Ungerns “A Dal” 2013

2013-01-06 (söndag)

MTVA, ett av TV-bolagen i Ungern, har avslöjat att “A Dal“, deras nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013, kommer att bestå av 6 shower enligt schemat nedan.

När deadline passerades den 31:a december hade de fått in 240 bidrag till uttagningen och nu kommer 30 stycken att väljas ut till de tre första deltävlingarna. Därifrån går sedan 10 9 bidrag vidare till varje semifinal för att sedan minskas ned till 10 8 finalbidrag. Väl där väljer juryn ut sina fyra favoriter som sedan tittarna får utse den slutliga vinnaren från.

Dessutom har det avslöjats att Magdi Rusza blir juryns 5:e medlem. De övriga blir, som tidigare meddelats, Philip Rákay, Jenő Csiszár, Csaba Walkó och Victor Rakonczai.

Uppdaterat 2013-01-29: Antalet bidrag som tar sig vidare från de olika deltävlingarna har ändrats och därför har texten uppdaterats.

Schemat för Ungerns A Dal 2013:
2:a februari (lördag): Deltävling 1
9:e februari (lördag): Deltävling 2
16:e februari (lördag): Deltävling 3
23:e februari (lördag): Semifinal 1
24:e februari (söndag): Semifinal 2
2:a mars (lördag): Final
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Just för tillfället (när vi är inne i en extremt lugn ESC-period) så låter det väldigt lockande med en utdragen, ungersk uttagning med trettio låtar att lyssna in sig på men efter en snabb blick i kalendern så känns det inte lika lyckat längre.

Inte nog med att A Dal startar samma dag (2/2) som Melodifestivalen, de flesta deltävlingarna sammanfaller med andra länders nationella finaler (2/2: Island & Malta, 9/2: Finland & Norge, 16/2: Lettland, 2/3: Estland & Moldavien) vilket gör att A Dal riskerar att få ganska låg prioritet. Nåja, än är det inte kört. Ibland blir man förvånad själv över hur många uttagningar man faktiskt orkar engagera sig i samtidigt. 😀

Mer om Ungerns uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se