I kväll klockan 20:00 startar den tredje deltävlingen av “Melodifestivalen 2013“, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. Showen kan ni följa både på SVT1 och svt.se och allt ni behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer och annat intressant) hittar ni också på svt.se.

Här nedan ser ni vilka bidrag som tävlar i kvällens deltävling, samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner.

Startfältet, Melodifestivalen 2013, Deltävling 3, Skellefteå 16/2:
1. “Alibi“, Eddie Razaz
2. “Island”, Elin Petersson
3. “En riktig jävla schlager”, Ravaillacz
4. “Dumb”, Amanda Fondell
5. “In And Out Of Love”, Martin Rolinski
6. “Hon har inte”, Caroline af Ugglas
7. “Falling”, State of Drama
8. “Heartstrings”, Janet Leon
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Nu förstår jag inte riktigt hur SVT har tänkt. Varför samla så här många starka bidrag i en och samma deltävling? Bland många bra har jag hittat två låtar som är snäppet bättre och som jag blir oerhört besviken om de inte tar sig vidare: “In and out of love” och “Dumb“.

Tyvärr så tävlar de, som sagt, i ett riktigt starkt startfält där det t.ex. vore orättvist om “Alibi” blev utslaget men där man inte heller kan räkna bort vare sig Caroline af Ugglas eller Ravaillacz. Och finns det då plats för den (från början) förhandstippade Janet Leon? Nej med så många bra låtar är fyra platser alltför lite att tävla om och på gott och ont så blir det därmed som upplagt för en underhållande och nervpirrande deltävling där det mesta kan hända. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Lyssna på (nästan hela) fullversionerna av Skellefteås bidrag”

 1. Adri

  Jag vet inte vad jag ska tro om Amanda. Jag älskar verkligen henne och hennes låt men gör svenska folket det? jag vet inte, hon kom visserligen tvåa i publikundersökningen och på bettingsidorna ligger hon etta. Låten är ju lite halv “katchig” och det är ju ett plus men chansen finns att deltävlingen är för tuff och Amanda själv är för “svår” för oss. Fruktar hur detta kan sluta. För första gången på länge vill jag att det ska bli som bettingsidorna säger. :O

 2. Adri

  + så har hon startnummer fyra :/

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tror att Amanda, med sitt engelska uttal och teaterlika sätt, kan skrämma bort många röstande men på samma gång så är det just de sakerna som jag personligen tycker om hos henne. Vill liksom du att oddssättarna ska ha varit rätt ute denna veckan, men vågar inte tro något.

 4. Adri

  jag får lite “Sibel 2010”-känsla… Favorittippad från början men slutar i bottenskrapet.

 5. Stefan

  Jag tror Amanda vinner alltihop. Bästa låten hittills. Är inte Rolanskis refräng väldigt lik Modern Talking cheri cheri lady?

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Det får vi väl ändå hoppas att det inte blir som. Får hon bara till sitt framträdande så borde hon nog kunna övertyga tillräckligt många… hoppas jag i alla fall. 🙂

  @Stefan, Jovisst, “Cheri cheri lady” på en del ställen och en del andra Modern Talking-låtar på andra ställen, men förmodligen aldrig så mycket att det bryter några regler.

 7. Schlageroskar

  Adri: Du är minsann en riktig spågumma, Sibel och Amanda var i efterhand haypade och slutade som du sa mycket riktigt 7:a, stort cred till dej:)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se