Schlagerpinglan: På lördagskvällen avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2013. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på de bidrag som åkte ur Skellefteås deltävling. (Vill ni se finalisternas och Andra Chansen-tagarnas framträdanden igen så hittar ni reprisen av den tredje deltävlingen på SVTPlay.)

Till Final:
“Falling”, State of Drama
“En riktig jävla schlager”, Ravaillacz

Till Andra Chansen:
“In And Out Of Love”, Martin Rolinski
“Hon har inte”, Caroline af Ugglas

Utslagna, i resultatordning och med länkar till uppträdandena:
5. “Heartstrings, Janet Leon
6. “Alibi, Eddie Razaz
7. “Dumb, Amanda Fondell
8. “Island, Elin Petersson

Mellanakter m.m.:
MGM med Danny, Gina, Rennie Mirro och Karl Dyall
Gina Dirawis äventyr i Italien
Gina Dirawi snackar med artisterna i Skellefteå
Bizex – Kvinna och Karl

1. Eddie Razaz – “Alibi” (blev 6:a)
Det här var ju bättre än “Skyline” och “Begging” tillsammans både låtmässigt och artistmässigt, så att de fick gå vidare men inte Eddie känns mer än lite orättvist. Hade jag fått bestämma hade det varit Andra Chansen… minst. All heder åt sångare som inte fördärvar en bra låt med alltför avancerad dans. 😉
Betyg: 4/5

2. Elin Petersson – “Island” (blev 8:a)
Med hjälp av “Allmänhetens tävling” fick Elin Petersson plats i Melodifestivalen med sin egenkomponerade “Island”. Jag tycker att hon har all anledning att känna sig nöjd över vad hon presterat. Tyvärr så var det alltför svår-ihåg-kommet för att ha någon riktig chans mot det i övrigt mycket starka startfältet.
Betyg: 2/5

3. Ravaillacz – “En riktig jävla schlager” (Till Final)
Nu förstår jag ännu mindre vad journalisterna gnällt om: texten är ju varken rolig eller föraktfull – den beskriver ju bara läget. Den traditionella schlagern finns inte längre i MF och jag njöt av att höra lite förutsägbara tongångar som bara svängde och underhöll utan att försöka vara mer än vad de är. En trevlig bagatell med erfarna artister som förtjänar fin kritik men kanske inte i form av en finalplats.
Betyg: 3-/5

4. Amanda Fondell – “Dumb” (blev 7:a)
Så synd att tv-tittarna inte föll för detta lite melankoliska men härliga nummer. Personligen tyckte jag att mixen av Amanda, det mörka färgvalet, speglarna, texten och hela låten var helt underbar. En given finalist… i alla fall i min värld.
Betyg: 4/5

5. Martin Rolinski – “In And Out Of Love” (Till Andra Chansen)
Deltävlingens definitiva höjdpunkt, där Martin Rolinski bjöd på en tripp tillbaka i tiden till tonerna av en supereffektiv Modern Talking-doftande låt. Med tanke på skrällresultaten så får man väl vara nöjd med en Andra Chans, men det känns ändå lite väl snålt.
Betyg: 4+/5

6. Caroline af Ugglas – “Hon har inte” (Till Andra Chansen)
En tänkvärd text som många kan relatera till, framförd på det klassiska af Ugglas-sättet. Vi visste redan att många tycker om den mixen och därmed var det ingen skräll att hon tog sig vidare. Jag hade dock personligen velat ge den platsen till någon annan.
Betyg: 2/5

7. State of Drama – “Falling” (Till Final)
Jag är uppriktigt förvånad över hur många röster den här anonyma radiolåten fick. Visst framförde State of Drama sin låt både snyggt och stilfullt och visst var det en behaglig låt men… final? Hos mig satte den i alla fall inga större spår. Bra men inte mycket mer.
Betyg: 3/5

8. Janet Leon – “Heartstrings” (blev 5:a)
“Heartstrings” var kvällens största positiva överraskning för mig. Jag brukar inte imponeras av sådana här dansnummer men det Janet & C:o presenterade var faktiskt riktigt underhållande och gav låten ett oväntat lyft. En av mina (många) favoriter i kväll som inte gick vidare.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Oj, oj, oj… hur förberedd jag än var på ett oväntat resultat så var detta ändå värre än vad jag vågat föreställa mig.

