera framförallt de kvinnliga rösterna som skär som rakblad i mina öron och om jag som inte har mycket till övers för opera ändå älskar det här så säger det en hel del om hur det kommer gå för Frankrike. Det här är så vackert att jag ryser i hela kroppen varje gång jag hör det. Det känns lite som en låt tagen direkt ur en krigsfilm i alla fall går mina associationer dit. Vackert, talangfullt och oerhört bra. Min vinnare 2011.

 2. Kerstin

  Jag vill ta upp en helt annan sak som inte har med Frankrikes bidrag att göra utan med Eric Saade. Jag läste någonstans på din blogg minns tyvärr inte exakt var men du hade sett ytterligare intervjuer med Eric där han pratat skit om de övriga tävlande och du tog tillbak din kommentar om en dålig dag på jobbet. Visst påverkar det ens inställning till bidraget om artisten bakom är en skitstövel så jag förstår dig helt Schlagerpinglan men jag har inte sett dessa intervjuer och säkert många med mig och därför känns det enormt konstigt att någon i detta fall du försöker få mig som läsare av din blogg att tycka han är otrevlig eller nåt liknande. Du kanske inte har för avsikt att få i detta fall mig att tycka illa om Eric men det blir ju konsekvensen av det hela. Jag gillar verkligen din blogg och just nu när ESC är som hetast läser jag den hela tiden så det här känns lite trist. Vissa saker ska man kanske låta sina bloggläsare själva få bilda sig en uppfattning om så att man inte skrämmer iväg dom.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jepp, det var precis min tanke och det var därför jag inte skrev det som ett eget inlägg utan lite i skymundan som en kommentar. Har numera en väldigt tydlig bild av vad jag tycker om Eric men tänker, som sagt, försöka att inte låta det färga av sig på mina nya inlägg.

 4. Schlagerpinglan

  Kerstin, Jag vill bara tillägga att jag inte tycker att jag förtjänar att anklagas för att försöka få någon att tycka illa om Eric när jag i praktiken tillämpat självcensur för att förhindra det.

  Jag hade tänkt skriva om den svenska presskonferensen och jag hade tänkt skriva om invigningsfesten men jag lät bli i båda fallen. Detta av den enkla anledningen att jag i så fall skulle vara tvungen att skriva om saker Saade sagt och gjort (film och bild-bevis, inte rykten och andrahandsuppgifter). Det är inget allvarligt men tillräckligt för att få mig att omvärdera min bild av honom.

  Jag hoppas dock att du får behålla din positiva bild av honom så länge som möjligt.

 5. Rickard

  Frankrike är en värdig vinnare av hela tävlingen! Bästa sångaren och juryn kommer ge låten högsta poäng. Synd då bara att vi har 50% publik som brukar rösta efter annat än artistens och låtens skicklighet. Baserat på det så säger jag topp 5!

 6. Kerstin

  Jag vet inte vad syftet med dina inlägg om Eric varit det vet bara du själv men JAG har fått känslan av att du verkligen velat få fram hur illa han betett sig gentemot konkkurenterna. Jag tror att det är en tolkningsfråga hur man uppfattar hans kommentarer och därför kan man vara lite försiktig. Jag har en positiv bild av honom jag är inte så känslig.

 7. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Tråkigt att du uppfattar det så.

  @Rickard, Ska bli väldigt intressant att se hur Frankrikes bidrag ser ut i TV-rutan, med den fina himlen i bakgrunden. Kan mycket väl gå om UK som favorit till segern hos mig. Är väldigt nyfiken på hur det kommer att bli på lördag. Hoppas dock fortfarande på UK.

 8. Daniela

  Det här är ett vackert, mäktigt och pampigt bidrag – men tyvärr tycker jag personligen också att det är aningen jämntjockt och diffust. Jag har svårt att urskilja någon egentlig refräng i den här låten, vilket kanske är utmärkande för opera men mindre bra när det gäller ESC. Dessutom sitter jag hela tiden och väntar på den slutliga höjningen som skall ta mig med storm, men tyvärr kommer det aldrig någon sådan och lite besviket får jag gång på gång konstatera att låten börjar på precis samma nivå som den slutar, och att det egentligen inte händer särskilt mycket däremellan. Blir framträdandettillräckligt bra och övertygande kan jag hålla med om att det här är en värdig ESC-vinnare, men personligen vill jag utfärda en liten flopp-varning för Frankrike i år. 4/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se