Inför kvällens final i Grekland

2013-02-18 (måndag)

I kväll kommer Grekland att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom finalen som fått namnet “Eurosong 2013, a MAD show” då TV-bolaget ΕRT fått hjälp av MAD TV med finaniseringen av uttagningen.

Fyra bidrag tävlar och ett flertal ESC-stjärnor (bl.a. Helena Paparizou, Dima Bilan, Ruslana, Alexander Rybak, Marija Serifovic, Ivi Adamou och Eleftheria Eleftheriou) kommer att förgylla showen med ett antal duetter. Även Despoina Olympiou, som i år representerar Cypern i ESC, kommer att göra ett framträdande. Showens programledare heter Giorgos Kapoutzidis och Despoina Vandi och ytterligare info hittar ni här nedan:

Greklands ESC-2013-uttagning, final, 18:e februari:
När? klockan 20:00 CET
Var? ET1, ERT World, RIK, ert.gr, youtube.com/MADTVGREECE och eurovision.tv
Vinnare? 50/50 jury- och teleröster

Startfältet “Eurosong 2013, a MAD show”:
1. “One last kiss“, Thomai Apergi
(t&m: Giorgos Gekas & Agis Nikolakopoulos)
Schlagerpinglan: Först ut i finalen har vi en låt som Thomai Apergi mycket väl skulle kunnat förvandla till ett showigt musikalnummer och som helhet göra ett riktigt gott intryck med. Som låt ger jag däremot inte så mycket för “One last kiss” då varken genren som sådan eller avsaknaden av överraskningar fick mig speciellt intresserad.
Betyg: 2/5

2. “Angel“, Alex Leon ft Georgina
(t&m: Alex Leon & Riskykid)
Schlagerpinglan: Bortser man från den sega, elektroniska härva som omgärdar den intressanta versen och medryckande refrängen så är detta helt klart startfältets bästa bidrag. Tyvärr så irriterar jag mig alltför mycket på utfyllnadsgojan för att jag ska kunna njuta ordentligt av låten. Med rejäla justeringar så finns här stommen på en riktigt bra låt. Håller tummarna för att det låter annorlunda i kväll.
Betyg: 3/5

3. “Alcohol is free“, Koza Mostra feat. Agathonas
(t&m: Ilias Kozas & Stathis Pachidis)
Schlagerpinglan: Det börjar charmigt och lovande med klassiska grekiska tongångar men sedan spårar det ur totalt. De kan få extrapoäng för att de sjunger på grekiska, att de låter instrumenten stå i centrum samt att det svänger rejält men det blir ändå inte något som jag vill lyssna på frivilligt.
Betyg: 2/5

4. “Chilies kai mia nichtes“, Aggeliki Iliadi
(t&m: Kyriakos Papadopoulos & Ilias Philippou)
Schlagerpinglan: Efter ett antal lyssningar så har jag börjat att gilla denna vackra låt men det tog sin lilla tid. I brist på andra lämpliga kandidater och just för att Aggeliki Iliadi använder sig utav några säkra kort (det grekiska språket, klassiska tongångar och tydliga instrument) så får detta bli bidraget jag hoppas att grekerna väljer att skicka till Malmö.
Betyg: 3/5
(Källor: esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Grekland har aldrig missat en finalplats i ESC och sedan semifinalerna infördes 2004 så har de inte heller missat topp-tio, förutom förra året då Eleftheria Eleftheriou fick en 17:e-plats med “Aphrodisiac“. Skulle jag gissa så tror jag att de är närmare en historisk finalmiss än att återta en plats bland de tio främsta, men det är att gå händelserna i förväg. Först får de välja ut sitt bidrag. Dessutom ska man nog vara försiktig med att räkna bort Grekland. När många tvivlade på att de ens skulle kunna ordna en ESC-uttagning så slår de till med en rejält påkostad show fullspäckad med storstjärnor. Vill man bara något tillräckligt mycket så är allt möjligt. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se