Efter att ha hört bidragen framföras så var jag helt såld på fyra bidrag: “In And Out Of Love“, “Dumb“, “Alibi” och “Heartstrings“. Efter att resultatet presenterats så hade tre av dem åkt ur tävlingen och det fjärde gick endast till Andra Chansen. Att säga att deltävlingen inte riktigt gick som jag hoppades är att underdriva en hel massa. Ja, ja, det blir till att hoppas på bättre resultat i Andra Chansen.

Vad ska man säga om finalisterna då? Jodå, visst tyckte jag att både State of Drama och Ravaillacz hade “lagom bra” låtar men då det fanns så många andra bidrag som var bättre (ok, smaksak) så behöver jag en god natts sömn (minst) för att förstå hur det kunde gå så “fel”. 😉

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2013: Deltävling 3”

 1. Nathalie

  Äntligen har jag lyckats lugna ner mig! Men det tog sin tid. Glad är jag i alla fall att jag skjutit upp sluta-röka datumet några månader, annars hade jag exploderat.

  Jag har alltid tidigare tyckt om Melodifestivalen, men det som stör mig något så enormt är att det har förvandlats till en “Gubbfestival”. Majoriteten av artisterna som går vidare är alltid män. Män, män, män och män. All heder åter Af Ugglas och Hoffsten. Men det är lite konstigt och faktiskt störande att yngre och snyggare kvinnliga artister ramlar bort, väldigt störande faktiskt. Detta jantesamhälle: Får inte sticka ut, gör mig tokig.
  En av mina Eurovisionfavoriter är Ani Lorak (Ukraina, vilket år?)- Jättebra låt, med en riktigt snygg och sexig sångerska med ursnygg klänning. Blev jag avundsjuk på henne? Nej. Jag är en straight kvinna i trettioårsåldern som bara tycker det är trevligt med vackra kvinnor som vågar sticka ut. Men jag är nog ensam om det. Ani hade utan tvivel hamnat sist om hon tävlat i någon deltävling till Melodifestivalen.

  Jag har inga problem med att äldre artister tar sig vidare. Jättetrevligt. Men jag undrar ärligt talat om “Jävla schlager” hade fått hälften så många röster om det hade varit fyra medelålders knubbiga sångerskor som framfört den? Tror jag inte. Men fyra knubbiga manliga går tydligen bra?
  Vilka röster på detta? Jag fick nästintill en blackout när de gick vidare? Är det klimakterie-lantisar som slängt sig på telefonen direkt efter att gossarna visar sig i rutan? Jag hånar inte!
  Och nu sammandraget:

  1. Eddie Razaz- Betydligt bättre än Lindgren & Ewald. Bra låt med mycket sväng i. Men vad tusan hade dansarna på sig i bakgrunden? Det borde finnas förbud på att klä sig så illa. (4/5)

  2. Elin- Första fem sekunderna, riktigt bra. Sen somnade jag! Men bra röst hade hon! (1/5)

  3. Gubbarna- Körberg kan sjunga det kan jag medge, men jag vägrar kommentera detta bidrag! (—-0/5)

  4. Amanda Fondell- Mystisk, blandat med en smått teatralisk show. Jag gillade det! (3+/5)

  5. Martin Rolinski- ÄNTLIGEN en bra låt! Utan tvivel den bästa hittills. Med dessutom en snygg sångare med glimten i ögat. Men mina favoriter går aldrig hem. (5/5)

  6. Caroline Af Ugglas- Det stör mig att människan lever på att imitera Janis Joplin, som var hundra gånger bättre än henne. Låten var inte mycket att ha. Men Sveriges alla bohemer har väl röstat allt de kunnat! (2/5)

  7. Savage Garden-kopian- Bra låt, bra scennärvaro. Men jag blir bara så trött på alla dessa män som tycks ha fördelar i tävlingen i att de just är män! (3+/5)

  8. Janet Leon- Trots att jag tidigare haft svårt för Fredrik Kempe, levererade Janet en riktigt bra poplåt som borde ha vunnit tillsammans med Martins. (4+/5)

  Så säg mig, är det unga flickor och medelålders tanter som röstar ut kvinnor som kanske sticker lite för mycket ut i sådana här tävlingar?

