Schlagerpinglan: Efter lite tekniska problem så har då även denna veckas små enminutsklipp från artisternas repetitioner hamnat på SVT:s hemsida. Vad den samlade journalistkåren tyckte om bidragen efter en första genomlyssning ser ni här medan alla länkarna till de bidrag som tävlar i Malmö nu på lördag den 23:e februari finns här nedan:

Lyssna på 60 sekunder av Melodifestivalens fjärde deltävlings bidrag:
1. “Rockin’ The Ride“, Army of Lovers
2. “Must Be Love“, Lucia Pinera
3. “You“, Robin Stjernberg
4. “Trivialitet“, Sylvia Vrethammar
5. “Bed On Fire“, Ralf Gyllenhammar
6. “Jalla Dansa Sawa“, Behrang Miri
7. “Breaking The Silence“, Terese Fredenwall
8. “Tell The World I’m Here“, Ulrik Munther
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Högst förhoppningar/förväntningar hade jag på Army of Lovers bidrag men efter 60 sekunder så vill jag inte påstå att de direkt övertygade men i fullversion och med tillhörande scenkläder så blir det säkert bättre. 😀 Vad gäller de övriga bidragen så kändes det ganska ljummet så kanske har YOHIO segern som i en liten ask trots allt… eller så kan det vara någon/några som blixtrar till på lördag och övertygar. Vi får väl vänta och se vad som händer.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Smyglyssna på fjärde veckans MF-bidrag”

 1. Adri

  Åsikter baserat på 60 sekunder:

  Rockin The Ride: En liten besvikelse. Upprepande till max.

  Must Be Love: Visserligen helt ok låt, men skrämmande lik “Rolling in the deep” med Adele.

  You: Jag har redan glömt den. Inget bra tecken. Går nog vidare ändå då han är superkänd bland de som gärna röstar.

  Trivialitet: Lite för mycket “hissmusik” för min smak men kan gå vidare p.g.a de gamla röstarna.

  Bed on Fire: FINALIST! Inte för min del, men går nog dit ändå. Svenskar gillar rock.

  Jalla Dansa Salwa: Helt okej. Väldigt medryckande i alla fall.

  Breaking the silence: Enligt mig en finalist, enligt svenska folket tvekar jag dock.

  Tell the word i’m here: Av de kvarvarande så är detta min kandidat till segern. Enligt oddsen likaså, men efter förra veckan vet man inte.

 2. André

  Jag kommer självklart ändra åsikt när jag hört låtarna i sin helhet, eftersom det är då man fått en klar bild över hur det verkligen är men baserade på dessa korta klipp så tycker jag nog ändå att förra veckans deltävling verkar ha varit den starkaste i år. (Tråkigt nog åkte flera av de bra ut men det hör inte hit nu). Mina åsikter om veckans bidrag:

  Army of Lovers: Ja…..det sticker ju sannerligen ut ur mängden vilket är positivt. Men tjatigt är det. Och helt ärligt…ska verkligen artister som låter kören sköta det mesta av sången ens få vara med?
  Nej, det här blir ett roligt nummer men det är en riktigt dålig låt.

  Lucia Pinera: Helt ok men inte så mycket mer. Gick inte fantastiska Felicia Olsson vidare, så bör inte detta heller göra det.

  Robin Stjernberg: Lite besviken här. Hade förväntat mig mer och falsetten är ganska falsk i klippet. Men tycker ändå att det har något och ifall Robin sätter tonerna i sändning så bör han vara topp 4.

  Sylvia Vrethammar: Mycket bättre än jag trodde! Lite småmysig låt som man lyssnar på när man dricker kaffe och myser. Kan nog gå bättre än vad man tror, men topp 4? Njaaa.

  Ralf Gyllenhammar: Låter lite falskt här men jag vet att Ralf kan sjunga bättre och kommer absolut ha en annan åsikt när jag hört hela låten. Älskar rock och det här är en av årets bästa låtar. Luktar final.

