Norges ESC-bidrag 2013

2013-02-11 (måndag)

På lördagskvällen utsåg Norge sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013NRK sände finalen av “Melodi Grand Prix“. Missade ni sändningen, eller vill se den igen, hittar ni den på nrk.no: del 1 & del 2.

Efter att de tio bidragen framförts så röstades fyra bidrag vidare till Guldfinalen där ytterligare en omröstning ägde rum. Resultatet talade sitt tydliga språk: både tittarna och juryn var helt eniga i sitt val av vinnare, se resultat samt länkar till finalens framträdanden nedan.

Lyssna på Norges ESC-bidrag 2013 här:
Margaret Berger – “I Feed You My Love”

Resultatet av Guldfinalen, Norges “MGP 2013” (jury- + teleröster):
1. “I Feed You My Love“, Margaret Berger (12 000+90 032= 102 032 p.)
2. “Bombo“, Adelen (6 000+53 414= 59 414 p.)
3. “I Love You Te Quiero“, Sirkus Eliassen (6 000+35 447= 41 447 p.)
4. “I’m With You“, Annsofi (6 000+25 226= 31 226 p.)

Bidragen som åkte ur efter den första omröstningen (utan inbördes ordning):
Paid My Way“, Vidar Busk
Ulvetuva“, Fjellfolk
Alone“, Gromth feat. Emil Solli-Tangen
Awake“, Gaute Ormasen
Sweet and Heavy“, Lucky Lips (Wildcard)
Underground“, Datarock

Mellanakterna:
My Heart Is Refusing Me“, Loreen
Stay“, Tooji
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Eftersom det pågick en deltävling i Sverige och en final i Finland samtidigt med MGP så blev enbart lite sporadiska tittar på den norska uttagningen från min sida. Lagom till den sista omröstningen fick den dock min fulla uppmärksamhet och det var bara att konstatera att Norge, precis som de andra två nordiska länderna, valde min förhandsfavorit. 😀

Lite tillspetsat så skulle man kunna sammanfatta hela MGP 2013 så här: Det fanns endast en riktigt bra låt (som fungerade live) i den norska uttagningen – och den vann överlägset. 😀 Jag vet inte riktigt om det är så underhållande att följa sådana här uttagningar men poängen är ju att utse en bra vinnare och det är ju precis vad NRK har gjort så… det får väl bli ett godkänt betyg i år igen då. 🙂

Hur det kommer att gå för Margaret Berger i Eurovision vågar jag inte sia om men då jag själv behövde oroväckande många lyssningar av bidraget för att falla för det så jag är inte helt säker på att det kommer att mottas med öppna armar. Jag hoppas däremot att det räcker hela vägen till finalen och kommer att hålla tummarna för Margaret vid den andra semifinalen den 16:e maj. Lycka till, Norge!

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Norges ESC-bidrag 2013”

 1. Daniela

  Nja… Åtminstone vid de första genomlyssningarna är detta inget bidrag som tilltalar mig desto mer, men det kanske kan ändras innan maj om det även för dig har varit en låt som krävt sina lyssningar! 🙂 Just nu får jag mest ett ganska kallt och stelt intryck av den, men hon sjunger bra och refrängen känns också förhållandevis effektfull och lovande, så helt chanslös ska den nog inte vara. Introt känns dock lite onödigt mycket Euphoria-inspirerat.

 2. Adri

  för mig var det tvärtom. tyckte om den riktigt mycket de första lyssningarna och nu tröttnar jag. tror att den kommer hamna på plats 11-15 i finalen.

 3. davve

  sanningen är att bombo hade passat mkt bättre för eurovision i år. finns inga andra fartfyllda bidrag än sålänge och adelen hade en oerhört karisma. tycker inte att margaret har någon scennärvaro och hennes bidrag är en stor gäspning enligt mig..

  kan gå till final.. men väl där blr det 20-25 plats…tyvärr.

 4. André

  Har bara lyssnat på låten en gång och tyckte då på en gång att den var riktigt bra! Norge har enligt mig valt en bra låt och ja, det är visserligen svårt att förutse vad som ska hända i ESC redan nu men jag tror ändå att Norge kan få en fin placering.

  Vill även tillägga att när en sådan pinsamt dålig låt som “I love you te quiero” blir trea i Norge så fruktar jag Sean Banan ännu mer inför finalen av Melodifestvalen….Förhoppningsvis har jag inget att oroa mig för efter de nästkommande svenska deltävlingarna!

 5. Rickard

  Nja, var Finlands låt lite katchig, om än gränsfall till lite fjantig så är Norges bara slätstruken. Känns som om man hört den sortens låtar lite väl mycket! Skicklig sångerska och väl genomarbetad låt till ett proffsigt nummer! Perfekt? Kanske för perfekt! De låtarna brukar riskeras att glömmas bort! Är det något man lärt sig i eurovision så är det att det är de låtar som sticker ut som lyckas! Vare sig det är på ett bra eller mindre bra sätt….

 6. Mats

  Riktigt bra o modern låt. Hade funkat i en James Bond film men det är ju inte samma sak som att fungera i Eurovision, tyvärr. Jag ser gärna att Norge slutar topp fem i finalen.

 7. Kerstin

  Varken låt eller artist tilltalar mig i nuläget.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se