  Om jag har upprört någon så ber jag om ursäkt.

 2. Adri

  Jag håller med ovanstående talare. Den bästa (enligt mig), Amanda, åkte ut direkt och fyra gubbar tog sig vidare. Synd synd. Om jag minns rätt så var det senast två kvinnor gick till final tillsammans den fjärde deltävlingen 2009. Senast två män (eller fler) gick till final tillsammans var idag. Tror att tonårstjejer har en tendens att rösta på söta, unga män: Ulrik, Eric, Danny, Daniel, Anton eller de lite fjantiga: Ravaillacz, Björn Ranelid, Sean Banan. Finalen 2011 hade för övrigt bara tre av tio kvinnor. Jag tycker att vi ska gå tillbaka till jury. I alla fall 50/50.

 3. Susanne

  Instämmer, helt och hållet. Amanda Fondell var en klar vinnare i min värld med. Förstår inte varför inte folket rösta fram henne./ Susanne

 4. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Är liksom du en aning upprörd men har inte (förrän nu) reflekterat över att det är just tjejer/kvinnor som åker ut. Vet inte riktigt om det är anledningen, trodde mest att det var äldre kvinnor som fick lite svårare. Kanske ligger det något i det trots allt, när man nu ser hur det gick för både Janet Leon och Amanda Fondell, kanske inte.

  @Adri, Med tanke på vad svenska folket röstar fram till finalen så börjar det se riktigt mörkt ut och jag håller med dig: juryn behövs (i alla fall 50/50) för att styra upp lite.

 5. Amadeus

  Hej! Har läst bloggen ett tag men aldrig tidigare kommenterat såvitt jag vet.

  Jag hör också till skaran som inte är helt nöjd med kvällens resultat även om två av mina favoriter gick vidare i alla fall (till Andra chansen).

  Eftersom det snackades om kön här har jag räknat lite (älskar siffror):
  Av de tolv bidrag som framförts av endast män så har åtta stycken gått vidare (antingen till Andra Chansen eller final).
  Av de tio bidrag som framförts av endast kvinnor så har tre gått vidare (återigen räknas både Andra Chansen och Finalen in).
  En av två blandade duos har gått vidare.

  Kan vara intressant att notera att hittills är det bara en kvinna som är säker i finalen och överlag är det en väldigt ojämn fördelning vilket jag tycker är lite tråkigt. Tror dock att det har mer med typen av låtar och hur kända artisterna varit sedan innan än med kön att göra. Dock spelar säkert kön in (medvetet eller undermedvetet) när man väljer vilken artist som ska få vilken låt och vilken typ av låt man gör det till… och det kan ju vara intressant.

  Fast det kan ju vara intressant att fundera över om det fungerat med en kvinnlig Sean Banan…

 6. André

  Är fortfarande mållös över resultatet. Amanda Fondell är en fantastisk artist och hon förtjänade verkligen att gå till final. Eddie förtjänade också att gå vidare, för som de flesta säger: “Alibi” är bättre än både “Skyline” och “Begging”. Det faktum att vi har två (Copacabanana & En riktig jävla schlager) oerhört dåliga låtar som väl ska ses som roliga i finalen gör mig bestört.
  Det finns bara en sak jag gillar med gårdagens resultat och det är att State of Drama lyckas men Amanda och Eddie borde utan tvekat ha varit topp fyra de också!

 7. Schlagerpinglan

  @Susanne, Nej jag kan fortfarande inte förstå hur man kunde låta bli att rösta på henne. Hon har varit en av få riktigt bra kandidater att skicka till ESC.

