Schlagerpinglan: På lördagskvällen avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2013. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Göteborgs deltävling. (Vill ni se finalisternas och Andra Chansen-tagarnas framträdanden igen så hittar ni reprisen av den andra deltävlingen på SVTPlay.)

Till Final:
“Copacabanana”, Sean Banan
“Only The Dead Fish Follow The Stream”, Louise Hoffsten

Till Andra Chansen:
“Hello Goodbye”, Erik Segerstedt & Tone Damli
“Begging”, Anton Ewald

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Make Me No 1, Felicia Olsson
6. “On Top Of The World, Swedish House Wives
7. “En förlorad sommar, Rikard Wolff
8. “Annelie, Joacim Cans

Mellanakter m.m.:
Gina Dirawi i greenroom
Bollywoodversionen av “In The Club”
Hanson, Carson och Malmkvist med “C’est la vie”
Hanson, Carson & Malmqvist: “Pensionär” och andra hits på svenska
Göteborgs bidrag till Melodifestivalen

1. Anton Ewald – “Begging” (Till Andra Chansen)
Njae… kanske är jag lite väl kräsen av mig men jag behöver mer än ett snett leende och några snygga danssteg för att jag ska kasta mig på telefonen. Jag tycker förvisso att låten är ganska bra men jag kan på rak arm hitta minst fyra låtar som är bättre och därför hade min förhandsfavorit inte ens tagit sig vidare till Andra Chansen om jag fått bestämma.
Betyg: 3-/5

2. Felicia Olsson – “Make Me No 1” (blev 5:a)
Här har vi däremot ett bidrag som överraskade mig på ett positivt sätt och som jag hoppades på en Andra Chans för. Det krävdes ett antal lyssningar och ett starkt framträdande av Felicia i deltävlingen, men efter det så insåg jag att även lite vemodiga låtar kan vara väldigt fångande. Synd att inte fler tyckte detsamma.
Betyg: 3+/5

3. Joacim Cans – “Annelie” (blev 8:a)
Hmm… jag var tydligen ganska ensam om att uppskatta denna humörhöjande spelmansschlager. Jag tyckte att Joacim Cans gjorde ett underhållande framträdande och förstår inte riktigt sistaplatsen men får väl se det från den ljusa sidan – nu kan jag lyssna på den hur mycket jag vill på svt.se. 🙂
Betyg: 4/5

4. Swedish House Wives – “On Top Of The World” (blev 6:a)
Min förhandsfavorit levererade en modern house-schlager som jag personligen gärna skickat raka vägen till final, men det blev inte ens en Andra Chans. Om detta beror på att schlagern är död i alla dess former eller om de fallit offer för små mobiltjejer som tokröstar på snygga killar vet jag inte. Bara att det händer så ofta att man inte längre blir förvånad över resultatet.
Betyg: 4/5

5. Erik Segerstedt & Tone Damli – “Hello Goodbye” (Till Andra Chansen)
Jag tycker fortfarande att denna låt är lite för tam för min smak men jag kan ändå inte blunda för att där finns något lite charmigt i den. I en svag deltävling hade jag unnat dem en Andra Chans, men just i denna tyckte jag att det fanns andra som borde fått gå före i kön.
Betyg: 3+/5

6. Louise Hoffsten – “Only The Dead Fish Follow The Stream” (Till Final)
Ibland räcker det med en text som talar till en och sedan faller allt det andra bara på plats. Jag vet inte om man kan tala om Louises finalplats som en egenligt “skräll”. Efter att ha sett framträdandet så tyckte i alla fall jag att utgången var ganska given. En värdig finalist.
Betyg: 4-/5

7. Rikard Wolff – “En förlorad sommar” (blev 7:a)
Oj, vad detta bidrag är svårt att sätta betyg på. Första halvan av låten berörde mig inte alls men när Rickard sedan kom igång på allvar så var det nästan Thorsten Flinck-klass på det hela. Med lite justeringar så hade detta kunnat bli ett mästerverk men i nuvarande skick så var nog en 7:e-plats ganska rättvis.
Betyg: 3-/5

