I kväll klockan 20:00 startar den första deltävlingen av “Melodifestivalen 2013“, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Showen kan ni följa både på SVT1 och svt.se och allt ni behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer och annat intressant) hittar ni också på svt.se.

Här nedan ser ni vilka bidrag som tävlar i kvällens deltävling, samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner.

Startfältet, Melodifestivalen 2013, Deltävling 1, Karlskrona 2/2:
1. “Skyline“, David Lindgren
2. “Burning Flags“, Cookies N Beans
3. “Paris“, Jay-Jay Johanson
4. “Gosa“, Mary N’diaye
5. “Vi kommer aldrig att förlora“, Eric Gadd
6. “Heartbreak Hotel“, YOHIO
7. “Porslin“, Anna Järvinen
8. “We’re Still Kids“, Michael Feiner & Caisa
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Precis som förväntat så är det en väldig skillnad på de 60 sekunder vi blev serverade i torsdags och de 2:30 som vi nu får avnjuta.

Speciellt “Vi kommer aldrig att förlora” och “We’re Still Kids” är de låtar som kom bättre till sin rätt i denna lite längre version. Jag tycker väl fortfarande inte att det låter så där väldigt tilltalande, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning.

En låt som däremot inte tjänade på att spelas en längre strund var tyvärr en av mina 60-sekunders-favoriter “Skyline“. Jag tror dock att om man blir underhållen av lite dans samtidigt som man lyssnar på låten så kan man kanske bortse från att den är en aning enformig. 😉

Sedan har vi fyra låtar som mina uppfattningar om är helt oförändrade: “Burning flags” tillhör fel genre för mig och har därför ingen chans medan jag verkligen gillar känslan jag får av den förmodligen ganska chanslösa men charmiga “Paris“. Snäll som jag är så vill jag inte gärna beskriva i detalj vad mina känslor för “Gosa” och “Porslin” är men de kämpar i alla fall om min personliga Jumboplats i kväll.

Kvar har vi då “Heartbreak Hotel” med YOHIO och precis som efter 60-sekunders-lyssningen så framstår denna unga artist som den självklara vinnaren av Karlskronas deltävling, i alla fall om jag får bestämma. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lyssna på (nästan hela) fullversionerna av Karlskronas bidrag”

 1. Daniela

  1. “Skyline”: Personligen känner jag mig faktiskt mer tilltalad av detta än av fjolårets “Shout It Out”, speciellt den positiva känslan i refrängen får pluspoäng. Så varför känns det här ändå som en liten besvikelse? Jag gillar ju David Lindgren och tycker att han är väldigt duktig på det han gör, så då är det väl egentligen ganska logiskt att det är just i den genren han ska hålla sig. Men… hur jag än försöker kan jag inte skaka av mig känslan av att det här är väl förutsägbart. T.o.m. titeln får mig att tänka på något jag redan hört (“Skyfall”/Adele). Definitivt ingen vinnarlåt, och kanske inte heller en så självklar finalist som många (inklusive jag själv) har trott?

  2. “Burning Flags”: Egentligen nog min genre, men ändå klickar det inte riktigt ännu. Kan dock bli bra på scen, och refrängen är också bra, där märks det att Kempe ligger bakom låten. Ingen het förhandsfavorit för mig, men kan växa live.

  3. “Paris”: Vacker och stämningsfull… men också ganska tråkig. Inte vidare.

  4. “Gosa”: Jag känner mig faktiskt rätt nöjd med mig själv då jag inte fallit för denna låt (ännu), för det finns ingredienser som skulle kunna få mig att gilla detta mot min vilja. Känns väldigt svår att förutse i kväll; kan nog bli både fågel och fisk!

  5. “Vi kommer aldrig att förlora”: Något oväntat en av mina förhandsfavoriter i denna deltävling. Ingen final-vinnare, men en bra låt som känns äkta och som jag nog kommer att lyssna mycket på även efter MF.

  6. “Heartbreak Hotel”: Vann mycket i och med fullversionen! Riktigt bra låt, ska bli intressant att se vad YOHIO gör av den på scen! 🙂

  7. “Porslin”: Jag har personligen alltid haft lite svårt för Annas sätt att sjunga, men låten är väldigt vacker och går rakt in i hjärtat på mig. Jag tror och hoppas att det här kommer att vara en av kvällens finalister.

  8.”We’re Still Kids”: Känns tyvärr tunnare än vad jag trodde den skulle göra i fullversionen. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men kanske är kontrasten till Anna Järvinens låt inte till Michael Feiners & Caisas fördel. Rapporterna från repetitionerna låter dessutom lite oroväckande.

  Mitt önskeresultat:
  Till Final – Anna Järvinen & Eric Gadd (vem hade trott att jag skulle hoppas på det?!)
  Till Andra Chansen – YOHIO samt Michael Feiner & Caisa.
  Så japp, David Lindgren får åka ut.

  Känns dock som att mycket mer står på spel på Island, och även på Malta. Men visst, även hos mig kommer Melodifestivalen att ha första prioritet i kväll! 😀 Ha en trevlig kväll alla!

 2. Kerstin

  Här kommer mitt önskeresultat ikväll efter att hört samtliga 8 bidragen.

  Till final: Eric Gadd och Yohio
  Till andra chansen: David Lindgren och Cookies N Beans

  Sämst ikväll utan tvekan låten Gosa. Även Paris var bedrövlig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se