  @Amadeus, Tack för din sammanställning och funderingar. Alltid roligt att läsa hur andra tänker. Jag tror också att den sneda fördelningen kan ha lite med kön att göra men inte så att någon tänker “usch, en tjej, henne röstar vi inte på” utan kanske mer på vilka sorters bidrag tjejer tävlar med i kombination med vem de råkar möta, om det finns en extra söt kille med i startfältet o.s.v. Hur som helst är det tråkigt att resultatet ser ut som det gör.

  @André, Mmm… inte heller jag blev klokare över natten. Amanda och Eddie hade man kunnat skicka till ESC medan jag ser Sean Banan och Ravaillacz som lite mer underhållningsbidrag utom tävlan. Tur att Andra Chansen finns, så att även de riktiga bidragen har en chans att ta sig till final.

 8. Kerstin

  Jag tyckte bidragen igår var klart bättre än förra veckans. Här kommer mina kommentarer och betyg på gårdagens bidrag.

  1. Alibi. Nej här tycker inte jag alls som de flesta här på bloggen. Jag tycker Begging var klart bättre än detta bidrag även Skyline tycker jag är snäppet bättre. Tycker inte heller Eddie gjorde något imponerande intryck på mig. Detta lämnade mig oberörd. Betyg 3-/5.

  2. Island. Kommer egentligen inte ihåg så mycket av det här bidraget. Kom på mig själv med att sitta och tänka på annat medan Elin sjöng. Tråkigt och anonymt. Betyg 2-/5.

  3. En riktig jävla schlager. Nej något vi ska skicka till ESC är det ju inte men jag blev glad av det här och refrängen den sitter ju som ett smack. Kan lysa upp finalen med lite genuin glädje och humorism. Betyg 3/5.

  4. Dumb. Verkar vara många här på bloggen som tycker det här var bra vilket förvånar mig. För mig var det här kvällens sämsta bidrag och artist. En teatralisk illasjungande tjej som drar sig i håret och sjunger en usel låt det är min åsikt om bidraget och igår verkade majoriteten av svenska folket tycka som jag. Hade blivit oerhört chockad om detta tagit sig vidare. Även om jag tycker väldigt dåligt om Amanda så hade hon kunnat sjunga en låt jag tyckt om men låten var verkligen riktigt dålig. Betyg 1+/5.

  5. In and out of love. Väldigt bra låt och gillar soundet. Men däremot gillade jag inte scen showen med burarna och kastandet av färg. Synd denna låt inte fick ta sig direkt till final men har en stark känsla den kommer hamna i final ändå via andra chansen. Betyg 4+/.

  6. Hon har inte. Någon Snälla Snälla var det inte. Tyckte inte den förtjänade någon andra chansen plats och denna gång får nog Caroline ingen plats i finalen. Betyg 2/5.

  7. Falling. Det här var för mig kvällens bästa framträdande och låt. Kändes lite som något Danmnark brukar skicka till ESC. En “riktig” låt med en duktig grupp. Betyg 5-/5.

  8. Heartstrings. Även jag blev positivt överraskad av detta bidrag. Tyckte det var riktigt bra och hade hellre sett detta bidrag i andra chansen än af Ugglas. Men kläderna var ingen höjdare. Betyg 3/5.

  Nu ser jag fram emot nästa lördag då min absoluta favorit till segern tävlar.

 9. davve

  att Falling gick till final känns märkligt. ganska medelmåttig låt enligt mig. Ja känns som nåt som danmark brukar skicka som hamnar på 23:de plats som 2012..

  nu hoppas jag och håller tummarna för army of lovers nästa vecka.

  annars tror jag vi har vinnaren i Yohio

 10. Stefan

  Är chockad över resultatet, trodde inte svenska folket tyckte så här. Kanske vissa inte röstade. Om jag ska anmärka något på Amandas framträdande så är det att hon skulle tjäna på att sjunga renare och bättre uttal. Men jag gillar hennes stil och hon borde ha gått till final. Det går iallafall bra på iTunes för henne och Janet Leon som också var bra. Körberg får väl många röster av de äldre antar jag. Tycker mellon dog igår. Känns inte så kul med finalen nu…

 11. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Alltid lika roligt att läsa dina omdömen då vi på många punkter har helt olika uppfattningar. Då jag fortfarande har svårt att ta in resultatet från igår så är det en liten tröst att se att det faktiskt finns de som inte tyckte om Amandas låt men uppskattade “Falling”. Inte för att det förändrar något men det blir lättare att ta in ett resultat om det helt enkelt beror på olika smak.

