On några dagar, närmare bestämt den 5:e, 6:e och 7:e oktober kommer TV-tittare i världens största land, d.v.s. Kina med sina ca 1,3 miljarder invånare, att kunna se de tre showerna av Eurovision Song Contest 2013. Det kinesiska TV-bolaget CCTV (associerad medlem av EBU) kommer att visa tävlingens tre shower två gånger på sin musikkanal CCTV-15.

Förhoppningsen från EBU är att detta är böjan på en årlig tradition och att Eurovision Song Contest så småningom också ska bli Kinas favorit-TV-show då det skulle innebära en otrolig möjlighet för de medverkande artisterna att nå en mycket stor publik utanför Europa. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: I artikeln nämndes ingenting om Kina har några planer på att själva deltaga i tävlingen… men det är kanske att gå händelserna i förväg. Först ska de väl se om det finns något intresse bland tittarna… men hur skulle de kunna kunna undgå att bli charmade av denna underbara show? 😉 Hur det än går så tycker jag i alla fall att det är roligt (speciellt för artisterna) att de får en “liten” extra-publik. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se