  Behrang Miri: Svängigt, glatt och medryckande. Även om detta inte är en låt i min smak, så hör man ju att det är en hit! Har varit övertygad om att Behrang ska bli sist på Lördag men nu blir jag istället förvånad om han inte blir topp 5. Kan absolut gå vidare.

  Therese Fredenwall: Duktig sångerska med fin låt och ännu finare röst. Dock alldeles för smalt för att funka tror jag. Men bra är det!

  Ulrik Munther: Mycket bättre än “Soldiers” och mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Går inte detta till final så är det årets skräll. Detta kan vara årets vinnare!

 3. Kerstin

  Så kom då min stora favorit till segern Ulrik Munther. Jag var övertygad han skulle ha en bra låt och han hade en riktigt bra låt. Min favorit till segern innan tävlingen är en ännu större favorit nu. Klart bästa låten i tävlingen precis som jag hoppades. Alla de övriga 9 finalisterna kommer vara statister. Yohio är en bra artist men låten var alldeles för svag och jämnförelse med Ulrik som för mig är en ännu bättre artist så finns inga tvivel. Dessutom gillar jag även State of Drama bättre än Yohio och kanske någon till. Men de spelar ingen roll för alla dom kommer placera sig efter Ulrik.

 4. Kerstin

  Vad gäller Army of Lovers så tillhörde jag inte en av dom som hoppade jämnfota av glädje över deras medverkan men tyckte ändå det var lite kul de skulle vara med men efter en minuts lyssning av deras bidrag så tycker jag låten är ett skämt. Faktiskt usel.

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, André & Kerstin, Hmm… till skillnad från er alla så uppfattade jag inget speciellt i Ulrik Munthers bidrag. Tvärtom så lät det ganska enformigt och segt i mina öron… ska bli väldigt intressant att se om jag kanske hör de ni hör när väl fullversionen kommer. 🙂

 6. Daniela

  Tycker liksom dig Schlagerpinglan att Ulriks låt känns som en liten besvikelse åtminstone i det här skedet, men som sagt, den kanske tar sig i fullversionen. Army of Lovers har varit potentiella vinnarkandidater för mig ända sedan artisterna presenterades och jag har nog fortfarande förhoppningar om att kunna stå kvar vid den åsikten, även om låten på basis av detta kanske inte riktigt känns som den fullpoängare jag hade önskat. Men ett intressant och speciellt scenframträdande kan i så fall förhoppningsvis kompensera de eventuella svagheterna i själva låten, och i brist på bättre kandidater så… ja, varför inte? Något traditionellt schlagerbidrag verkar ju ändå inte bli aktuellt i slutstriden i år, så då är det väl lika bra att ta ut svängarna ordentligt och välja ett bidrag som på gott och ont skulle sticka ut rejält även i ESC-finalen?

 7. Kristina

  Tyvärr måste jag säga att jag är grymt besviken. Väntar till att klaga allt för mycket till efter jag har hört hela låtarna men än så länge känns det som något av det sämsta jag har hört. En låt kan om jag är snäll nå upp till +2 och det är Ulriks låt. De övriga väger mellan -1 och 2.

 8. Schlagerpinglan

  @Daniela, Mitt hopp står också till att Army of Lovers har ett så spektakulärt nummer att det inte spelar så stor roll att låten är i svagaste laget. Det är ju trots allt bättre med något som sticker ut än något som är trist och ointressant. 😉

  @Kristina, Jepp, visst blev även jag besviken. Speciellt efter hur stark den föregående deltävlingen var. Jag förutsätter dock lite naivt att det är 60-sekundersklippen som är missvisande och har därför fortfarande hoppet uppe om en någorlunda stark deltävling. 🙂

 9. De åtta från Malmö - Evas musikblogg

  […] Andra som lyssnat på låtarna innan deltävlingen: Jerry | Pierre | Schlager-Micke | Schlagerpinglan […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se