  @davve, I slutändan så är ju hela meningen med Melodifestivalen att vi ska sålla fram ett bra bidrag att skicka till Malmö och slutar det med att YOHIO vinner så är i alla fall jag nöjd. Vägen dit hade jag dock gärna sett utveckla sig annorlunda. Är också väldigt nyfiken på Army of Lovers men vågar efter denna vecka inte ens hoppas att de ska ta sig vidare.

  @Stefan, Nej, det är nog ett av problemen med Melodifestivalen, att de som inte bryr sig om ESC verkar vara mer röstningsbenägna än de som bryr sig. Kände precis som du att luften gick ur en och att glädjen försvann där ett tag. I dag känns det dock lite bättre. Det blir förvisso ett lite magert finalfält men chansen att vi trots allt kan välja ut en bra ESC-representant finns ju fortfarande. 🙂

 12. Kerstin

  Ja men det är ju det som är tjusningen med MF att det brukar finnas något för alla och något för alla att tycka illa om och reta sig på. Så länge man inte tar det för på stort allvar och kastar ur sig elakheter så tycker jag det alltid är kul att läsa allas olika uppfattningar om bidragen. Ibland får man också upp ögonen för något man missat. Vad gäller Army of Lovers så känns det väl så där. De är inte mina favoriter till segern men visst om de har en riktig kanonlåt så självklart ska dom vinna. Ska i vilket fall som helst bli kul att se dom på scen tillsammans igen. Själv är jag inte särskilt orolig för att vi ska få ett bra bidrag till ESC jag är övertygad det kommer bli ett bidrag vi allra flesta kommer kunna känna oss nöjda med.

 13. Schlagerpinglan

  @Kerstin, När det gäller Army of Lovers så vill jag gärna se framträdandet innan jag vågar säga något om jag vill se dem representera Sverige i ESC. Jag vet bara att om man känner igen soundet från gamla AoL så kommer jag garanterat att gilla det. Jätteroligt att de ställer upp. 🙂

 14. Ast

  Jag tror att den stor del av svenska folket bryr sig om MF. Däremot tror jag många av dem inte ser det som så viktigt att låten ska deltaga i ESC därefter. MF är större än ESC i Sverige.

  Jag tycker Dumb var en bra låt men uppträdandet funkade inte alls. Både röst och showmässigt blev det helt off för melodifestivalformatet. Hade allt funkat tror jag fortfarande den hade kunnat gå direkt till final.

  När det gäller Körberg och co. så förstod jag inte heller vad all kritik kom ifrån. Det var ju Deltävlingens trallvänligaste låt. Visst kan jag väll fatta varför vissa retar sig på texten men jag tyckte den var ganska oförarglig. Jag tror att den i slutändan lite beroende på vad som kommer i fjärde deltävlingen kommer bli årets ihågkomna låt. Jag tror förövrigt att även Siv Malmkvist, Hansson o co hade kunnat ta något dylikt till final.

  Angående diskussionen om kvinnor har svårare att komma till final har svt en artikel om det http://www.svt.se/melodifestivalen/sa-stor-ar-krisen-for-kvinnorna-i-melodifestivalen-2013-bara-louise-hoffsten-i-final-efter-succen-for-state-of-drama-och-ravaillacz-i-skelleftea enligt dem har flest män gått vidare sen 2010. Men dessförinnan baktill 2002 så är det istället mest kvinnor som gått vidare.

 15. Daniela

  Ja, vad ska man egentligen säga om detta resultat? Mycket är ju redan sagt, men jag ska ändå försöka sammanställa några av mina tankar och intryck här nedan:

  1. “Alibi”: Instämmer helt med de flesta övriga här på bloggen: Det här var ett av de bästa MF-bidrag vi sett i denna genre, och därför känns resultatet också både orättvist och väldigt tråkigt. Hade Eddie tävlat i den första eller andra deltävlingen tror jag att han hade gått vidare, men nu fick han i stället betala för att genren redan utnyttjats till max i dessa sammanhang. Dessutom, är inte själva tanken med att SVT bestämmer bidragens startordning i stället för att lotta dem att vi ska få se varierande och bra shower? Hur smart och kreativt är det i så fall då att inleda de tre första deltävlingarna på exakt samma sätt?

