Schlagerpinglan: På torsdagskvällen kompletterades finalstartfältet av Eurovision Song Contest 2011 med ytterligare tio bidrag och nu har vi hela listan klar, med startnummer och allt:

Startordningen ESC-finalen 2011:
1. Finland – “Da da dam“, Paradise Oskar
2. Bosnien och Hercegovina – “Love In Rewind”, Dino Merlin
3. Danmark – “New Tomorrow”, A Friend In London
4. Litauen – “C‘est ma vie“, Evelina Sašenko
5. Ungern – “What about my dreams”, Kati Wolf
6. Irland – “Lipstick”, Jedward
7. Sverige – “Popular”, Eric Saade
8. Estland – “Rockefeller Street”, Getter Jaani
9. Grekland – “Watch my dance“, Loukas Yorkas Feat. Stereo Mike
10. Ryssland – “Get You“, Alexey Vorobyov
11. Frankrike – “Sognu“, Amaury Vassili
12. Italien – “Madness of love”, Raphael Gualazzi
13. Schweiz – “In love for a while“, Anna Rossinelli
14. Storbritannien – “I can“, Blue
15. Moldavien – “So Lucky”, Zdob și Zdub
16. Tyskland – “Taken by a stranger“, Lena Meyer-Landrut
17. Rumänien – “Change”, Hotel FM
18. Österrike – “The Secret Is Love”, Nadine Beiler
19. Azerbajdzjan – “Running scared“, Ell & Nikki
20. Slovenien – “No One”, Maja Keuc
21. Island – “Coming home”, Sigurjón’s friends
22. Spanien – “Que me quiten lo bailao“, Lucía Pérez
23. Ukraina – “Angel”, Mika Newton
24. Serbien – “Čaroban“, Nina
25. Georgien – “One more day”, Eldrine

Schlagerpinglan: Om själva startnummer 7 skulle innebära något bra eller dåligt, det tror jag inte. Däremot tror jag inte att det var helt bra att Eric Saades nummer kommer efter de tokiga, irländska tvillingarna då allt som följer därefter kan verka en aning färglöst. Men men… är bara en låt/show/artist tillräckligt bra så spelar det nog ingen större roll varifrån den startar.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Finalstartordningen: Eurovision Song Contest 2011”

 1. Susanne

  Håller helt med.

  Höll tummarna att Sverige ej skulle komma i direkt anslutning (dvs varken precis före LR efter) till varken Irland – av förklarliga skäl *L* – LR Ryssland då den killen och det numret påminner om Popular (dock utan att vara lika bra i mina ögon, men vem vet vad resten av Europa tänker)

  Nu hoppas jag alla håller tummarna för Eric och hans crew på lördag =)

 2. Daniela

  Jag tror inte att startnumret kommer att vara det avgörande för Eric Saades del, men som sagt, bättre utgångsläge än att komma direkt efter Irland kunde han nog ha fått.

  När det gäller Finlands bidrag kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag ska tycka att startnummer 1 är bra eller dåligt… Å ena sidan kan det ju vara bra att få gå ut först och inleda hela tävlingen, speciellt om man har ett starkt bidrag, men å andra sidan finns det alltid också en risk för att de första låtarna faller lite i glömska innan de 20 efterföljande har framförts… Men jag håller med om att ett bra bidrag inte ska behöva vara beroende av sitt utgångsläge, så förhoppningsvis blir det andra faktorer som avgör både Sveriges och Finlands slutplacering.

 3. Rickard

  Jag tro inte heller att startnumret har lika stor iverkan som tidigare pga att juryn har 50% av rösterna. Då är det snarare viktigt att artisterna sätter ett felfritt nummer ikväll då juryn bedömmer bidragen!

  Men håller med om att det inte var så bra att hamna bakom Irland och framför Estland som båda är färgstarka up-tempo låtar! Men är Saade så bra som alla påstår att han är så borde inte det ha någon större inverkan!

  Jag vet inte om jag är pessimist eller bara ett luttra esc-fan, men jag har så många gåner hört att Sverige är bäst och BORDE vinna tävlinge. ´Mr Björkman säger att topp 10 är garanterat och kanske även topp 5. Jag tror inte på vinst och jag är GLAD om vi kommer på topp 10! Någon gång ska det ju vara Sveriges tur men jag tror inte det är i år dock!

 4. Kerstin

  Jag vet ingenting om det här med startnumrets betydelse men jag har en annan personlig teori. Jag ser att nästan alla förhandsfavoriter startar på plats 1-11 de som kommer efter förrutom Storbritannien är inte lika stora favoriter vilket gör att man kommer se tävlingen från start utan att missa någon. Tänk om Sverige hade startat längre ner när de flesta hade sett sina favoriter. Det är bara en teori men för mig personligen så tycker jag det är ett kanon start nummer.
  Rickard jag tror inte du är pessimist utan realist, du vet hur vi svenskar år efter år alltid tror vi ska vinna och att vi alltid står där med öppen mun efter finalen och undrar vad det var som hände. Nu är jag inte en sån som alltid tror vi ska vinna, de två senast åren har jag förutspått helt rätt vad gällde Sveriges chanser men jag vet många som alltid tror Sverige ska segra. Vad gäller vårt bidrag i år är jag mer optimist än på många många år. Eric har en helhet som jag tycker är bäst i årets ESC. Det här är inte radio och det vi ser med ögonen påverkar vår inställning till bidraget och Eric lyfter den här låten otroligt mycket med sitt framträdande och sin karisma. Jag kan inte tro att övriga Europa kan missa hur bra det här är. Jag kanske är väl optimistisk men jag tror att vi i år har en jättechans på seger. Hade bidraget kommit från ett annat land hade jag älskat det precis lika mycket. Jag tror vi kommer fajtas om segern på lördag jag kan ha helt fel men om inte vi kommer topp tio så kommer jag verkligen inte förstå någonting.

 5. Kerstin

  Jag fick förresten 9 av tio rätt igår, det var bara Moldavien som jag missat men det tror jag nästan halva Europa gjorde. Rätt bidrag gick vidare.

 6. Schlagerpinglan

  @Susanne, Mmm… Man kan inte göra mycket mer än att hålla tummarna och hoppas på det bästa. 😀
  @Daniela, Ja, det här med startnummer är en rolig “vetenskap”. Tror nog att ens placering kan betyda en del, marginellt, men att om en låt är superbra så vinner den oavsett startnummer.
  @Rickard, Till skillnad från förra året, då jag trodde på missad final, så har jag väldigt svårt att bedöma våra chanser. Både en vinst och en placering i nedre mitten känns realistiskt. Jag tycker personligen inte att vi har det bästa bidraget men å andra sidan så tycker jag ju om Makedoniens bidrag så min smak är ju inte direkt avgörande. 😉 Ser fram emot en spännande omröstning.
  @Kerstin, Tycker att din teori är väldigt intressant då det faktiskt kan vara så att många lägger störst intresse vid början av startfältet och sedan “droppar av”. 25 låtar är trots allt väldigt mycket att utstå om man inte är extremt intresserad. Vad resultatet av detta blir vågar jag inte spekulera om men är glad över att Sverige (och några andra av mina favoriter) är där. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se