8. Sean Banan – “Copacabanana” (Till Final)
Av alla de tävlande bidragen så var väl detta kvällens enda på förhand säkra finalist, och det med rätta. Om inte en catchy refräng och stor show med en äkta artist tar sig till final, vem ska då hamna där? Med det inte sagt att jag tycker att vi ska skicka en blöja med vingar till ESC utan konstaterar bara att Melodifestivalen behöver lättsamma låtar och storslagna shower i väntan på det riktiga ESC-bidraget.
Betyg: 4-/5

Schlagerpinglan: Redan på förhand så anade jag att jag skulle bli besviken på resultatet, men då både Finland och Norge valde rätt bidrag så kan jag ha överseende med det mesta. 😀

Inför deltävlingen kunde jag inte riktigt avgöra vad jag tyckte om bidragen men inför omröstningen så hoppades jag på att Andra Chansen-biljetterna skulle gå till någon av Swedish House Wives, Felicia Olsson och/eller Joacim Cans – men alla åkte ju så klart ut.

Vid valet av finalisterna så höll jag däremot med de röstande tittarna: finalen behöver både ett bidrag med meningsfull text (“Only The Dead Fish Follow The Stream“) och ett som är ren och skär underhållning (“Copacabanana“). Trevligt att allt inte går emot en. 🙂

Efter en bra deltävling med lite halvdant resultat så får vi då rikta blickarna mot Skellefteå, där jag hoppas att min förhandsfavorit Martin Rolinski inte bara imponerar utan även tar sig vidare, på ett eller annat sätt. 🙂

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2013: Deltävling 2”

 1. Kerstin

  Här kommer mina tankar och betyg om gårdagen. Egentligen är det ingen uppmuntrande läsning då jag endast gillade ett av bidragen och resten är inget jag kommer lyssna på igen. Men det abslolut bästa med gårdagen var Louise Hoffstens vinst. Inte för att jag gillar låten för det gör jag absolut inte utan för att teorin om att endast unga tjejer röstar i MF på söta pojkar äntligen fick motbevisas. Jag har aldrig köpt den teorin och kommer aldrig göra och därför kändes Hoffstens vinst igår som en vinst i sig.

  1. Begging. Detta var min favorit igårkväll. Det var väl ingen superlåt men i ett för mig svagt startfält så var den överlägset bäst. Betyg 3+/5.

  2. Make mi No 1. Tjejen hade bra röst och sådant uppskattar jag alltid men jag ser hellre en lite sämre röst kombinerat med en stark låt och stark utstrålning. Denna låt lämnade mig oberörd likaså artisten. Men hade jag fått välja så hade jag hellre sett henne som finalist än Hoffsten då det i slutändan stod mellan de två. Betyg 2/5.

  3. Annelie. En bredbent hårdrockare sjunger visa. En tråkig sådan dessutom. Tycker han ska fortsätta med det han är bäst på för det här var absolut ingen höjdare. För mig kvällens sämsta bidrag. Betyg 1+/5.

  4. On top of the world. Anledningen till att detta inte tog sig vidare till de fem var att den helt enkelt inte är bra. När jag hörde enminutslyssningen på detta bidrag kändes den ok men som tre minuter föll den platt. Dessutom var hela konstelationen av aritster totalt ointressant och kändes som ett ihopsatt b-lag. Ingen av dessa har någon bra sång röst som lyfter låten. Mediokra artister med en medioker låt som lämnade mig med ett gäsp. Betyg 2/5.

  5. Hello Goodbye. Ganska tråkig låt men den hade ändå något som kändes lite småmysigt. I brist på bättre så tyckte jag den förtjänade sin andra chansen biljett. 2+/5.

  6. Only the dead fish follow the stream. Har väldigt svårt att lyssna på texten i en låt om melodin är ointressant och detta var inget undantag. Har aldrig gillat Hoffstens musik och inte detta bidrag heller. Lämnade mig oberörd men chockad då den tog sig direkt till final. Men som sagt teorin om unga tjejers röstande fick sig äntligen en törn. Förra året Torsten och i år Louise. Betyg 2/5.

  7. En förlorad sommar. Det här gillade jag till en början men tre minuter kändes oändligt långa och sega. Men Rikard fångar alltid mitt intresse med sin säregna sångröst. Han sjunger med sådan inlevelse att jag aldrig lämnas oberörd. Betyg 3-/5.