  2. “Island”: Ett bidrag som gjorde överraskande stort intryck på mig. Vackert, enkelt, avskalat och äkta, i motsats till så mycket annat. Förstod att låten troligtvis skulle vara chanslös, men personligen upplevde jag den som ett behagligt inslag som t.o.m. gärna hade fått gå till final.

  3. “En riktig jävla schlager”: Hade någon sagt till mig innan MF började att Ravaillacz skulle vara en av finalisterna hade jag inte protesterat, för jag hade faktiskt väldigt höga förväntningar på att det här skulle kunna bli ett riktigt underhållande bidrag. Tyvärr tyckte jag inte att det blev det, tvärtom. Det som kunde ha varit roligt och humoristiskt blev i mina öron bara gapigt och nästan lite pinsamt. Är titeln “En riktigt jävla schlager” så förväntar åtminstone jag mig också att faktiskt få höra en riktig schlager, typ som när Linda Bengtzing & Markoolio för några år sedan gjorde “Värsta schlagern” (utanför Melodifestivalen). Min första spontana tanke när Ravaillacz gick direkt till final var faktiskt”proteströster”, men tydligen finns det också de som på riktigt uppskattar detta, och absolut inget ont om det. Jag kan väl bara konstatera att jag inte tillhör den kategorin.

  4. “Dumb”: Resultatmässigt kvällens största skräll för mig. En riktigt bra låt som i min värld alla gånger borde ha placerat sig högre än föregående bidrag. Men å andra sidan: Jo, detta hade kunnat vara ett vinnande koncept i ESC, OM INTE Loreen vunnit i fjol. Åtminstone jag personligen ser nämligen vissa likheter i Loreen och Amanda som artister, och därför tror jag inte att Amanda hade varit någon bra representant just i år.

  5. “In and out of love”: En låt som man på gott och ont visste precis hur den skulle låta redan efter att ha hört den första korta smyglyssningen. Själv gillar jag den här typen av musik och tycker att den behövs i MF och ESC, speciellt när man som i detta fall lyckas kombinera en bra och säker artist med en låt som är håller allt igenom. Enda minuset tyckte jag var passagen när Martin befann sig inne i glasburen. Jag tyckte annars att det var ganska snyggt med färgerna som kastades inne i dem, men showen lyfte inte riktigt medan Martin befann sig där inne (för att använda en liten ordvits så gick han väl inte riktigt “genom rutan” därifrån 😉 ).

  6. “Hon har inte”: Jag har egentligen inte så mycket emot Caroline af Ugglas som artist, men den här låten hade inte samma magi och kraft som “Snälla snälla”. För mig fanns det minst fyra bättre bidrag i denna deltävling.

  7. “Falling”: På sätt och vis roligt att de enda två för mig okända artisterna i detta startfält (State of Drama och Elin Peterson) blev de vars bidrag överraskade allra mest positivt på mig. 🙂 Är visserligen lite tveksam kring huruvida jag tycker att “Falling” är någon riktig vinnarlåt, men med en behaglig, trallvänlig och okomplicerad låt samt ett bra scenframträdande kan man komma ganska långt även i ESC.

  8. “Heartstrings”: Först tyckte jag att den här låten inte riktigt höll ihop och att verserna och refrängen kändes som delar av två olika låtar, men när jag hört den några gånger märkte jag att jag började gilla den bättre och bättre. Hade förtjänat åtminstone en Andra chans. Håller dock med Kerstin om att klädvalet inte var någon höjdare.

