Nästa måndag, den 10:e oktober, avgörs den första deltävlingen av Webbjokern 2012 men redan nu har SVT presenterat de åtta låtar som först ska tävla om två platser i Webbjokern-finalen och slutligen en plats i Melodifestivalen 2012.

svt.se/melodifestivalen kan ni lyssna på de åtta aktuella bidragen, se vilka som tävlar i de övriga deltävlingarna samt läsa mer om Webbjokern-reglerna.

Webbjokern 2012, Deltävling 1, 10:e oktober, kl 12:00-13:00:
1. “Set Me Free” – Trison
Upphovsmän: Tony Andersson, Martin Johansson, Trison, Skåne

2. “Wish You Luck” – Billie Dee
Upphovsmän: Christian Lumbana, Stockholm

3. “How About You?” – Keylas
Upphovsmän: Oscar Lindstein, Stockholm

4. “Your Majesty” – The Commoneers
Upphovsmän: Mark Anthony Woznicki, Sundsvall

5. “Catch Me” – Maria Klemetrud
Upphovsmän: Ditte Lindbom, Maria Klemetrud, Stockholm

6. “I mina drömmar” – Maria BenHajji
Upphovsmän: Nanna Bing, Thomas Cars, Uppsala

7. “Seven Years” – Flying Kite
Upphovsmän: Moa Rönnåsen, Robin William-Olsson, Stockholm/Hallsberg

8. “All Day All Night” – Grand Slam
Upphovsmän: Andy Swaniz, Peter Andersson
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Äntligen får vi en liten försmak av var ribban ligger i årets Webbjoker. Trevligt är det i alla fall att de presenteras åtta och åtta i stället för flera hundra åt gången, som det var förut. Jag återkommer när jag har bildat mig en uppfattning om denna första lilla grupp. På återseende. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “Lyssna på veckans bidrag i Webbjokern 2012”

 1. hans

  undrar hur många bryter mot reglerna denna gången. Oscar Lindstein har hur mycket som helst uppe på ITunes till försäljning bla..

 2. hans

  http://soundcloud.com/oscar_lindstein/eyes-on-you
  “Music & Lyrics 2009 Oscar Lindstein”

  Jag precis köpt den på iTunes! (bra låt faktiskt!)

  Men enligt reglerna:
  “ingen upphovsman har haft eller kommer att ha något annat musikverk tillgängligt för digital försäljning i Sverige eller utomlands före den 1/10 2011.”

  oops?

 3. Emil

  Hans: Så som jag har förstått det så gäller regeln för om ens musik har publicerats via kontrakt med tredje part, exempelvis ett skivbolag. Har man på egen hand ordnat ut sin låt på t.ex. iTunes, som faktiskt alla utan några som helst kontrakt med skivbolag i dag kan, så räknas det inte som att man har brutit mot regeln. Nu vet jag inte hur det ligger till i just Oscars fall, vill bara klargöra att det inte är säkert att han har brutit mot några regler.

 4. hans

  det står solklart i reglerna. och det var precis så förra året och året innan dess. ingen digital försäljning. står ingenstans om att detta gäller via skivbolag eller annat. har man gett ut musik i kommersiellt syfte så tävlar man i ordinarietävlingen, inte webbjoker.

  robyn ger ut sitt eget musik utan tredje part, får hon bli webbjoker?
  oscar har ett bolag där han ger ut sitt (oscar lindström music) music i kommersiellt syfte. undantag helt plötsligt?

 5. hans

  att klargöra hur viktigt detta är: det är ju just detta som skiljer webbjoker tävlingen från den ordinarie. det är inte bara EN regel utan REGELN.
  visst är det enkelt att sälja sin musik (åtminstone lägga upp den till försäljning) på iTunes mfl. då har man gjört ett medvetet val om att ge ut sin musik i ett kommersiellt syfte, och då har man, av sin egen initiativ, blivit en utgivare av sin egen musik. det är många som tävlar i ordinarie tävlingen varje år som är inte kopplad till varken förlag eller bolag. det är mer regel än undantag pga skivbolagens förlorad makt över utgivning av musik. startar jag ett bolag, skriver låtar, spelar in dem, och säljer dem på de olika tillgängliga kanalerna, så uppfyller jag inte kravet, ja REGELN, som finns för att tävla som webbjoker.

 6. Emil

  Nu blev det missförstånd helt plötsligt. Du tror att jag försvarar Oscar, vilket jag inte gör. Jag vet som sagt inte ens hur det ligger till i hans fall. Jag känner inte honom. Det enda jag vet – eftersom SVT själva skrev det till mig förra året, då jag själv var osäker på min egen situation – är att “undantag” är när kommersialiseringen inte har gått genom ett förlag eller bolag.

