Snabbkoll på fredagens publikrep

2013-02-08 (fredag)

Schlagerpinglan: Tack vare källor som expressen.se och aftonbladets Tobbe Ek så kan man få en bra bild av hur publikrepetitionerna i Göteborg inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2013 såg ut. Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning samt de nya oddsen från Svenska Spel och de var som följer:

Resultatet av publikundersökningen Svenska Spels Odds
1. “Copacabanana“, Sean Banan (39%) 1. Anton Ewald (1.38)
2. “Begging“, Anton Ewald (24%) 2. Sean Banan (1.43)
3. “Only The Dead Fish…“, Louise Hoffsten (10%) 3. E. Segerstedt & T. Damli (4.05)
4. “Hello Goodbye“, Erik Segerstedt & Tone Damli (9%) 3. Louise Hoffsten (4.05)
5. “On Top Of The World“, Swedish House Wives (6%) 5. Joacim Cans (5.40)
6. “Make Me No 1“, Felicia Olsson (5%) 6. Swedish House Wives (7.20)
7. “Annelie“, Joacim Cans (4%) 7. Rikard Wolff (19.00)
8. “En förlorad sommar“, Rikard Wolff (3%) 7. Felicia Olsson (19.00)
(Källor: svt.se och Tobbe Ek)

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat så är det Sean Banan och Anton Ewald som verkar vara mest tippade att gå vidare. Jag hoppas dock att det inte är så förutsägbart att det blir Erik & Tone Damli samt Louise Hoffsten som gör dem sällskap utan ser gärna en vecka full av skrällar där det inte bara finns plats för Louise utan även Swedish House Wives och varför inte också Joacim Cans? Det är kanske inte så realistiskt men det måste man ju inte alltid vara. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Snabbkoll på fredagens publikrep”

 1. Adri

  Mina favoriter är nog helt chanslösa i ett startfält som detta.

  “Hello Goodbye”: Så himla skön låt! Tror dock inte att den talar till så många och personkemin är inte jättebra.

  “On top of the world”: Tror att Hanna, Jenny och Pernilla uppfattas som lite passé tyvärr och att folk nu har tröttnat på dem och att låten helt enkelt inte är tillräcklig för att avancera.

  Jag är nästan 100 % på att det blir Anton och Sean till finalen, vilket vore tråkigt eftersom: Seans låt är medryckande men inte mycket mer och Antons låt är rent utav tråkig som in i.

  Mitt drömresultat:
  1. Hello Goodbye
  2. On top of the world
  3. Copacabanana
  4.= Annelie
  4.= Only the Dead fish follow the stream
  6=. Make me no. 1
  6=. Begging.
  8. En förlorad sommar.

  Hur jag tror:
  1. Begging
  2. Copacabanana
  3. Annelie
  4. En förlorad sommar
  5. Only the dead fish follow the stream
  6. On top of the world
  7. Make me no. 1
  8. Hello Goodbye (Jag har en tendens att alltid tro att mina egna favoriter kommer komma sist)

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jo, med tanke på hur många gånger ens personliga favoriter blivit bortröstade så har man väl en tendens till att tro att de är chanslösa… vilket de tråkigt nog ofta är. Jag tycker också att “Hello Goodbye” verkar ha något speciellt men eftersom det bara finns plats för tre stycken att ta sig vidare (räknar bort Sean Banans plats) så tror jag inte att jag kommer att ha plats för den bland mina favoriter. Jag väntar dock tills jag hört de lite längre versionerna innan jag vågar mig på en riktig bedömning.

 3. minime

  Fruktansvärt fel att skriva Tobbe Ek som källa till den undersökningen då det inte alls är han som genomfört den på något sätt. Som du kanske ser hänvisar han till källan som gjort undersökningen, dvs. Melodifestivalklubben, Poplight och Svenskaspel….. Gör om gör rätt!