  Sammanfattningsvis: Jag reagerade på fenomenet med mansdominerade finaler redan för något år sedan, och årets resultat bekräftar tyvärr bara trenden. Förmodligen finns det flera orsaker till detta fenomen, men så som utvecklingen ter sig börjar jag också sälla mig till dem som skulle föredra att se en jury med halva makten i MF. Årets finalfält känns väldigt spretigt så här långt, och jag tycker att det är aningen oroväckande att där nu finns flera bidrag som många ändå verkar anse vara “utom tävlan”. Det är som Gina sa någonstans redan innan MF: “Loreen och så vad?”. Det har hela tiden känts ganska ovisst vilken typ av bidrag svenska folket vill ha i år, och tyvärr blir inte frågetecknena färre i takt med deltävlingarna, tvärtom. Personligen sätter jag stort hopp till Army of Lovers, men som sagt, efter förra veckan vet man knappt längre vad man ska våga tro. Hur som helst hoppas jag att årets vinnare finns i den sista deltävlingen.

 16. Schlagerpinglan

  @Ast, Ja, MF är nog större än ESC för de flesta i Sverige och egentligen förstår man ju att de som endast ser Melodifestivalen röstar på de bidrag de tycker om utan tanke på något annat… men ändå.

  Jag tackar även för länken till artikeln, väldigt intressant. Finns så många faktorer i den frågan att det nog är svårt/omöjligt att komma fram till något rätt svar. Tråkigt är det i alla fall att det blir en sådan ojämn fördelning, oavsett orsak.

  @Daniela, Just det här hur SVT kunde göra missen att inleda tre deltävlingar identiskt och sätta det bästa bidraget (visserligen en smaksak) sist är något som även förbryllar mig. Att SVT kommer att utse startordningen i ESC har jag hela tiden sett som något positivt men nu är jag inte lika säker längre, de verkar ha tappat stinget. Eftersom det är första gången ett TV-bolag får leka med startordningen i ett ESC (tror jag) så gäller det att inte ge kritikerna alltför många saker att hacka på. Men… det inser ju även de så det blir nog bra…. förhoppningsvis. 🙂

 17. Kristina

  Nathalie: Jag hoppas du har lugnat ned dig lite nu 🙂 Tänkte jag skulle visa lite på fakta vad det gäller det där du säger om Gubbfestival. Jag har kollat på alla finaler sen deltävlingar infördes 2002.

  Där det har varit blandade artister har jag givit ett halvt poäng till var kön. Har varit lite extra snäll mot männen då jag gett halva poäng även för dem när det gäller grupper som Sarek och friends som många kanske ser som tjejgrupp. Det gör inte jag. Ok då kör vi

  2002: Män 5½ – Kvinnor 4½
  2003: Män 4 – Kvinnor 6
  2004: Män 3½ – Kvinnor 6½
  2005: Män 4 – Kvinnor 6
  2006: Män 7 – Kvinnor 3
  2007: Män 5 – Kvinnor 5
  2008: Män 4 – Kvinnor 6
  2009: Män 3½ – Kvinnor 7½
  2010: Män 6 – Kvinnor 4
  2011: Män 6 – Kvinnor 4
  2012: Män 6½ – Kvinnor 3½

  Det märkliga var att det tydligen var elva låtar 2009 vilket jag inte ens minns. Men vad blir det då sammanlagt om vi lägger ihop alla åren sen deltävlingarna infördes 2002. Det blir grymt jämnt faktiskt.

  Män 50½
  Kvinnor 51½

  Alltså en halv kvinna mer än män. Alltså inte ens en artist och dessutom mer kvinnor då. Räknar man åren 2002-2009 leder kvinnorna klart medan det de tre sista åren varit mer män.

  Lite statistik så vi ser verkligheten 🙂

 18. State of Drama och Ravaillacs till final - Evas musikblogg

  […] Andra som kommenterade årets första deltävling: Pierre | Schlager-Micke | Schlagerpinglan […]

 19. Oskar

  @Kristina
  Du får inte använda fakta för att motbevisa arga unga feministiska kvinnor som Natalie. Fakta är nämligen en manlig härskarteknik enligt feministerna och något som används för att förtrycka de stackars arga unga feministiska kvinnornas. Det är deras upplevelser som är det viktigast och om de nu upplever att det är mest män i MF så är det det som gäller.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se