Ukrainas ESC-bidrag 2013

2012-12-28 (fredag)

Dagen före julafton genomförde NTU, TV-bolaget i Ukraina, sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en final med 20 bidrag. Vinnaren utsågs av en kombination av juryröster och tittarnas SMS-röster. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Ukrainas ESC-bidrag 2013 här:
Zlata Ognevich – “Gravity”

Resultatet av Ukrainas ESC-2013-uttagning (tele+juryröster):
1. “Gravity“, Zlata Ognevich (8 638 SMS => 20+20= 40 p.)
2. “Don’t Want To Be Alone“, Dasha Medova (905 SMS => 18+19= 37 p.)
3. “Get Real With My Heart“, Eduard Romanyuta (1 847 SMS => 19+14= 33 p.)
4. “Feeling Like A Sir“, Tetyana Shyrko (365 SMS => 15+17= 32 p.)
5. “Imagine“, Mary Yaremchuk (260 SMS => 14+16= 30 p.)
6. “Let Go“, Alina Grosu (387 SMS => 16+13= 29 p.)
7. “Mamo“, Dmytro Yaremchuk (533 SMS => 17+11= 28 p.)
8. “You Gave Me Everything“, RealIvanna (247 SMS => 13+14= 27 p.)
8. “Medlyak“, Band DiO.filmy (141 SMS => 9+18= 27 p.)
10. “Saviour“, Duet Emotion (162 SMS => 10+15= 25 p.)
10. “You’ll Be The Winner Forever“, Olena Korneva (240 SMS => 12+13= 25 p.)
12. “Naletily Gusenyata“, Band Gvozdivchanka (208 SMS => 11+11= 22 p.)
13. “Ja Delayu Shag“, Inesh (133 SMS => 8+10= 18 p.)
14. “Dare To Change Your Life“, Ana Stesia (127 SMS => 7+9= 16 p.)
15. “Wonder“, Marietta (87 SMS => 5+9= 14 p.)
15. “Belym Po Belomu“, Band Triniti (108 SMS => 6+8= 14 p.)
15. “Davno“, Dmytro Skalozubov (49 SMS => 2+12= 14 p.)
18. “Love Is Life“, Angelia (81 SMS => 4+8= 12 p.)
19. “Otkryvaj Menya“, Matvij Vermijenko (70 SMS => 3+7= 10 p.)
x. “Zelenyj Dubochok“, Oksana Pekun & Maxim Novytskyj (drog sig ur)
(Källor: 1tv.com.ua och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Ukraina bjöd på en underhållande final som, trots att den innehöll hela 20 bidrag, aldrig kändes speciellt långdragen. Bidragen avverkades i snabb takt och bland de uppträdande så fanns det såväl folkmusik-gummor (“Naletily Gusenyata“), överstylade killar (“Otkryvaj Menya“), Eurovision-disco/techno-bidrag (“Ja Delayu Shag“), ballader (“Mamo“) och lite rockigare halvballader (“Saviour“) som den gästande storstjärnan Matias. Även presentationen av slutresultatet skedde raskt utan några onödiga krusiduller. Varje artist fick (i noga uträknad ordning) reda på sina poäng från tittare respektive jury och sedan var det klart. Här har många andra länder mycket att lära. 🙂

Rent låtmässigt, inför finalen, så tyckte jag att “Medlyak“, “Get Real With My Heart” och vinnarlåten var de klart bästa bidragen. Tyvärr så visade det sig att de båda första låtarna gjorde sig bäst i studioversionerna. Detta gällde för övrigt även Alina Grosus “Let Go“.
(Studioversionerna: “Medlyak” – “Get real…” – “Let go“)

I stället så var det låtar som balladen “Don’t Want To Be Alone“, den lite mer fartfyllda “You’ll Be The Winner Forever” samt halvcharmiga “Feeling Like A Sir” som visade framfötterna och blev förmiddagens positiva överraskningar.

Vilken låt som skulle vinna var det däremot aldrig ens ett uns tvivel om. Zlata Ognevich stod helt klart ut från mängden med sin storslagna “Gravity“, vilket jag tycker att snabbreprisen av bidragen tydligt visar. Om inget annat så talar de båda 20-poängarna från både juryn och tittarna sitt tydliga språk.

Bortser man från körsången, som känns lite felplacerad, så finns här i princip allt jag önskar av ett Eurovision-bidrag. Sångerskan har rösten, utstrålningen och utseendet med sig medan låten med sin härliga rytm, slingor och text ger mig enorma rysningar av välbehag. Någon speciell scenshow behövs inte då låten och artisten är så pass starka i sig själva.

En värdig vinnare som, med lite finputsningar, kan gå precis hur långt som helst i Malmö. Lycka till, Zlata Ognevich och Ukraina!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ukrainas ESC-bidrag 2013”

  1. Micke

    Schlagerpinglan: Jodå jag köper det att Ukrainas låt kan bli mycket bra men ska det bli möjligt vidhåller jag en sak. DE MÅSTE plocka bort killen i kören med de märkliga ljuden som vid varje tillfälle stoppar upp låten. Som det är nu så är det som en bil som accelererar mer och mer och plötsligt tvärnitar för att accelerera och tvärnita igen under hela låten. I övrigt en bra sångerska och en fin låt men som sagt snälla ta bort körkillarna.

    Vad gäller Albanien kan jag inte riktigt förklara varför jag gillar den. Låten har hur många nybörjarfel som helst men ändå tilltalar den mig på något märkligt sätt 🙂 Bäst är dock Litauen och Schweiz

  2. Danmarks ESC-bidrag 2013 - Schlagerpinglan

    […] sig vid lottningen här) så möter de två andra riktigt starka bidrag, nämligen de från Ukraina och Litauen. Semifinal ett håller på att utvecklas till ett riktigt getingbo. Vilken tur att […]

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se