Lettlands ESC-bidrag 2013

2013-02-17 (söndag)

Efter två semifinaler var det i går dags för Lettland att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen av “Dziesma“. 12 bidrag tävlade och efter att tre superfinalister röstats fram och ytterligare en röstningsomgång genomförts utsågs till slut, med 50/50 jury- och tittarröster, en vinnare. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Lettlands ESC-bidrag 2013 här:
PeR – “Here we go”

Resultatet av superfinalen av Lettlands “Dziesma 2013”:
1. “Here we go“, PeR
?. “I need a hero“, Samanta Tīna
?. “I am who I am“, Marta Ritova (semifinalframträdande)

Bidragen som ej tog sig vidare till superfinalen (utan inbördes ordning):
One“, Niko
Fool in love“, Dāvids Kalandija & Dināra
When you are with me“, Antra Stafecka (video)
Sad trumpet“, PeR
The one“, Pieneņu vīns
Higher and higher“, Liene Candy (semifinalframträdande)
Cold heart“, Ieva Sutugova
Love“, Headline
Upside down“, Sabīne Berezina (video)
(Källa: ltv.lv)

Schlagerpinglan: Lettlands ESC-uttagning har i år med sina tre shower (se resultaten av semi 1 och semi 2) imponerat på mig. Det har varit överraskande hög kvalitet på de tävlande bidragen och det kan man kanske till viss del tacka de utländska låtskrivarna för. Det slutade dock i en halvt inhemsk seger då de populära PeR, som hade två bidrag i finalen, till sist vann.

Själv tyckte jag att det fanns en hel del bra och underhållande bidrag i startfältet och min personliga superfinal hade bestått av följande bidrag: “Love“, för att helheten av låt och udda scennummer alltid får mig på väldigt bra humör, “I need a hero” för att Samanta Tīna lyfter denna vackra ballad med sitt starka framträdande och “When you are with me” där sångerskan imponerade både röstmässigt och showmässigt och levererade ett mycket stilfullt nummer.

Personligen har jag behövt ge vinnarlåten, “Here we go“, extremt många lyssningar för att få grepp om den och det var inte förrän i finalen jag började att uppskatta energin i den. Frågan är om ESC-publiken är villiga att ge den så många chanser eller om PeR får nöja sig med ett framträdande i Malmö. Jag vill inte helt räkna bort dem än, för det är ju trots allt ett ganska livfullt bidrag, men en finalplats känns ganska avlägsen för Lettland i nuläget.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se