Greklands ESC-bidrag 2013

2013-02-18 (måndag)

Grekland valde på måndagskvällen ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en två och en halv timme lång show med endast fyra tävlande bidrag. Tiden fylldes av en mängd framträdande och småprat med bl.a. ett flertal Eurovision-vinnare (Vicky Leandros, Ruslana, Helena Paparizou, Marija Serifovic, Dima Bilan, Alexander Rybak, Ivi Adamou och Eleftheria Eleftheriou).

Årets grekiska vinnare valdes ut med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.
(Källa: esctoday.com)

Lyssna på Greklands ESC-bidrag 2013 här:
Koza Mostra feat. Agathonas – “Alcohol is free”

Övriga tävlande bidrag (utan inbördes ordning):
One last kiss“, Thomai Apergi
Angel“, Alex Leon ft Georgina
Chilies kai mia nichtes“, Aggeliki Iliadi

Uppdaterat:
Gästframträdanden:
Aphrodisiac – La La Love“, Eleftheria Eleftheriou & Ivi Adamou
Molitva“, Marija Serifovic & Melisses
Fairytale“, Alexander Rybak & Kostas Martakis
Wild Dances“, Ruslana & Eleni Foureira
Believe“, Dima Bilan & Demy
My number one“, Helena Paparizou & Vegas
Apres Toi“, Vicky Leandros & Helena Paparizou

Schlagerpinglan: Inför den grekiska uttagningen så ratade jag “Alcohol is free” eftersom jag då tyckte att den kändes lite väl utspårad. Vid finalen uppfattade jag däremot låten helt annorlunda och såg den snarare som hurtig och en frisk fläkt. Jag håller m.a.o. helt med de röstande i Grekland. Om det räcker till final eller ej får vi se, men jag känner mig mer positiv till deras finalchanser nu än tidigare i dag. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Greklands ESC-bidrag 2013”

  1. Kerstin

    Såg reprisen av MF igår förmiddag och jag tycker likandant om bidragen så här tre dagar senare förutom Eddies bidrag som växte lite för mig. State of Drama tycker jag ännu bättre om och får lite vibbar av Danmarks bidrag 2011, A friend in london som det gick väldigt bra för i ESC slutade femma om jag inte missminner mig, du får gärna rätta mig om jag har fel Schlagerpinglan. Sen har jag en fråga till dig som du kanske vet svaret på. Vem bestämmer vilka låtar artisterna ska ha i bakgrunden när dom går fram till scenen. Är det dom själva eller herr Björkman som bestämt. Tycker nämligen en del artister har valt märkliga låtar.

  2. Schlagerpinglan

    @Kerstin, Visst blev Danmark 5:a 2011 och kanske kan även jag få lite “New Tomorrow”-vibbar av “Falling” men än har jag långt kvar innan den klickar riktigt här. Bra men inte “final-bra”. 🙂 När det gäller catwalk-låtarna så hittar jag ingen källa på det just nu men jag har för mig att jag läst på svt.se att artisterna själva får bestämma vilka låtar de vill ha. Vissa låtar tycker även jag verkar lite konstiga men det finns säker en bakgrundshistoria till de flesta.

  3. Kerstin

    Tack Schlagerpinglan för ditt svar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se