I kväll klockan 20:00 startar den andra deltävlingen av “Melodifestivalen 2013“, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Showen kan ni följa både på SVT1 och svt.se och allt ni behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer och annat intressant) hittar ni också på svt.se.

Här nedan ser ni vilka bidrag som tävlar i kvällens deltävling, samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner.

Startfältet, Melodifestivalen 2013, Deltävling 2, Göteborg 9/2:
1. “Begging”, Anton Ewald
2. “Make Me No 1″, Felicia Olsson
3. “Annelie”, Joacim Cans
4. “On Top Of The World”, Swedish House Wives
5. “Hello Goodbye”, Erik Segerstedt & Tone Damli
6. “Only The Dead Fish Follow The Stream”, Louise Hoffsten
7. “En förlorad sommar”, Rikard Wolff
8. “Copacabanana”, Sean Banan
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Jag trodde att det skulle klarna lite om man bara fick höra de längre versionerna av låtarna… men det var precis tvärtom. I princip alla bidrag, förutom “En förlorad sommar“, kan jag se bland de fyra främsta.

De bidrag som jag fastnade för efter en-minuts-versionen, “Begging” och “On top of the world“, stärkte knappast sina aktier utan kändes i stället ganska tunna och nästan enformiga. I stället så var det låtar som “Only The Dead Fish Follow The Stream“, “Annelie” och “Make me no 1” som visar sig vara intressanta på ett helt annat plan. Sedan har vi ju “Copacabanana” som med sin klisterrefräng och färgglada show är självskriven i finalen. Det kvarvarande bidraget, “Hello Goodbye“, tycker jag inte heller att man kan räkna bort på förhand och plötsligt så sitter man där med sju bidrag till fyra platser. 🙂

Nej, vilka fyra jag hoppas på kan jag inte peka ut i nuläget utan det blir till att invänta kvällens framträdanden, för efter dem så måste det bara klarna. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Lyssna på (nästan hela) fullversionerna av Göteborgs bidrag”

 1. Isabell

  Hm…Har oxå lyssnat på det lilla man får höra av kvällens låtar men tycker inte alls någon håller samma klass som förra helgens låtar! Tror säkert jag tycker annorlunda ikväll när man får höra dem i sin helhet! Hoppas iaf det!

 2. Adri

  förra helgen var det svårt att veta vilka som höll tllräckligt hög klass för att ta sig vidare. denna vecka är det svårt att veta vilka som håller tillräcklgt “låg” klass för att åka ut. I mina ögon är det En förlorad sommar (Den är den sämsta låten hittills av de 16 vi har hört), Make me no 1 (lite halvtråkig, inte jätteimponerad), Begging (Uttjatad genre) och Only the dead fish follow the stream (Bra, men kommer inte in i min topp fyra). Alla andra är värdiga finalister.

 3. Daniela

  1. ”Begging”: Helt okej ”mitt-emellan-låt”; inte det bästa man hört i denna genre men inte heller det sämsta. Växte lite för mig i och med fullversionen, där jag tycker att speciellt refrängen och ahou-slingorna kommer bra till sin rätt. Förmodligen tar den ytterligare några kliv uppåt när den får framföras live i kväll, men för mig personligen hör den ändå inte till de hetaste förhandsfavoriterna.

  2. ”Make Me No 1”: I teorin en bra och felfri låt, som i praktiken tyvärr ändå inte berör mig desto mer… Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som fattas, men av någon anledning når denna låt åtminstone inte för mig upp till de höga höjder dit den strävar. ESC har sett betydligt bättre ballader i samma kategori.

  3. ”Annelie”: Hmm… Egentligen är det här ett bidrag som jag borde kunna gilla, och visst har låten sina klara ljuspunkter, men det finns också delar i den som jag har rätt svårt för (bl.a. ”la la lie”-partierna). Jag skulle inte bli särskilt förvånad om den gick vidare i kväll, men för mig ryms den inte med bland ”de fyra”.

  4. ”On Top Of The Worls”: Klassisk schlager med moderna influenser går alltid hem hos mig; så även i detta fall! 😀 Redan efter att ha hört refrängen första gången var jag helt såld, även om just refrängen i mitt tycke för tankarna lite onödigt mycket till ”The Edge Of Glory”/Lady Gaga. I och för sig tycker jag att också det är en väldigt bra låt, men i alla fall. Jag gillar också konceptet att slå ihop tre starka artister i ett bidrag i stället för att låta dem tävla med var sin egen låt som tävlar om samma röster. Definitivt direkt till final om jag fick bestämma!

  5. ”Hello Goodbye”: En duo som jag hade/har väldigt höga förväntningar på, eftersom jag gillar dem båda var och en för sig. Det tog några lyssningar innan låten riktigt föll på plats hos mig, men ju mer jag lyssnar på den desto mer börjar jag gilla den och förmodligen kommer den att vara en av mina favoriter också efter att MF är över. Risken finns väl dock att det är just en sådan låt som kräver att man får höra den några gånger innan den sätter sig, men jag hoppas och tror att den ändå har potential att ta sig vidare någonstans i kväll. Känns nytt och fräscht för att vara ett MF-bidrag!

  6. ”Only The Dead Fish Follow The Stream”: Också ett riktigt bra bidrag med stark text, mycket trovärdighet och en behagligt rockig känsla. Frågan är väl bara om det kommer att lyckas sticka ut tillräckligt mycket för att generera de välbehövliga rösterna?

  7. ”En förlorad sommar”: Thorsten Flinck varning – kan bli både fisk och fågel i kväll! Personligen gillar jag denna vackra och stillsamma visa förvånansvärt mycket – så mycket att jag överraskar mig själv med att hoppas att den på en eller annan väg skulle få nå finalen.

  8. ”Copacabanana”: Ja… vad kan man säga? 🙂 Är det något Sean Banan kan så är det väl att göra fyndiga texter och enastående shower. Jag kapitulerade mot min vilja inför honom i fjol och står i beredskap att göra det samma i år, även om jag tycker att fjolårets låt känns snäppet vassare och även om ”ooa ooa”-partierna i denna för tankarna till ett visst österrikiskt bidrag…

  Så, sammanfattningsvis ser mitt önskeresultat ut som följer:
  Till final: Swedish House Wives samt Erik Segerstedt & Tone Damli
  Till andra chansen: Rickard Woff och Sean Banan
  Kanske inte helt realistiskt, men vem har sagt att önskningar behöver vara det? 😉

 4. Förhandslyssnat på 2 min och 30 sek av andra deltävlingens bidrag - Evas musikblogg

  […] Andra som också har lyssnat på 2:30-versionerna innan deltävlingen: Pierre | Schlager-Micke | Schlagerpinglan […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se