  8. Copacabanana. Eftersom jag inte tål artisten så slog jag helt enkelt på text tv under hans framträdande och koncentrerade mig på låten. Jag ville helt enkelt ge den en chans. Måste säga att den inte var allt för hemsk. Hade jag varit sju hade jag kanske rent av tyckt om den. Men som betydligt äldre kan jag inte hitta något charmigt i det här utan tycker det är rätt osmakligt. Såg framträdandet när han gick vidare till final och tyvärr det här är absolut inte kul någonstans enligt mig. Ser gärna roliga bidrag i MF men det här är inte kul. Men jag gillar ändå detta bidrag bättre än förra året och då gav jag en nolla i betyg så i år får han en hel etta i betyg.

  Jag tyckte inte gårdagens bidrag alls var bra utan ganska jämnt dåliga därav ganska svårtippat. Min absoluta favorit till segern så här på förhand är Ulrik Munther och än så länge ser ju inte motståndet ut att bli allt för svårt. Så långt är väl Yohio bäst. Men nu lägger jag denna lördag till handlingarna och hoppas på bättre bidrag nästa lördag.

 2. Kerstin

  Måste korrigera mig själv. Joacim Cans var inte sämst igår kväll det var naturligtvis Sean Banan jag tyckte var sämst. Men han existerar liksom inte för mig så glömde bort hans deltagande för en minut.

 3. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Oj vad olika man kan tycka, själv tyckte jag som sagt att de flesta låtarna var ganska bra.

  Jag tror inte heller att det endast är småtjejer som röstar utan det är nog ganska jämnt fördelat. Sättet de röstar på tror jag däremot skiljer sig en hel del då äldre personer förmodligen röstar lite mer sansat jämfört med en fanatisk upp-över-öronen-förälskad tjej. Men det är som sagt bara teorier. 🙂

 4. Rickard

  Riktigt bra startfält! Tror aldrig att jag varit med om att Melodifestivalen öppnat så här starkt! All bidrag minus Cans hade en potentiell chans att gå vidare! Och programledarna var bra, och mellanakterna hela briljanta! Tacka Per för det!

  Så till låtarna:

  Anton Ewald 3/5 överskattad låt med en saade kopia
  Felicia Olsson 3/5 med potential och lite Adéle-vibbar.
  Joacim Cans 1,5/5 trevlig trallåt, men lite fel forum.
  SHW 2+/5 Kvällens stora besvikelse, men det brukar aldrig bli bra med ihopsatta grupper!
  Erik och Tone 3+/5 Kvällens bästa låt. Doftade klass rakt igenom
  Hoffsten 3/5 Med Lisa Miskowsky-vibbar hade jag det på känn. Bra låt!
  Wolff 3/5 Med Flinck-vibbar. En av gårdagens bästa. Genuint, äkta och inte konstlat!
  Sean 2-/5 Nej Nej Nej. Fanns många andra låtar som var mil bättre!

  Vill bara flika in att jag nästan fälde en tår när Hoffsten blev ledd upp på scen efter att ha blivit en av de två finalisterna! Riktigt bra låt! Och är det någon som var värd det så var det Louise! 🙂

 5. Rickard

  Just det, måst göra samma korrigering som Kerstin. Givetvis var Sean Banan sämst och och inte Cans. Jag refererar till Kerstins motivering ovan! 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Rickard, Ja, otroligt nog är det lätt att glömma bort Sean Banan då ingen på allvar (hoppas jag) ser det som ett riktigt ESC-alternativ, vilket det givetvis är teoretiskt sett… men ändå. 🙂

  Måste nog delvis hålla med dig om SHW, att ihopsatta grupper inte brukar fungera så bra. I det här fallet så hade jag dock inga förväntningar på Alcazar-klass utan tog det för vad det var och gillade det. Tyvärr var vi inte tillräckligt många som gjorde det den här gången.

 7. davve

  alltså jag förstår inte att folket föll för louise låt..den är helt okej och lite trall vänlig kanske..men den har inget speciellt änns för en trall vänlig låt… tycker det hade varit roligare isåfall med felicia i final….vilken röst.

  nu ligger dock finalen för army of lovers fötter…tror de kommer ta hem hela festivalen i finalen.