 4. Vronkan

  Jag undrar varför ingen förstår hur bra Felicia Olsson är? Jag gissar att det är för att hon är okänd.. Jag har inte en aning om vem hon är, men klippet från igår sa mig: Toppenbra ballad (mid-tempo, eller vad vi får kalla det för?), fantastisk röst.. MYCKET bättre än pajasen Sean Banan (som jag ju faktiskt gillar i smyg, men det han pysslar med ska inte till final!), bättre än Sveriges mest pinsamma kopia av en hårdrockare Joacim Cans. Alltså…tilläggas bör att jag tycker låten var rätt mysig, men “Vakna Annelie” (som jag hörde i enminutsklippet) med folkmusikinspiration gjordes redan för mååånga år sen av underbara Magnus Johansson.
  När jag tänker Mello-finalister tänker jag alltid: ESC-finalister. För mig är de enda som skulle ha en liten möjlighet i ESC Segerstedt&Damli, Felicia, Anton Ewald och kanske kanske Swedish House Wives, eftersom Europa ibland överraskar och röstar på gammal hederlig schlager (tänk danska duetten för nåt år sen som lät som Every breath you take… Minns inte titeln)
  Så.. Jag är inte alls så gnällig som jag låter… Jag bara hoppas att folket ger en riktigt bra låt och artist en chans, fast hon inte har rosa träningsoverall och säger bajs och rumpa! 🙂
  Svårtippat idag, för övrigt. Nästintill omöjligt att förutse slutresultatet..

 5. Schlagerpinglan

  @minime, Nej, det är rätt att skriva Tobbe Ek som källa då det är från hans blogg jag hämtat siffrorna från Svenska Spels odds. Siffrorna från publikundersökningen har jag däremot hämtat från svt.se, som jag också nämner som källa. Du har rätt i att det kunde skrivas tydligare så jag uppdaterar med länkar till käll-texterna. Tack för påpekandet.

  @Vronkan, Tyvärr blir det väl så att det är så få som går vidare och då blir det ofta de okända (om de inte gör något uppseendeväckande som YOHIO) som glöms bort. Intressant dock att du skriver om Felicia för henne hade jag faktiskt inte tagit så stor notis om. Ska hålla ett extra öga på hennes bidrag när fullversionerna läggs ut i dag.

 6. André

  Efter att ha hört 60-sekunders klippen håller även jag Felicia Olsson som förhandsfavorit. Hon sjunger bäst av alla ikväll och hennes soul-ballad ger mig lite Adele-vibbar och jag tycker absolut att hon förtjänar att gå vidare! Tvekar dock på det i tanke på att hon är den enda som är okänd i kvällens startfält. Men ska man gå på låten och inte namnet hoppas jag hon skräller.
  Anton Ewald har jag inte fallit för alls. Eric Saade-copycat har vi sett många av och ingen av de har varit särskilt bra enligt mig. Sen verkar det ju som 80% av sången framförs av kören bakom Anton medans han själv agerar som ansiktet utåt och inte gör så mycket mer än att dansa. Hoppas han överraskar och sjunger ordentligt ikväll. Om inte så hoppas jag han åker ut.
  Joacim Cans gillar jag vanligtvis men den här låten köper jag inte riktigt. Fel låt för en artist som Joacim. Besviken.
  Swedish House Wiwes överraskade mig positivt och med en sådan dansdänga kan jag faktiskt acceptera ett avancemang för de (trots att jag tycker både Pernilla, Jenny och Hanna har passerat bäst-före datum).
  Erik och Tones låt sa mig absolut ingenting. Tamt och tråkigt. Går de vidare är det på gamla meriter.
  Louise Hoffsten tror jag gör sin låt mer rättvisa i fullversionen men just nu känns den väldigt anonym och tror den är ganska chanslös.
  Rikard Wolf tror jag också kan få svårt att gå vidare men jag blir mycket glad om han skräller och tar sig vidare. Med en sån innerlig och fin låt förtjänar han framgång.
  Sen har vi ju Sean Banan….. Det är ju ingen tvekan om att hans låt fastnar och att han har en spektakulär show och att han går till final känns just nu självklart. Men jag har mer än gärna fel för inte fan är låten något att hurra för. Ställ dessutom er själva frågan: Nu när Sverige håller i hela ESC vill vi då representeras av en man i vuxenblöja och änglavinnar som inte kam ta en enda ton rätt? Nej tack säger jag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se