  Vad gäller ditt exempel med Robyn är det helt irrelevant då hon tidigare har gett ut musik genom tredje part, något man inte heller får ha gjort för att tävla i webbjokern.

  Hur som helst får du fortsättningsvis reda ut det här med SVT.

 7. hans

  “ingen upphovsman har haft eller kommer att ha något annat musikverk tillgängligt för digital försäljning i Sverige eller utomlands före den 1/10 2011.”

 8. hans

  robyn kanske var att ta i, men thomas g:son då? han kan ju tävla webbjoker!

 9. Emil

  Ööh? Thomas G:son har skrivit låtar till Arvingarna, Sanna Nielsen, Carola, Linda Bengtzing och många många fler. Hans musik har ju ganska klart getts ut av tredje part. Men du, ta det där med SVT. Det är de som skriver reglerna, inte jag.

 10. Schlagerpinglan

  @hans, Vem som får/inte får tävla i Webbjokern verkar vara ett litet luddigt område. Förhoppningsvis har SVT lärt sig av föregående års missar och kontrollerat låtskrivarna i förväg så att de uppfyller alla krav. Om SVT missat iTunes eller de gör en annan tolkning av vad försäljning där innebär, det vet jag inte utan det är något som endast SVT kan svara på.

 11. hans

  ok, helt rätt grabbar. detta är något för svt att ta tag i.

 12. Bruno

  Är det tilåtet att ha sina tävlinglåt för försaljning?
  http://www.ubetoo.com/store/albin_lon/stars_might_shine_original/a2425

 13. Gurra G

  Webbjokertävlingen är återigen pannkaka. Varför ha regler om de ändå inte ska följas?

  Tycker det vore bättre om SVT tog bort alla regler och bara valde ut 32 låtar som Christer och gänget valt ut på egen hand. Då försvinner det här hyckleriet med regler som inte följs, styrda jurygrupper, köpta melodifestivalplatser och annat.

 14. hans

  är det inte det de redan gjort? de valde ut 32 låtar på egen hand (en klar förbättring av hur det var för) men de sabbade allt genom att inte kolla först om dessa 32 bröt mot reglerna! det är ju inte svårt….googla, typ..

 15. anette

  Inte bara oskar Lindstein som är publicerad förut..Trison är också publicerad liksom deras låt är liksom deras förra års bidrag förlagd på Warner, Ditte Lindholmlär också ha förlagda låtar

 16. Christer

  Flera bidrag har blivit diskade i webbjokern!!

 17. hans

  http://www.expressen.se/noje/1.2547095/svt-vill-stoppa-webbjokerfusk

  läs typ sista raden…. “förutsättningen att tävla som webbjoker….”. 😛

 18. Schlagerpinglan

  Jag kan inget annat göra än att hålla med er om att det även i år verkar finnas många frågetecken vad gäller låtskrivarna. Förhoppningsvis kan SVT räta ut alla frågetecknen utan att behöva bända på några regler. Med tanke på allt strul de andra åren så trodde man ju att SVT skulle kolla upp bidragen extra noga i år…

 19. Thomas

  Förutsättningen för att en låt ska få tävla som webbjoker är att dess upphovsman aldrig tidigare har gett ut en låt.

  Skandal! Oscar Lindstein/Keylas har och ger ut muzak på nätet. Han ska inte få tävla. SVT bänder på reglerna. Det innebär att alla har inte fått samma chans. Oscar kan reglerna, men han skickade in bidrag ändå. Kanske har han fått “klartecken” att han ändå skulle sitta säker? Varför skulle det kunna vara så, jo därför med en enkel sökning på nätet, Googla Keylas , så är regelbrottet uoppenbart.

 20. hans

  Amen, Schlagerpinglan.

 21. Fredrik

  Flying kites bidrag har inte gått att spela sedan kvällen igår. Hittar inget om att de har gjort något fel. Någon som vet något?

 22. sanna

  Alltså.. Svt ändrar hela tiden o vissa favorisera dom.. vissa diskas andra inte hon som har skrivet låten Catch me har låtar också utgivna låtar hitta två, bara att googla låtskrivare .. låtskrivarens namn och Ascap hittar ni hon och liksom Trison förlagda .. men Svt vill ha dom kvar

 23. hans

  Tror inte att SVT favoriserar, de bara är rädda att tappa hela startfältet. Hur puckad kan de va, hela detta fiaskot kunde undvikas.

 24. anna

  Ditte Lindbom+Ascap en låt och googla sen Never let go + Ascap.. två låtar! Inte illa av en “amatör” att få ut låt på Warner i USA..

 25. sanna

  Never gonna let go heter den

 26. sanna

  och en till my hearts on the run

 27. Flying Kite

  Tack för att ni röstar på Seven Years!

  Smsa “7” till 72211

  /Flying Kite

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se