 8. Daniela

  Helt okej resultat även denna vecka. Personligen hade jag gärna sett Erik & Tone gå direkt till final då jag tyckte att deras bidrag som helhet var ett av de bästa i går kväll. Jag anade dock redan på förhand att deras chanser främst gällde Andra chansen, då låten kanske är en sådan som behöver få några lyssningar för att riktigt falla på plats.

  Mest besviken blev jag tyvärr på mina förhandsfavoriter Swedish House Wives, men faktiskt inte så mycket på grund av att de röstades ut, för det finner jag ganska förståeligt med tanke på framträdandet. Hade förväntat mig en mycket starkare insats både vad gäller sången och en del annat av dem. Synd på en av de bästa låtarna hittills i år.

  I övrigt tyckte jag att det var glädjande att förhandstippningarna inte slog in till 100% för Anton Ewald. Inte för att jag egentligen har någonting emot varken honom eller låten, utan helt enkelt för att det fanns flera bättre bidrag i gårdagens startfält och således kändes en Andra chansen-biljett ganska rättvis för hans del. Alltid positivt att se tecken på att publiken faktiskt vill ha lite bredd i finalen! 🙂

 9. Nathalie

  Måste nog först och främst säga att hittills tycker jag att det varit riktigt dåliga låtar i Mf.
  Här är min korta sammanfattning:

  1. Anton Ewald- Hur många gånger har vi inte sett det här? Samma sak flera gånger varje år. Pojke med up-tempo låt som hoppar fram och tillbaks på scenen. Usel låt enligt mig, och snälla byt ut koreografen! (1/5)

  2. Felicia Olsson- Duktig sångerska, låten började intressant men sen blev det bara något bekant från 90-talet. (2/5)

  3. Joakim Cans- Är detta verkligen en ny låt? Är säker på att jag hört melodin tidigare? Den här var riktigt dålig! (1/5)

  4. Swedish House wives- Lät precis som jag förväntat mig, och likaså dansen. Extremt trött på Pernilla och hennes påklistrade flin. Tyckte inte alls om låten. Och dessutom, detta är inte ett hån eller någon kritik- men jag anser att man måste ha lite självrespekt när det kommer till vad man kan ha på sig eller inte. Jenny som e lite större i figuren skulle ha tjänat på att inte visa upp precis allt av låren. Snyggt på en trådsmal tjej säkert, men inte på större. Enligt mig i alla fall. (2/5)

  5. Erik Segerstedt & Tone Damli- Överraskande bra. Blev riktigt förvånad faktiskt. Söt kille och söt tjej sjunger söt liten sång. Borde ha vunnit enligt mig! (4+/5)

  6. Louise Hoffsten- Jag tycker att hon verkar vara en fin person, och dessutom väldigt stark med tanke på allt hon fått gå igenom. Däremot tycker jag inte alls om låten som gick in genom ena örat och ut genom det andra. 90-tals pop som tyvärr glöms bort. (2+/5)

  7. Richard Wolf- Inga kommentarer! (1/5)

  8. Sean Banan- Jag förstod att han skulle vinna, ändå skrek jag till av raseri när han väl gjorde det. Står svenska folket på dagisnivå eller? Låten fick de ryska tanternas förra året att lika en bondlåt, och dessutom klarar jag helt enkelt inte av en vuxen man som petar näsan i tv. PINSAMT DÅLIGT! (0————–/5)

  Ser fram emot Army of Lovers!

 10. Mille

  Gud vad skönt att Louise gick till finalen. Jag är så himla trött på “snyggingar” som dansar i massa glitter, och inte ens kann sjunga. Kul att se en artist som ser rakt i kameran och värkar mena varje ord hon sjunger. Vilken utstrålning. Hoppas hon vinner hela MF.

  Sean banan är ju bara helt tragisk. Fattar inte att nån röstade på honom.

 11. Sean Banan och Louise Hoffsten till final - Evas musikblogg

  […] Andra som kommenterade årets första deltävling: Jerry | Pierre | Schlager-Micke | Schlagerpinglan […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se