Georgien: One More Day

2011-05-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Georgien landets ESC-historik
Bidrag: “One More Day” musikvideoNF-framträdande
text
Artist: Eldrine Eldrine.com
Startnummer: nr 9 i semifinal 1
Uttagning: Landets TV-bolag satsade på inhemska artister och låtskrivare och fick till slut ihop sju låtar till en nationell final. Vinnaren utsågs av en mix av jury- och teleröster. Strax efter segern bytte gruppen ut sin frontsångerska.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Georgiens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Eldrine av eurovision.tv. Se även gruppens ESC-dagbok på deras youtube-channel.

Odds-listor: Kanske till final & placerad runt plats 22/29 av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
Jag tror att denna rockiga låt har en stor chans att få röster från den lite yngre, röststarka publiken och kombinerat med eventuella “duktig sångerska / bra nummer”-röster från juryn och alla övriga som kan tänkas tycka om låten för låtens skull så bör det räcka, nätt och jämnt, till final för Georgien i år också.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
“One more day” hade gärna fått kvalificiera sig till finalen, då det är en frisk fläkt i tävlingen och jag tycker om den positivt kaxiga attityden, men enligt mina beräkningar så finns det inte plats för den där. Semi 1 har alltför många bättre låtar.

(Se även Georgiens första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland, Serbien, Polen

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Georgien: One More Day”

 1. Rickard

  Semi 1 är som jag tidigare nämnt stenhård. Hade Geogrien varit i semi 2 hade jag sagt final men inte nu. Det är av den enkla anledningen att det finns minst 10 låtar som ligger bättre till för avancemang!

 2. Kerstin

  Inte heller någon favorit men jag tror ändå på final för Georgien.

 3. Daniela

  Den här låten börjar lovande och oskyldigt, men i samma stund som den första versen övergår i refräng förvandlas den till ett stort “NEJ!” för mig. Jag har svårt för sådana här hetsigt skrikiga och smått hysteriska rocklåtar, och rapparens parti i den andra versen hjälper inte heller upp helhetsintrycket – tvärtom. Allt detta sammantaget gör att Georgien i år landar på en nolla för mig, och jag hoppas innerligt att kvällens framträdande blir Eldrines första och sista i ESC 2011.

 4. Crillz

  Älskar det en 4,7/5 en låt som inte liknar en annan en välförtjänad 9.onde plats (tyckete det skulle komma 2.a efter Lettland

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se